UTA Arad

Reclamă pe spatele UTA-ei sau întoarce Falcă foaia?





La cum decurg lucrurile, am spune că sunt zile de răscruce la clubul emblemă al orașului. Provocată sau nu, situația neplăcută în care a ajuns UTA după primele șase runde ale ligii secunde (venită pe fondul celor două promovări consecutive ratate) a necesitat – vorba vine – intervenția dintâiului cetățean al Aradului. Brusc, Gheorghe Falcă a realizat că lucrurile nu mai pot continua cu el doar pozând în principalul investitor la UTA, ci chiar e nevoie de expertiza sa bogată în management fotbalistic.

Baloteștiul i-a făcut un bine că a remizat la Șiria, Mihalcea unul și mai mare bine că a demisionat, aruncând „castanele fierbinți” în mâinile unei conduceri pe care el a mustrat-o discret cu ocazia semnării contractului de finanțare din bani publici. „În urmă cu câţiva ani, la iniţiativa mea, s-a pus bazele ONG-ului UTA. Este regretabil că astăzi, oameni din aparatul Primăriei nu mai fac parte din structura de conducere a clubului. Am constatat că atunci când sunt rezultate, promovări, meritul e al conducerii, iar când ceva nu funcţionează cum am vrea cu toţii, vinovat e primarul. Aş vrea să pun câteva întrebări celor din conducerea clubului, pentru că una am vorbit în birou despre locul de disputare al jocurilor din acest sezon şi altceva au declarat presei”, spunea Falcă, joia trecută, în prezența președintelui din acte al UTA-ei, Florian Voinea.

Era un avertisment clar că urmează să se întâmple ceva, iar „criza” începută sâmbătă a fost cadrul perfect. Din ceea ce am aflat noi, chiar primul edil a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Cristi Bobar, pentru a-i propune o funcție executivă la club. În paralel, bănuim, au continuat și discuțiile mai vechi cu Marius Stan și deloc întâmplător au apărut chiar azi, pe un alt site arădean, declarațiile lingușitoare ale acestuia din urmă. Fostul președinte al Oțelului îi ridică o mică statuie lui Falcă prin ceea ce spune și pomenește și de niște investitori cu care ar veni la pachet. Vine, sau îi găsește prin Arad din rândul foștilor investitori și – totodată – …fotbaliști.

Tot Stan mai spunea cu subiect și predicat că Alexandru Meszar, cel care conduce – de fapt – clubul UTA, nu îi răspunde la telefoane și mesaje. Acuzatul a dat-o pe glumă când a fost întrebat despre subiect, dar simte și el că ceva nu e în regulă. „Și eu de trei zile il tot sun pe președintele de la Real Madrid și nu-mi răspunde la telefon. Nu am avut contacte cu niciuna dintre cele două persoane (n.a. Stan și Bobar). Ne pare puțin rău că diferite persoane se folosesc de numele clubului UTA pentru a-și face campanie, o campanie privată, gratuită cu numele UTA-ei”, a comentat Meszar, aflat la prezidiu lângă Adrian Falub, tocmai pentru că i s-ar fi sugerat tot de la kilometrul 0 să-l scoată din lumina reflectoarelor pe Codru Grădinariu. Măcar până îi vine un înlocuitor și atunci…

Toate semnalele sunt pentru o schimbare de foaie din partea primarului. În 2014, a avut nevoie de o „UTA a arădenilor” pentru că suporterii au dat vot de blam „stranierilor” ce au împins clubul spre faliment. Meszar era arădean, Nagy și Anca, de asemenea, Grădinariu și Drăgan respectau și ei marca, iar un Strătilă, Curtuiuș sau Miron nu schimbau deloc media localnicilor din lotul de jucători. Treptat, însă, arădenii s-au cam evaporat. Mai întâi de pe bancă, apoi din lot și, probabil, a venit rândul conducerii.

Departe de noi gândul să susținem că nu s-au făcut greșeli la nivel de board. Dimpotrivă, au fost destule, iar sportarad.ro le-a taxat ori de câte ori a fost cazul. Nu mai revenim acum, căci riscăm să plictisim, dar putem dezbate acuzația de căpătâi a multor susținători „roș-albi”. Și anume, cea legată de interesul lui Meszar în a-și vinde jucătorii de la Atletico prin UTA. Nu o să stăm să vă convingem că negrul e alb, căci am fi absurzi, însă vă garatăm că am văzut acte prin care sutele de mii de euro parte a transferului lui Man la Steaua s-au întors (e drept, sub formă de creditare) la UTA. Și asta pentru a duce la bun sfârșit din punct de vedere financiar ediția de campionat 2016-2017. La ce buget de salarii are clubul pentru noul sezon, credeți ca cei 50% din vânzarea lui Petre din conturile lui Atletico vor rămâne neatinși?

