Liga a 3-a

Cu juniori sau fără, Lipova – Sebiș e derby pentru accesul la adversari cu nume în Cupă





Am intrat în săptămâna derby-urilor Lipova – Sebiș, cu fiecare dintre ele în postura gazdei. Mâine, de la ora 16,30 se joacă în turul trei al Cupei României, la Pîncota, iar vineri, de la ora 17, în campionat. Din capul locului, trebuie spus că există un diferend dintre cele două formații privind utilizarea juniorilor în meciul de Cupă. Ca și câștigători ai fazei județene, lipovanii susțin că vor juca după regulile Ligii a 4-a, din moment ce și baremul de arbitraj corespunde acestui nivel, în timp ce sebișenii sunt siguri că, fiind formații de același eșalon, regula celor trei fotbaliști Under 19 trebuie respectată și mâine. Așa stând lucrurile, e posibil să se ajungă la contestații, dar până una alta să vorbim despre fotbal.

„Duelul” le prinde pe cele două divizionare terțe arădene cu un moral bun. Ambele și-au câștigat, în premieră pentru acest campionat, meciurile din weekend și au făcut-o fără să primească gol. Lipova, chiar și fără portarul celor 28 de victorii consecutive ale anului 2017, care de data aceasta e anunțat titular. „Chiar dacă nu este plăcut să stai pe bancă, am înțeles situația cu folosirea celor trei juniori, iar Adelin chiar e un portar bun. Sper, însă, ca cel puțin mâine să fiu pe teren și să pun umărul la calificarea mai departe a echipei noastre. Nu am plecat în modul cel mai plăcut de la Sebiș, dar nu am gânduri de răzbunare. Pur și simplu vreau să-mi ajut echipa să câștigăm și să aducem cel puțin o echipă de Liga a 2-a la Pîncota. Dacă nu se joacă cu juniori, vom putea alinia echipa ce a mers excelent până la promovarea în Liga 3-a, având, zic eu, marele atuu al omogenității în fața unui adversar bun, dar nu foarte legat”, a punctat Cătălin Bujor, cel care a apărat culorile celor de la Național Sebiș în turul ediției de campionat 2015-2016.

Unul dintre puținii supraviețuitori ai echipei de anul trecut la Sebiș crede că a sosit timpul să se deblocheze. Obișnuit să apară pe lista marcatorilor în stagiunea precedentă, Dragoș Săulescu încă nu a înscris în cele patru partide oficiale din acest sezon. „Nu fac un scop în sine din a marca, dar – parcă – i-aș da măcar un gol fostului meu coleg de la Caransebeș, Cătălin Bujor. Dacă nu, bune ar fi și pasele decisive, important este să câștigăm ambele meciuri cu Lipova din această săptămână.  Sunt la fel de importante, le tratăm cu maximă seriozitate, sperăm să demonstrăm că suntem mai bun decât ei. Ne gândim să aducem o echipă cu un nume important la Sebiș, în Cupă, așa că nu avem decât varianta victoriei mâine. Sunt sigur că va fi și un derby al orgoliilor, dar suntem pregătiți și din acest punct de vedere”, a menționat rapidul mijlocaș de bandă, cu oferte importante în această vară, printre care și divizionarele secunde UTA și Luceafărul Oradea.

Ambele formații nu ar trebui să aibă absențe pentru confruntarea de mâine, așa că s-ar putea să avem față în față următoarele echipe:

Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Pașcu, Tomuț – Piț, S. Popa, Bier, Copil – Trabalka, Vasinc.

Sebiș: Voicilă – Deliman, Pintea, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș – Săulescu, Pâslaru, Petculescu, Voinescu – Ionică.

Arbitri: Claudiu Gaitin (Ghiroda) – Alexandru Ilie (Bocșa – Caraș Severin), Daniel Humiță (Ameniș – Caraș Severin)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button