UTA Arad

Cagliari a debutat pe un stadion de 16 mii de locuri construit în 127 de zile, Falcă se laudă că a mai strâns o piuliță după trei ani de la demararea lucrărilor la „Francisc Neumann”



Cagliari Calcio a fost singura din Serie A care a început sezonul cu două deplasări consecutive, cu Juventus și Milan. Anomalia are o explicație: sarzii nu aveau unde să joace acasă pentru că noul stadion nu era gata.

Duminică, 8 septembrie, însă, au inaugurat „Sardegna Arena” și au evoluat cu casa închisă împotriva lui Crotone, echipa lui Stoian. Toate cele 16.233 de locuri au fost ocupate, fanii rossoblu asistând și la primul succes al favoriților (1-0), chiar pe stadionul construit în doar 127 de zile!

Nici n-a costat mult construirea lui de la zero, 10 milioane de euro, având nevoie de 150 până la maximum 200 de muncitori! „Sardegna Arena” nu va fi decât gazda temporară a partidelor insularilor. Întrucât din 2020, când se aniversează centenarului clubului, Cagliari va reveni pe Sant’Elia, care va fi demolat la anul și va fi reclădit alături de cocheta și modernă arenă gata de joc. Costul lucrărilor se ridică la 66,6 milioane de euro.

Acestea fiind spuse, ajungem la adminstrația orașului Arad, care se tot chinuie de vreo trei ani buni de zile să (re)construiască stadionul „Francisc Neuman”, de 12.700 de locuri. La ritmul de melc al lucrărilor, sunt dubii mari că panglica va fi tăiată în vara anului 2018, ultimul termen de finalizare al lucrărilor, dar primarul urbei deja a găsit țapul ispășitor. Este vorba despre Compania Națională de Investiții, controlată de PSD-ul rău voitor cu Aradul și microbiștii săi, care încă nu au început procedurile de licitație pentru nocturnă și gazon. Adică cele 2,5 milioane de euro sunt blocate, de parcă partea administrația falcă și firma Tehnodomus ar fi în grafic cu lucrările și nu pot inaugura arena din cauza PSD-ului.

În fine. Gheorghe Falcă ţine să anunţe pe Facebook sau prin conferinţe de presă de fiecare dată când la stadionul din Calea Aurel Vlaicu se mai strânge câte o piuliţă. Își trimite pe teren și pozarășii de serviciu și ne prezintă „lucrarea” în lumina unei opere de artă. Și totuși, edilul și echipa sa avea posibilitatea să-și mai acopere din incompetență finalizănd temporar, după modelul „Sardegna Arena”, arena „Motorul” din Aradul. Și nu cu 10 milioane de euro și nici în 127 de zile, ci cu vreo 600 de mii de euro și în 365 de zile, adică perioada scursă de rușinea trăită (vă reamintiți imaginile cu fotbaliști, arbitri, antrenori și ziariști îndepărtând apa pluvială din Aradul nou cu mături, cârpe, bureți și…o ușă de dulap) la barajul cu FC Voluntari și vara acestui an, când echipa fanion a Aradului a aflat că va mai fi exilată la Șiria și în acest sezon competițional. Dar, cum PSD-ul nu putea fi vinovat de serviciu în acest caz, vina a fost pasată în curtea conducerii clubului UTA, care a ținut morțiș să joace pe o suprafață de teren atât de specială, încât are nevoie de ani lumină pentru a fi procurată și instalată.

FOTO2: Gheorghe Falcă (Facebook)









13 comentarii

  1. O autoritate sportivă ar fi avut un cuvânt în cazul priorităților .Cu Ghiță sau fara el o multipla campioană la o finanțare oficială minora are prioritate !!Cum la noi politicul e in prim plan răfuiala e la moda .La atâtea războaie pierdute și un scaun montat îl bucura pe edil ! Sa vezi petrecere când o fi gata daca ne mai țin nervii !!

    0
    0
  2. Daca lucrau constant macar 80 muncitori stadionul era de mult gata dar nu poti termina o lucrare cu 8-12 muncitori si aceia scirbiti de viata din Romania In modul cum se lucreaza panglica de inaugurare se va taia in vara anului2019 Mult succes.