Falcă se laudă că Primăria susține UTA cu milioane de euro, suma crescând de la an la an, dar omite să ne spună că – de fapt – în club nu ajung niciodată toți banii. Sau că, uneori, ajung prea târziu pentru a se face unele plăți din ei. În fine, bravo lui că dă! Nu același lucru se poate spune la capitolul investiții în bazele sportive. Pentru neimplicarea – sub forma minciunilor – la „Motorul” și întârzierea exagerată a lucrărilor la „Francisc Neuman”, suporterii l-au înjurat din peluza de la Șiria, unde au fost exilați, sau l-au taxat printr-un comunicat dur.

Ce a înțeles Falcă din toate astea? Că rezultatele slabe ale echipei le decontează el primind injurii, iar situația nu mai poate fi tolerată. Prin urmare, să apelăm din nou la „stranieri” și la vechea placă despre cupele europene, despre cum va curge lapte și miere, despre cum vom promova încă de la finele turului. Iar dacă se întâmplă să ajungem iarăși la faliment, va întoarce din nou portofelul. Că deh, îl ține și mai doarme și bine noaptea.









27 comentarii

  1. Falca isi face reclama pe spatelele brandului UTA sau spala bani publici prin intermediu acestui brand?

    0
    0
    1. Falca nu spala bani!Nu sunt din pusculita lui proprie!Legea i-i da dreptul sa aloce o anumita suma,pt sport!Dar nu el este un totum factum,pe care ar vrea sa si-l aroge!Exista niste trepte ierarhice,prin consilii si dosare bine facute!El nu are decat sa semneze dorinta din sedinte!
      La el nu mai exista luciditate,pt un proiect pe care l-a inceput si l-a sustinut in faza incipienta,in ideea ca daca UTA,merge in sus,va avea voturile!S-a inselat amarnic si a subestimat brand-ul UTA..Era prea ocupat cu DNA-ul pe el,apoi divortul!Nu s-a gandit ca UTA,inseamna ARAD,nu s-a gandit ca extermina terenuri de sport,trimite in disperare echipa pe la Batanya,sau pe alte coclauri!Persifleaza pe oricine,care nu este pe aceeasi unda cu el!Contacteaza persoane dubioase,ca sa iasa prin presa,Aradon si Daniel Scridon i-i tin isonul!Bobar si acest Marius Stan,care tot cu bani publici,si-a ingropat echipa,iar ulterior si municipiul Galati!Acum este mare ctitor de echipe!
      Pai dupa ce fraierii galateni,l-au votat primar,ca si noi pe Falca,,au uitat sa spuna ca sub obladuirea sa,echipa respectiva s-a desfiintat!Dupa ce castiga campionatul!A fost ales primar,si dintr-un oras frumos,curat,cu principii,a ajuns o cocina!Mai rau ca si la amicul sau Falca!
      Nu mai exista la Galati faleza,promenada,Cazino,Teatru de Vara,Centru!Marius Stan,a distrus absolut tot,ca si pretinul sau de la Arad!V-o spune unul care a facut naveta la Galati prin anii 80,pe cand orasul Galati,mirosea a occident!Serios!
      Ce se aseamana se aduna!
      Eu sunt la o anumita varsta,la care nu mai am nervi,rabdare si tact,ca sa le deschid ochii acestor frumosi copii,din galeria aradeana!
      Am mare incredere in Colin,Proca,nici macar nu i-i cunosc personal,doar dupa scrieri!Ei i-i aduleaza,ei i-i baga in sedinta dupa esecuri!
      Nu va lasati manipulati!Nu cantati cand vrea gaina!Voi sunteti cocosul care anunta desteptarea!
      Mare atentie!!!!!Manipularea este unul din factorul determinant al dezbinarii!Nu intrati in acest joc politic,pt ca doar UTA noastra va pierde!
      Dezbina ca sa stapanesti,dicton de 2000 de ani,al Imperiului Roman,pe asta merge Falca!Nu intrati in acest joc urat!Lasati-l!Nebagarea in seama conteaza mult mai mult!
      Dusmanul este in casa noastra,infipt adanc!Nu in Nagy,Rosu,Mihalcea!Nu Meszar,Dragan,Gradinaru!Nu Voinea!Nu Falub!
      Public enemy este exact cel care isi aroga meritele,dar un anumit macaz,i-a scapat!
      Iubirea aradenilor pt UTA!Sper ca asta il va invinge pe Tutankamonul de la Brad!
      Acum este momentul sa vina DNA-ul pe Falca!Nu pe bietul Gradinaru,luat de pe bicicleta si dus la Bucuresti.la ordine!(sub marsavia stiuta de catre Falca,se va dovedi ca a fost in spatele sapaturii?
      Acest personaj,Falca,nu are prieteni,nu are proiecte,nu are nici o logica!
      Se numeste disperare!Muta ca si la aparare la sah!Cea mai buna aparare este atacul!(Perfid)
      Iar sunt platit,pt propaganda,agitatie?
      Cat de idiot am putut sa fiu,sa i-l votez?Iar si iar?Nu cenusa,ci acid imi pun in cap!
      Nu il scapati pe Cristi Todea!Nu i-l lasati afara din staff!Ar fi o greseala enorma!Enorma!

