Fotbal judetean

Aerul curat din deplasare: Cetate Săvârșin – Victoria Zăbrani 0-4





Dacă pe teren propriu încă nu a cunoscut gustul succesului, afară Zăbraniul se simte ca peștele în apă. După Mailat și Păuliș, Victoria a câștigat și la Săvârșin, acolo unde Cetate plătește cu vârf și îndesat lipsa pregătirii estivale, dar și erorilor de grădiniță ale fundașilor săi.

Meciul era – practic – decis după 35 de minute, la 3-0 pentru „alb-roșii”. La prima ocazie a vizitatorilor s-a deschis și tabela. În minutul 7, Băd a țintit transversala, mingea a fost urmărită de Corlățeanu, care a înscris cu poarta goală. Același fost mijlocaș al Giarmatei a făcut „dubla” un sfert de oră mai târziu, finalizând din careu după pasa ideală a lui Crișan. Asaltul la buturile lui Vîrtaci au continua, iar golul trei nu s-a lăsat prea mult așteptat. A marcat și „vârful” Băd, după o centrare marca Zele, stopată și plasată la colțul lung. Cu A. Petrean între buturi, Săvârșinul a mai luat un singur gol după pauză, dar asta și pentru că adversarii s-au întrecut în ratări. Doar Rafael Varga a fost iscusit, cu 11 minute înainte de final, printr-o elegantă „scăriță” trimisă după o cursă de 40 de metri.

Cu 10 puncte din 15 posibile, Zăbraniul împarte ultima poziție a podiumului cu Socodorul. „Meciul a fost la discreția noastră. Au mai fost alte 8-10 ocazii de gol, e bine că jucăm fotbal, asta mă bucură și sper să o ținem tot așa. Singura notă negativă a fost accidentarea lui Corlățeanu. După ce a marcat două goluri, a trebuit să-l schimb pe motive medicale. Mă mai bucur și de reușita frumoasă a lui Varga, sper să-i dea încredere și să joace tot mai bine. Urmează o săptămână grea, cu meci în Cupa României la FC Sântana, o echipă cu jucători cu experiență și apoi, în campionat, acasă cu Nădlacul. În mod normal, e o partidă abordabilă, dar trebuie să fim atenți că încă nu am câștigat acasă”, a remarcat Adrian Abrudean, antrenorul Victoriei.

Cătălin Neamț s-a confruntat cu o situație nemaiîntâlnită la Săvârșin. Și-a lăsat doi jucători în afara lotului de 18, dar, chiar și așa, nu a putut alinia o formulă care să emită pretenții în fața Zăbraniului. „Am fost depășiți la toate capitolele, deși, dacă nu am fi luat primele goluri pe greșelile unuia dintre fundașii noștri, poate altfel ar fi stat lucrurile. În fața unor echipe experimentate și pregătite ca Zăbraniul, plătești orice greșeală. Ne îngrijorează puțin linia de clasament, fără punct luat și cu o grămadă de goluri încasate, dar să nu uităm că am jucat primele cinci echipe din clasament, Crișul, Sântana, Socodorul, Ineul și acum Zăbraniul. Mă aștept să facem puncte la Curtici acasă cu Mailat, altfel ar putea să schimbăm liniile și să contăm pe cât mai mulți juniori din zonă”, a anunțat Neamț.

 

Formații:

Sâvîrșin: P. Vîrtaci (46 A. Petrean) – Ad. Popa (86 Boc), Muntean, Toc, Cotuna – Fl. Pavel (69 Marc), Iștoc, Bontea, Neamț –  D. Petrean, Oprea (54 Geanîm)

Zăbrani: Dubou – Topai, Francescu, Lung, R. Varga – Corlățean (30 Olariu), Simion, D. Crișan (70 Filip) – I. Gherghel (46 Edu), Băd (60 Dochița), Zele.

Arbitri: Alin Deac – Filip Cîrmaci, Alexandru Pantea.

Observatori: Iosif Manușov, Iosif Lovas









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button