Handbal

Handbalistele Crișului ridică ștacheta cu Titi Ionescu pe bancă și nouă achiziții! Vartolomei: „Țintim un loc la mijlocul clasamentului”





Caravana eșalonului secund la handbal feminin se pune în mișcare în acest weekend. Crișul Chișineu Criș e singura echipă din județul nostru ce reprezintă sportul cu mingea la semicerc în competițiile de seniori (senioare), iar stagiunea ce începe se anunță altfel decât cea precedentă. La primul an din existența clubului, „alb-albastrele” au obținut un singur rezultat pozitiv, o remiză cu echipa din Sfântu Gheorghe, însă modul de abordare e cu totul altul începând cu această toamnă.

Lângă Florica Boldor pe banca tehnică a venit și experimentatul tehnician, Titi Ionescu, dar și mai impotant este faptul că managerii clubului au operat câteva achiziții importante. În primul rând, este vorba despre Mihaela Cherecheș, fostă componentă a lotului național, cu echipe bune, de prim eșalon, în CV ca: Râmnicu Vâlcea, Roman, Constanța și Bacău, dar și formațiile franceze Bergerac și Le Havre. Extrema stângă a ajuns la 33 de ani și poate fi considerat noul lider al trupei de pe Crișul Alb.

Ea este formată în vecini, la LPS Banatul Timișoara, de acolo de unde au mai fost transferate în această vară la Crișul: Andreea Nicoară (portar), Ana Boștină (extremă dreapta) și Anda Mitan (inter). Celelalte patru transferuri vin din Țara Maramureșului, respectiv Ana Maria Iuga (extremă dreaptă, de la Marta Baia Mare), Raluca Sas (inter/pivot, Extrem Baia Mare), Alexandra Haidu (inter/extrema, Marta Baia Mare), Florina Băldean (portar), Loredana Horge (inter), ultimele două cu dublă legitmare cu  CSȘ 2 Baia Mare.

Din lotul ce a încheiat pe locul 11 în Divizia A (liga secundă) în primul sezon din istorie au mai rămas: Amalia Corha, Rahela Călin (portari), Lucreția Vârtolomei, (pivot), Priscila Lucușa, Mirela Morariu, Lorena Roman și Roxana Boldor (interi – ultimele două fiind cu dublă legitimare în CN de junioare I, la CSȘ 2 Baia Mare). Lotul a demarat pregătirile la Arad, unde a și făcut un semi-cantonament la începutul lunii august.

Tot din acest sezon, jucătoarea Lucreția Vârtolomei (foto stânga, alături de Roxana Boldor) a primit atribuții și de manager, iar din această postură pariază pe un parcurs bun în noul campionat. „Datorită Primăriei și Consiliului Local Chișineu Criș, care ne-au acordat tot sprijinul și în acest an, am reușit să pregătim un sezon altfel decât cel de anul trecut. Chiar dacă avem un lot în general foarte tânăr, cu multe junioare sau jucătoare care au terminat recent junioratul, e destulă calitate în lot. Sunt handbaliste cu care s-a lucrat de mici, cu dorință de afirmare și performanță. Țintim un loc la mijlocul clasamentului în acest, dar dacă se va putea și mai mult…”, a spus Vârtolomei.

Crișul debutează sâmbătă, pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, pentru ca în runda următoare, la Polivalenta de la Arad să sosească Mureşul Târgu Mureş. Meciul e programat luni, 25 septembrie. În continuare, programul turului pentru gruparea din judeţul nostru arată astfel: Corona Braşov (deplasare; 07.10), CSU de Vest Timişoara (acasă; 11.10), FC Argeş (d; 14.10), CSU Oradea (a; 21.10), Olimpic Tg. Mureş (d; 28.10), ACS Odorheiu Secuiesc (d; 04.11), Dacia Mioveni (a; 11.11), SCM Timişoara (d; 15.11), CSU Reşiţa (a; 18.11), KSE Tg. Secuiesc (d; 20.12) şi Naţional Rm. Vâlcea (a; 13.01.2018).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button