      0
      0
      1. Legea ii da posibilitatea, insa mai mult de jumatate din bani nu sunt folositi pentru UTA ci ajung in punga in mainile lui prin intermediul interpusului lui din fruntea clubului. Legea respectiva spune ca din banii respectivi nu se pot plati salarii. Asa ca banii sunt plimbati/spalati, iar jumatate se intorc curati ca sa se plateasca salariile, iar jumatate se duc la Falca.

        0
        0
      2. In sfarsit un mesaj coerent din partea ta insa fara suparare, trebuie ca ne crezi tare naivi daca iti inchipui ca noi scandam la comanda cuiva.
        Inteleg ca bati catre Meszar dar iti spun un lucru: o data, nici macar o data, Meszar nu si-a permis sa insinueze ceva.
        Cu greseli sau nu, cu bune si rele, eu unu cred in el pt ca e de buan credinta.

        0
        0
  2. Da Lucian,exact ce spuneam aseara si ma asteptam sa-mi fie dezactivat comentariul!
    In articolul tau,ai punctat totul.Nu cred ca ar mai fi de adaogat absolut nimic,macar ca ma pregateam sa redau ideea principala!
    Una este foarte clara:vremurile sunt mai mult decat tulburi.In acest fel,nu cred ca poate fi vorba de promovare!
    Dupa cum am spus si iata ca am avut dreptate,Falca se ghideaza dupa vorba:”eu te-am facut,eu te omor”!Si „daca voi nu ma vreti,eu va vreu’!
    Trist,dar adevarat!

    0
    0
  3. Abia acum privesc fotografia,mai cu atentie!
    Pe atunci edilul nr 1,se inconjura de aradenii,pe care acum i-i blameaza si loveste cu orice mijoace in ei!
    Sus:Meszar,Falca,Mosneag,Stupar…
    Mai jos:Onet si Donca!

    0
    0
  4. Ireal!Nu ma pot abtine!
    Falca este pe un piedestal aurit si nu intelege in ruptul capului,din ce cauza trebuia sa aiba voturile a minim 10-15ooo,utisti(cu tot cu cei care privesc la tv,sau din diaspora),dar de doi ani incoace,mai ales dupa episodul”inundatia de pe Motorul”,atunci cand Botis@co,Arbitrii si Voluntariul,incercau sa evacueze apa,este tot mai injurat!
    Apoi a urmat mocirla cu Poli,1:1 si bomba a explodat sub scaunul biroului nr 1!!!!
    Ceva ce nu se stie,doar in cercuri restranse:
    Sunt buni banii de la primarie,nu-i asa?
    Dar cati dintre voi stiu,ca aceeasi primarie,tot in frunte cu Falca,incaseaza de la aceeasi UTA,cate 300Ron+TVA,pt fiecare ORA de antrenament,pe toate terenurile ramase.Sannicolau,Motorul,Sega,ICRTI!
    Faceti un mic si simplu calcul!Grupele de juniori insumeaza 280 de juvenili+echipa mare,care se antreneaza zilnic!
    Deci cati bani se intorc in vistieriile primariei?
    Nu este treaba mea,dar asa cum am mai spus,in conducerea UTA-ei sunt aradeni!
    De exemplu,oaia neagra gasita de catre Falca,Gradinaru,are salariul de 2500Ron!
    Restul,patriotism local si multa daruire!
    Cam cu cat credeti ca ar veni Bobar sau looser-ul Marius Stan?Pe 2500Ron?
    Sa fim seriosi
    Semnalul de alarma a fost dat de catre Todea!Probabil va urma Gradinaru,care va sicanat peste tot!Sper sa aiba coloana!
    Sfarsitul va fi atunci cand si in conducere vor fi mercenari,mulgatori de bani!
    Abia atunci,reteta va fi completa!
    Nu stiu cum face Falub acesta,dar tot asa nimereste pe la noi!
    As fi foarte curios,cam cata presiune s-a pus politic pe antrenorii care au fost ofertati dupa plecarea lui Mihalcea si au refuzat,mai mult sau mai putin,politicos postul?

