Fotbal judetean

Sacrificiul lui Lazea: Voința Mailat – Șoimii Șimand 3-0



Înainte de runda din acest weekend, Șimandul era una dintre cele patru formații neînvinse ale campionatului și, teoretic, deplasare de la Mailat nu prevestea un eșec major. Doar că „alb-verzii” au jucat foarte bine și, în plus, au avut om în plus pe teren de la mijlocul primului mitan.

Terenul destul de bun a îndemnat combatantele la un joc deschis, fără menajamente, din care – însă – gazdele au ieșit pe plus. Prima lovitură a dat-o Nedea, după un sfert de oră, fostul curticean luându-i fața lui Ruska și transformând în gol centrarea lui Chepețan. A venit faza din minutul 27, probabil momentul cheie al partidei, când Balogh s-a dus cu talpa în figura portarului Lazea, care ajunsese primul la minge și a văzut cartonașul roșu din partea lui Jurcă. Între buturi a intra Barabaș, care avea să se remarce în câteva rânduri, în special în fața ex. cermeianilor Berar și Ghergar.

Însă, Mailatul a părut să aibă mereu lucrurile sub control și a continuat să producă un joc frumos. Consecința firească a venit în minutul 69, când Chepețan i-a pasat ideal lui Mateucă, iar acesta, cu un ultim fundaș și portarul prinși pe contrepied a marcat din 14 metri: 2-0. Iar ca diferența pe tabelă să fie mai aproape de realitatea din teren, cu două minute înainte de concluzia meciului, a marcat și Drecin, cu capul, la centrarea din corner a „decarului” Mateucă.

Cu 6 puncte strânse din 9 posibile, dar mai ales cu un joc destul de legat, Voința se prezintă drept una dintre posibilele surprize stagionale. „Se poate spune că ne-a fost mai ușor în 11 contra 10, dar, la raportul de forțe din teren, eu zic că am fi câștigat oricum astăzi. Șimandul ne-a pus și ea ceva probleme, Barabaș ne-a salvat în câteva rânduri, dar, zic eu, noi le-am pus probleme și mai mari. Am făcut un joc destul de bun, victoria i-o dedicăm lui Mișu Lazea, destul de rău lovit în zona ochiului. Sperăm să nu fie ceva grav și revină alături de noi, poate chiar să fie în lotul de la Păuliș. Eu zic că săptămâna viitoare vom da un adevărat examen de maturitate și voință”, a afirmart Bogdan Drecin, jucător și „secund” al lui Radu George la Mailat.

 

Formații:

Mailat: Lazea (27 Barabaș) – Cheșa, Bălă, Vidac, Ciucifara – Drecin, Caba, Nedea (74 I. Crișan) – Chepețan (78 Epure), Mateucă, Roșu (61 Ungureanu)

Șimand: Dagău – Balint, Tolan, Ruska, Rafila (46 Mărcuș) – Țigan, Faur (87 Cuc) – Balogh, Berar, Noaică – Ghergar.

Arbitri: Tudor Jurcă – Flavius Drăghici, Florin Vesa.  Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Ovidiu Coman.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button