Fotbal judetean

S-a întors roata: CS Ineu – Cetate Săvârșin 6-1





Stagiunea trecută, Săvârșinul o bătea în dublă manșă pe CS Ineu, 3-2 și 6-2, însă astăzi a venit răzbunarea. Formația lui Sculici a scăpat de naivitatea din sezonul trecut, a câștigat la capitolul experiență și calitate prin Georgiu, Păcurar, Mâneran sau Zdrențan. În schimb, Săvârșinul se confruntă etapă de etapă cu absențe importante și, cum nici pregătirea nu e un capitol forte la „galben-roșii”.

Deși a dominat încă din start disputa și a avut și câteva situații bune, ineuanii au avut de așptetat 27 minute și o fază la care oaspeții au cerut offiside pentru deschiderea tabelei. Păcurar i-a pasat pe culoar lui Georgiu și acesta l-a bătut pe Vîrtaci. Totuși, vizitatorii nu au acuzat șocul și, în minutul 36, Neamț a egalat după ce a fost angajat cu o pasă lungă de Muntean. Totuși, scorul pauzei avea să fie 2-1 și asta pentru că Păcurar a transformat penalty-ul obținut de Georgiu după duelul cu portarul Vîrtaci.

Cetate a rămas în joc până a ținut-o balamalele pentru ca apoi zărăndanii să defileze și să mai marcheze de patru ori pentru o răzbunare completă. Intrat pe gazon după o oră de joc, Alin Gligor a făcut 3-1 cinci minute mai târziu, după ce a dribalt scurt doi adversari și a ochit colțul lung. Georgiu a realizat „dubla” cu o reluare din apropiere, fiind imediat copiat de Gligor, care a urmărit mingea respinsă de Vîrtaci, tot după șutul său. Showul a fost completat de Dănuț Mâneran, care a marcat dintr-un voleu din întoarcere, din 8 metri, după centrarea lui Georgiu. „Nu am tratat cam cum mi-aș fi dorit eu acest meci și asta pentru că am ratat prea mult și la un moment dat chiar am intrat în jocul lor. Au fost destule situații în care ne puteau taxa pe contraatac, dar asta numai că am greșit prea multe pase. Nu ne-am concentrat îndeajuns, căci altfel am superiori la toate capitolele. Până la urmă, a fost un scor care ne scutește de alte comentarii, dar jucătorii mei știu că-mi doresc mereu mai mult de la ei. Inclusiv puncte, căci eu zic că puteam avea măcar 10 dacă eram mai atenți”, a explicat Cristian Sculici.

Fără Pavel, Cotuna, Fador sau Geanîm, Săvîrșinul a fost pradă ușoară la Ineu, deșiexistă două-trei episoade de arbitraj ce i-au cam enervat pe oaspeți. „La acest scor, nu pot contesta victoria și superioritatea celor de la Ineu, dar, din punctul nostru de vedere, primul lot gol a fost din offiside, iar cel de-al doilea a fost precedat de un fault. Au mai fost și alte decizii eronate și după pauză, dar asta nu înseamnă că nu ne admitem păcatele. Suntem puțin îngrijorați de acest start greu, mai ales că investițiile au rămas la nivelul celor de anul trecut și punctele nu vin. Sper să ajungem măcar la cota 10-12 până la finalul turului”, a menționat Cătălin Neamț, antrenor și jucător la Săvârșin.

 

Formații:

Ineu: Pușcaș – Voștinar, Karmanoczky (46 Gligor), Iaroș, Hulbăr – Zdrențan, M Ponta (72 Belei) – Spătaru (60 Dennis Mâneran), Georgiu, Dan Mâneran – Păcurar (60 Balaci)

Săvârșin: P. Vîrtaci – B. Gherghel, Muntean, Toc, Benescu – Marc (81 Ursu), Silv. Iștoc, Bontea, I. Bogdan (76 A. Munteanu) – Neamț, Oprea

Arbitri: Călin Mateuț – Gabriel Hărduț, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Adrian Apătean, Andraș Mako.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button