    0
    0
  5. Falca asta,nu se astampara!Pur si simplu debordeaza in paranoia!A ajuns intr-o debilitate,gen Hitler sau Ceausescu!Nu mai este lucid!Daca nu esti cu mine,esti impotriva mea!A ajuns intr-o faza de pierzanie,gen Mussolini care este in stare sa loveasca in alegatorii sai!Celor carora le promitea ca poate sa uneasca oceanele!
    Omul acesta,neom este nebun,dezaxat!Nici doctorita Podea nu il mai poate salva!Caz pierdut!
    Nu are drept de cuvant la UTA,nu el decide,degeaba ar vrea!Nu sunt banii lui marsaviti cu Ella si Seculici!Clar?Nu aduce pe Bobar si pe clovnul de la Galati!
    Nu dansam cum vrea el!Asa sa fie!
    Poate zilnic sa comande articole prin presa ahtiata lui!Care au limbi lungi!

    0
    0
    1. Tot ce poți să faci este sa comentezi aici…ai dreptate însă când spui că falca de crede un mic Hitler..dar chiar are putere in orasul asta! Altfel era demult la pârnaie pt fapte similare că ale edililor din Baia mare, Vâlcea sau Constanța..iar puterea voi i-ați dat-o cu stampila! Mai ales cei care se declara mari utistii si l-au votat, deși acum era alternativa bulumac, arădean get beget, și in plus unul dintre cei mai mari utisti din orașul ăsta! Și in condițiile astea câștigă falca cu aproape dublul voturilor? Despre ce vorbim? Așa că, cum spuneam rămâi o maimuță in pom cel mult care face gălăgie de la adăpostul înălțimii (mediului on-line) când vezi că vin hienele să prindă prada! Până in 2020 când vor fi următoarele alegeri, pe care le va câștiga tot falca la cât de prosti sunt arădenii, uta va fi din nou istorie!

      0
      0
  6. Toata lumea se ia de Falca si chiar aveti dreptate dar samanta rea e si acest Meszar care face goarte multi bani pe spatele acestui club, a precizat Lucian ca acel procent din vanzarea jucatorilor sa intors la club dar ca si IMPRUMUT ceea ce inseamna ca marele Meszar isi va lua banii inapoi, de acea inghite Meszar toate mofturile lui Falca fiindca el fara UTA e un nimeni, dar vad ca nimeni nu e interesat de amanunte.

    0
    0
  7. Victor Socaciu :Pleacă ai noștrii ,vin ai noștrii. noi rămânem tot că prostii .Aia hoți ,Ăștia hoți. Mama lor la toți !!!

    0
    0
    1. Melodia a fost compusa si cintata de marele Constantin Tanase , Socaciu doar a preluat-o si o cinta , dar nu e melodia lui !!!

      0
      0
  8. Problema este ca toti sunt de vina petru ca acolo tot ce.se face e cu concursul tuturor.
    Daca ghita da 5lei musai 2,50 vin inapoi la sultan pentru ca ce el nu are dreptu ca na el ii da de la masa de acasa.
    Si asa functioneaza morisca banilor publici la iubita noastra UTA.
    Promovarea se va face eventual cand va fi campanie sa castige iar sultanul.
    Deaia nu inteleg alegatorul nu vede ca in orasul asta nu se mai intampla nimic totul a ramas la fel inca mai rau sa distrus o gramada de lucruri cat de prost poti sa fi sa alegi atatia ani acelas om care nu face nimic.

    0
    0
  9. Uta sa-si caute sponsori sa o finanteze si sa fie independenta si sa plateasca chirie primariei pt stadioanele unde joaca,primaria sa finanteze alte sporturi unde nu exista sponsori!

