UTA Academie

A doua înfrângere după mai bine de un an de zile lasă trupa lui Bogoșel și Petcuț în afara Ligii Elitelor: „CFR-ul, peste noi la toate capitolele”





A cam fost weekendul verdictelor în curtea UTA-ei, iar acestea nu sunt deloc fericite. Pierzând acasă, cu Dunărea Călărași, prima echipă mai păstrează doar șanse teoretice la promovarea în Liga 1, în timp ce juniorii mari au ieșit total din cărți pentru calificarea în noua ediție a Ligii Elitelor.

Ieri dimineață, pe arena din Sânnicolau Mic, CFR Cluj le-a predat o adevărată lecție de fotbal „roș-albilor” la Under 19 și, după 5-0, au preluat șefia în seria a 13-a a preminariilor Ligii Elitelor. „Am avut timpul să analizăm și la rece meciul și am realizat că pur și simplu nu puteam face mai mult ieri și, în general, în nicio altă zi. Dacă jucăm de zece ori cu ei, nu văd cum am putea să-i păcălim măcar o singură dată. CFR-ul este pe noi la toate capitolele, mai ales în formula în care s-a prezentat la Arad. În tur, rezultatul de egalitate a fost posibil datorită faptului că nu au avut la dispoziție toți jucătorii, preferând să-i angreneze în derby-ul cu U. Cluj, din la Liga 3-a. Acum, însă, au venit cu tot ce au mai bun. În primul rând, ei au aliniat zece jucători născuți în anul 1999, noi am avut doar trei în formula de start. Câteodată contează și un singur an în plus, mai ales când îl petreci într-un campionat de seniori și mă refer la Liga 3-a. După minutul 25-30, ne-au dominat clar, nici nu mai sunt prea multe de spus. E puțin frustrant că din etapa a doua a sezonului regulat 2016-2017 (n.a. 3 septemebrie 2016), când am cedat cu 3-1 la Miercurea Ciuc, nu mai pierdusem niciun meci în campionat, dar iată că acesta se dovedește decisiv pentru tot restul stagiunii. Sigur, mai pierdusem și turul semifinalei naționale, 1-2 la Craiova, dar aceea era deja o fază eliminatorie. Până la urmă, această echipă a mers, după părerea noastră, foarte bine timp de un an de zile și e meritul băieților. Oricum, veți mai auzi de majoritatea dintre jucătorii noștri, totul e să depășim această dezamăgire și să muncim cum am făcut-o și până acum”, a precizat Costel Bogoșel, cel care conduce destinele UTA-ei Under 19, alături de Mihai Petcuț, Adi Ungur și Sandu Țamboi.

Cum Stahl se accidentase cu Călărașiul, cu CFR Cluj mai puteau evolua doar Jorza (o repriză, căci jucase aproape tot meciul vineri) și Toma. Ambii au intrat în luptă la pauză, la scorul de 0-3, iar Dorin Toma s-a accidentat la gleznă după numai 15 minute. „Echipa cu care am început meciul cu CFR Cluj a jucat atât de bine la Oradea, încât era puțin nedrept să lăsăm pe cineva afară. Oricum, planul era să ținem de 0-0 până la pauză, iar apoi să-i folosim și pe Jorza, care oricum nu era lăsat de regulament să joace mai mult și pe Toma. Ne pare rău că s-a accidentat, mai ales că aveam șanse din ce în ce mai mari să joace, deși, din câte am înțeles, nu e ceva foarte grav”, a mai explicat Bogoșel.

Deși mai sunt trei runde de disputat, nivelul restului combatantelor e atât de scăzut încât sunt imposibile surprizele. Prin urmare, se lucrează la strategia pentru restul stagiunii fotbalistice, cu mențiunea că o parte dintre cei care până ieri au dus greul la Elite vor apărea și la „satelitul” din Liga 4-a. „Probabil, vom împărți etapă de etapă lotul, între întrecerile zonale de juniori și Liga 4-a. Jucătorii noștri vor evolua pe rând și într-o competiție și în cealaltă, iar acest lucru este valabil și pentru noi, antrenorii. Suntem patru la această grupă, deci împărțeala este exactă. Oricum, strategia o vom face săptămânal împreună cu conducerea clubului”, a încheiat fostul fundaș.









4 comentarii

  1. Rezultate mai puțin bune nu ne supără la acest nivel care nivel nu știi unde să-l incadrezi .Juniori de toate vârstele in competiții de care publicul larg nu are habar ! Poate doar părinții !Ne ademenește promovările la echipa mare care are atâta nevoie de sânge proaspăt Avem încredere în oameni că Bogosel sau Gaica !! Mai grav cu accidentările Sugeram cu modestie o mai mare atenție la capitolul forța și rezistența începând cu această vârstă..Trebuie învățați cu lupta acerba de acum !!La maturitate jucători visători fara vana nu au viitor nici la liga 4 afara cum își doresc majoritatea. !!

    0
    0
  2. asta va e valoarea copii de 99 ce au fost la UTA sant cu mult peste cei de 2ooo dar au fost imprastiati sa nu incurce pilosii

    0
    0
  3. „Dacă jucăm de zece ori cu ei, nu văd cum am putea să-i păcălim măcar o singură dată. CFR-ul este pe noi la toate capitolele..” o declaratie mai clara de incompetenta nu se poate. E ceva de tipul „sintem prosti…asta e „. Nu uitati….am jucat la Arad ! Din nou, scuza penibila, ei au aliniat zece jucători născuți în anul 1999, noi am avut doar trei în formula de start.”- pai voi nu stiti sa cresteti juniori si nu stiti sa ii pastrati. Ca si la seniori, Dl Bogosel este un antrenor depasit de evenimente, cu multa …autosuficienta ! Nu avem nevoie de echipe de junior ,….sa fie la numar, UTA azi nu are tineri sub 21 ani buni la fizic si tehnici, si datorita dlor Bogojel, Petcut, Oprescu, PacurarNu victoriile cu echipe de C dorim de la juniori….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button