UTA Arad

Trece UTA la sistemul cu trei fundași centrali? Falub: „Cât mai echilibrați atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv”





La Afumați, „Bătrâna Doamnă” a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri de la revenirea în liga secundă. Echipa a creat o singură fază periculoasă de poartă și aceea după acțiunea personală a lui Albert Stahl, pentru ca în rest să fie depășită la toate capitolele de formația ilfoveană.

Adrian Falub preluase echipa doar de două zile, nu cunoștea exact calitățile jucătorilor săi, dar din această săptămână lucrurile s-au schimbat puțin. Noul tehnician al „roș-albilor” a lucrat destul de mult din punct de vedere tactic și se gândește și la o schimbare de sistem de joc pentru disputa cu Dunărea Călărași. Singura constantă rămâne atacul, acolo unde, oricât și-ar dori să umble, „principalul” nu are decât varianta Curtuiuș. „Cunoșteam situația când am venit la UTA. Poate, lotul putea fi mai echilibrat pe posturi, dar mergem înainte cu ce avem și vom alege un sistem în care să folosim cât mai bine calitățile lotului. La Afumați, am mers pe un 4-3-3, dar s-ar putea să schimbăm pentru a fi mai echlibrați atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv. Nu am reușit să ne creăm situații de gol la Afumați, trebuie să aducem mai mulți jucători în fața porții și să înscriem neapărat cu Călărașiul”, a menționat Falub, care la unul dintre antrenamente a exersat și un sistem cu trei fundași centrali, destul de des folosit pe la echipele la care a mai antrenat, inclusiv la UTA în urmă cu 5 ani de zile.

De altfel, fostul fundaș a fost mulțumit de reacția elevilor săi la primul ciclu săptămânal complet. „Știu că nu au fost antrenamente ușoare cele de săptămâna asta, căci s-a lucrat mult atât tactic, cât și fizic. Sunt mulțumit de cum au răspuns jucătorii, au fost foarte pozitivi, doar că știu că la meci va interveni și factorul mental și aici e cea mai mare problemă. La Afumați, nu am avut agresivitate în ceea ce înseamnă recuperarea mingii, am alergat mult și am jucat prea puține baloane. Sper că jucătorii au înțeles cât mai mult din ceea ce am făcut la antrenamentele acestei săptămâni, iar sămbătă să și punem în practică”, a adăugat Adrian Falub.









6 comentarii

  1. Ce factor mental in timpul meciului !!! Factorul mental superpozitiv trebuie sa fie din primul minut pana la ultimul pt. victorie dupa atatea insuccesuri , mai ales pe teren propriu ,mai ales ca, si calaresenii au vreo 3-4 indisponibilitati importante in lot . Sa fie bine si sa castige UTA. !!!

    0
    0
    1. Gresit Nelu Targoviste!!Nu despre exprimarea dvs. gramaticala(insuccesuri…succesuri sau succese/insuccese?) cu care ne-am obisnuit..Ma rog, citim esenta.Sunteti sufletist,intr-adevar,dar la fel de aerian si de un optimism bravant!Poate ca asa este mai bine,dar prefer sa cad de pe patru trepte,decat de la etajul 4!
      Ce intelegeti prin „factor mental in timpul meciului”?
      Factorul mental se imprima de catre antrenori buni, inca din perioada junioratelor,cu multe jocuri „in picioare”,mai bune si mai rele!Doar la acele etape,se pot vedea copii care la infrangere,ies plangand de pe teren!In timp,copiii se maturizeaza,se mai calesc inclusiv psihic!Nu am vazut de multi ani asa ceva la UTA,echipa mare!
      Revenind la subiect:
      Chiar si jucatorii maturi,pot intra foarte motivati MENTAL in teren,dar aceasta stare se poate pierde foarte usor,in cazul unei desfasurari nedorite a cursului meciului!Ce sa mai vorbim despre juniorii promovati,de voie,mai de nevoie,la echipa mare?
      De la extaz la agonie,este doar un pas infim,pe care multi nu il constientizeaza!
      Laurentiu Rosu l-a expediat pe Burla la echipa a 2-a,instantaneu,fara regrete si se pare ca i-a priit!Dar nu pentru toti functioneaza aceasta reteta!Unii se demoralizeaza si cu greu i-i mai aduci la nivelul cerintelor!
      AICI SE FACE DIFERENTA mare!
      Cineva scria pe aici ca atunci vom fi competitivi,cand pe osatura pepinierelor proprii,sa aratam ceva,abia apoi sa mai aduci cate un jucator matur,ca si solidificare,dar nu dupa nume,un expirat care declara ca Liga a 2-a este ft grea,etc,etc..
      Probabil ca si pt Jorza,Mihalcea a crezut la fel,dar raman la parerea ca pt acest copil,nu a fost cea mai buna solutie de pedepsire.Cea mai mare greseala sa fortezi copiii,pe care ulterior sa-i treci in tribune din cauza rezultatelor slabe,aduse pana la urma de „greii” echipei!
      Sau l-ati fi vazut pe Roman,Grigorie,Asani,evoluand la o echipa a 2-a?Care echipa a 2-a?
      Ufff,ce grele timpuri ne asteapta!Dar daca totusi,prin absurd,reusim un rezultat bun cu Calarasiul,sunt mari sanse sa ne deblocam MENTAL!Macar mental!
      La treaba!Hai UTA!

      0
      0
  2. La Afumati a fost ,intr-adevar, unul dintre cele mai slabe meciuri,pe care le-am vazut.La final,chiar i-am spus d-lui Gradinaru ca nu am mai fost atat de UMILIT de multa vreme.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  3. Da!Sigur!Daca nu avem atacanti,macar ne facem aparare beton!Nu este nici un bai ca nu dam goluri si nu avem constructie spre finalizare!Ne aparam!Avem voie cu doi portari deodata?Nu?Pacat!
    Ce mai conteaza ca jucam cu 3 fundasi centrali,de rasul curcilor!Dar care ar fi acestia?
    Bine ca nu cu 10 fundasi!In rest totul perfect!
    Vai de mama noastra!

    0
    0
  4. Mai lasati-l in pace pe Nelu Targoviste, cu ortografia lui, el, de departe, sufera pentru UTA, nu merita ironizat, din contra. Nici fizic, dar nici mental, echipa nu sta bine.in teren. Pentru @ giro-sistemul 3-4-3 scoate un aparator si il muta la in fata. Este un sistem delicat, pentru ca , practic, benzile se tin de un singur om ( in teorie , prin translatie se acopera zona), are insa un avantaj : nu ai 4 aparatori sa tina 1-2 atacanti, ca la 4-4-2, sau 4-2-3-1. La UTA trebuie schimbat ceva, mi-e clar ca echipa nu are forta de atac, construieste prost si greu, iar „experimentatii” din aparare au cam prea gafat. In plus UTA nu sare pe adversar …din primul minut, asteapata, tatoneaza,….apoi nu mai are timp si tremura.

    0
    0
  5. Luati jucator cu jucator, post pe post de la UTA si vedeti citi sunt pe dreapta si citi sunt pentru stinga. Incercati sa faceti o echipa de inceput cu un sigur atacat si musai sa ai 3 juniori in echipa. Opa cred ca pe stinga suntem varza. A, si vedeti ca daca ii numaram cu tot cu juniori nu suntem mai multi de 18. Asa ca nici antrenamente cu joc 11 la 11 nu punem sa facem. Blocajul in care se afla jucatorii nu o sa le treaca decit cu cel putin 2 victorii una dupa alta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button