UTA Arad

Nici amintirea meciului de la Rotterdam și încurajarea eroilor de atunci nu i-au deblocat pe utiști





16 septembrie 2017 a fost ziua în care a opta minune a lumii a prins contur. Gornea – Biro, Pozsonyi, Lereter, Brosovzsky – Calinin (65 Sima), Petescu, Axente – Dembrovschi, Domide, Dumitrescu a fost echipa UTA-ei ce îi smulgea remiza campioanei en-titre a lumii, Feyenoord, pe „De Kuip” din Rotterdam. Cum în returul de la Arad a fost 0-0, puternica formație olandeză a fost eliminată prematur din ediția 1970-1971 a Ligii Campionilor Europeni, iar „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc ajungea sub reflectoarele sportului-rege continental.

La 47 de ani distanță, trei dintre actorii partidei din Țara Lalelor au pătruns pe gazonul de la Șiria pentru a-i motiva pe urmașii în „alb-roșu”, dar nu avut cu cine. Degeaba lui Buleică sau Cârstocea li s-a oferit onoarea să dea mâna cu Domide, Biro sau Axente, dar și cu Metskas și Vaczi II, căci rezultatul a fost același, încă un eșec la Șiria. Vechile glorii au trebuit să se mulțumească doar cu aplauzele la scenă deschisă primite de la nostalgicii susținători ai UTA-ei.









4 comentarii

  1. Acum vedem cat de mare este festivismul conducerii fata de valoarea echipei. !!Nu zice nimeni sa nu te implici daca poți in cazuri sociale sau. umaniste.Dar numai rezultatele macar normale îți apară reputația ! Așa târăști in derizoriu brandul. faurit cu trudă de alții!! Mai puțină expunere ARTISTICA și mai multă. deschidere pentru discuția cu suporterii asupra celor ce se petrec cu aceasta iubita echipa !!

    0
    0
  2. Cei care au faurit a 8-a minune a lumii erau aradeni sau alipiti sufleteste de Arad nu veniti de pe „coclauri” pentru o paine mai buna si mai usoara la Arad.

    0
    0
  3. Buleicã si Cârstocea ? Pe ãstia îi intereseazã doar banul nu istoria UT-ei! Ce sã-i impulsioneze pe cei care nu au auzit niciodatã de Domide, Vaczi sau Metskas ?? Doar arãdenii pot fi motivati la vederea acestor titani ai fotbalului arãdean !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button