    0
    0
    1. Mai arad-555 si uta-ml…Sponsori vin atunci cand au interes ca sa-si promoveze numele!
      Dar o pot face cand echipa joaca!Trage!Nu cand este plina de scandaluri!Ultimul mare sponsor a fost dl Nicolae Bara,prin compania sa Frigo….,dar neavand timp direct de fotbal,a fost muls si pacalit de catre tot felul de specimene dubioase!Omul s-a saturat,dar a facut un lucru mare pt UTA!A cedat drepturile asociatiei suporterilor si acestia,la randul lor,au stiut sa gestioneze ft bine aceste drepturi!Altfel le gestiona Falca!Ghinionul olteanului!Nu i-a iesit!Probabil era prea ocupat cu distrugerea terenurilor de sport!Nu va amagiti,a proasta!Pe Motorul exista deja PUD pt Kaufland!In subcetate exista deja PUD pt LIDL!
      Mai zapacitule de uta-ml!Primaria are bratul legii asupra legii sportului!
      Tu,daca esti platitor de impozit,ai dreptul ca din start sa dirijezi 2% din veniturile tale personale,fara sa te afecteze!Nu dai de la tine!Cere formularul,angajatorului tau!
      La randul sau,primaria,are dreptul sa aloce fonduri pt sport,in cuantum de 5% din bugetul local!Enorm!Aceste fonduri,nu le dirijeaza micul Hitler,Falca!Doar consiliul!
      Da!Falca,prin puterile sale nemarginite,poate sa retraga proiectele de pe lista!Dar nu are curaj sa o faca!Si nici nu o face!Ar fi sinucigas!Aproba aceste fonduri,apoi isi aroga meritele!Ca si cum ar fi dat de la el!Pt ca el domneste in imparatia Aradului!
      Si pt ca parafa lui conteaza totusi,pozeaza in salvatorul UTA-ei!
      UTA,performeaza,merge de 2 ori la baraj!Falca este prins descoperit!Nu are stadionul promis,Motorul este o mocirla….Arunca UTA pe la Siria!Incaseaza cate 300Ron+TVA,pe orice teren ramas de antrenamente,pe ORA!
      Stefan cel Mare,cand a fost in lupta,a cerut imbracaminte rosie,ca in caz ca este ranit,sa nu se vada sangele!
      Falca,a cerut chiloti de culoare maro…..Ca in caz ca..Mama lui,il trimite inapoi,la lupta,sa nu se observe fecalele!
      E tare Falca!Depinde de noi daca il bagam in seama!
      Da-i prostului putere!La el se numeste „cantecul lebedei”!
      Pe noi,aradenii,ne-ai umilit!Dar pe UTA nu o vei putea!Niciodata!NICIODATA!!!!!!

      0
      0
      1. Chiar daca debitezi multe prostii te apreciez că ești un mare utist, chiar iubești echipa asta, în felul tau..mă rog..dar ce nu îmi place că bagi de la tine din burta..de unde ai scos-o că pe motorul și în subcetate vor fi supermarketuri? Îți place să arunci fumigene

        0
        0
  10. cine comenteaza anti uta plecati dracului din arad cu falca cu tot,pupincuristilor ce a facut uta si baronul pentru arad,nu a facut aradul pentru uta,doamne cu ce am gresit de toti retardati au ajuns la arad

    0
    0
  11. Pentru toti cei care spun cã fiinta din primãrie a fost aleasã de arãdeni : Nu e adevãrat sutã la sutã , deoarece prezenta la ultimele votãri a fost foarte scãzutã, acesta fiind ales de circa 25 la sutã din populatia cu drept de vot!! Asa cã nu generalizati! Arãdenii care mai gândesc ( si sunt încã destui de multi ) nu-l doresc Prozent tronul primãriei. ! Tristã e plecarea lui Todea, cãruia îi doresc succes în cariera de viitor antrenor. !! HAI UTA. !!

    0
    0
    1. Cine i-a impiedicat pe cei multi pe care ii invoci sa mearga sa voteze cu altcineva? Pana la urma e un primar ales prin vot, iar daca unii au preferat sa stea acasa, acum sa taca.

      0
      0
      1. Din contra,sa taca aia care l-au votat,lumea e satula de minciuni si vrajeli iar absenta de la vot e un vot in sine,eu nu vad unul care sa merite votat.

        0
        0
        1. Deocamdata, intr-un stat democratic, primarul unei localitati este ales prin votul cetatenilor. Ai avut ocazia sa votezi cu oricine altcineva decat cu actualul primar dar ai preferat sa stai acasa. Atunci ai avut ocazia sa schimbi ceva si nu ai facut-o. Asa ca….

          0
          0
    1. Sa inscrie si Grahovacz,Horvathul,din partea mea!,nume scris corect!Am mai vazut pe Lucescu invins in ultimul minut de catre portarul Pallop,cu capul!Asa ca fotbalul se joaca pana fluiera abitrul,ultima secunda!
      Mult succes!Se poate!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button