    0
    0
  3. Va rog frumos nu il mai huliti pe tovarasul prim constructor de Arad aceste proiecte inimaginabile sunt de factura foarte mare si nu pot fi realizate mai repede pentru ca drumul banilor are un parcurs bine stabilit iar daca sar face repede atunci ar fi prea putini de cheltuit.
    Iar acest PSD ce il incurca mai la toate marile realizari este deadreptul chiar” nesi” ca tot ii baga bete in roata.
    Te asteptam tovarase primar cu noi realizari de anvergura sa ne dezvoltam si noi cand om scapa de tine.

    0
    0
  4. italieni au terminat stadionul in 127 de zile dar va rog sa observati ca nu are acoperis. de aceea la noi dureaza 10 ani pana va fi gata

    0
    0
      1. Poate elaboreaza SCU un comunicat de multumire pt straduinta edilului-sef. Chiar daca au trecut 39 de luni de cand a inceput lucrarea.

        0
        0
      2. Esti tare de tot Lucian!Nici tu nu te poti abtine de la satira si umor!Gust din plin ironiile indreptate spre fotoliul numarul 1!
        Cred ca ceva nu au inteles multi!!!!Acest stadion,probabil construit de catre genistii italieni,in 4 luni,este unul provizoriu!Un fel de Motorul,promis!Dar ei l-au si chiar facut!Un fel de LEGO,asamblat rapid.Motorul asteapta alegeri si Kaufland!
        Sau a dorit cineva acoperis si nocturna pe Motorul?Nu prea as crede!
        Uite cum vad eu acest joc de sah-mat,inca nu stiu cine este cu albele si cine cu negrele…?Cred ca nici Karpov sau Kasparov nu s-ar descurca…Tu stii foarte bine,dar nu vrei sa ne spui mai mult decat avem voie sa aflam,ca sa nu intri in gura lupului de Brad!
        Se merge pe o partida PAT,egal,cu conotatii ca „eu te ajut,dar am nevoie de tine!”Ok!
        Se incepe un proiect intr-un fel de partenerieratl!UTA noua creste!URRRA!
        Se promoveaza rand,pe rand!
        Falca promite,demoleza,dar UTA se misca mai rapid decat planurile sale!
        Negrul este depasit de situatie!Muta echipa in Aradul Nou!Incearca niste lovituri de imagine,dar UTA face fata,contreaza, merge la baraj!Apoi natura nu tine cu negrul!(Falca)!Vine potopul,ratam barajul,cand pe tot mapamondul ne-am facut de ras!Ok!
        Albul se regrupeaza si se duce din nou pe locurile promovabile,iar la baraj!Deja negrul tremura!Ce ma fac?Pe unde o scot?Cere un panou neutru,din nou Siria!
        Ft bine!Negrul incearca o prelungire a ceasului!Nu are tabla de sah pregatita,mai amana!Asistenta accepta!
        Albul(UTA),muta din nou!Din pacate gresit!Se merge din nou la Siria!Ok!
        In acelasi timp,lucrarile la noua tabla de sah(Stadion UTA),se intarzie,spunand ca echipa are nevoie de promovare!Lucrurile nu prea ies perfecte,si Regele(Falca) are timp de gandire!Muta pisica moarta din nou in curtea UTA-ei!
        La noua tabla de sah,nu se misca nimic!UTA(albul) nu are rezultatele dorite,asa ca negrul(Falca) muta din nou ostentativ si mai ridica un schelet metalic la peluza a 2-a!
        Si vin si explicatiile!Eu,comandannte,al comandannte,va sustin,dar va rog frumos sa nu ma mai injurati!Altfel,nu numai ca nu va fac stadion,va trimit la Siria,va ierbicidez si putinele terenuri pe care(INCA),va puteti antrena!Si daca ma supar,dau drumul la proiectele stiute pe Motorul,CSS,Kaufland si LIDL!Si nu imi mai bat capul cu voi!
        Personal,urasc acest sah!

        0
        0
  5. Stadionul echipei Atletico Bilbao mi se pare ca a foat realizat in aprox 3 ani dar are circa 53000 de locuri. La noi ca la nimeni, poate fi terminat stadionul si de acum in 10 ani ca nimeni nu e deranjat.

    0
    0
  6. Intr un fel are dreptate si el, PSD aceasta dejectie fetida a lumpenproletariatului borfas din Romania, pune de fiecare data probleme. Dar…totusi e incredibil ca un stadion asa de mic nu poate fi finalizat decat in 4-5 ani…e de rasul lumii situatia…baietii astia au facut stadion in 120 de zile si cu locuri mai multe…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button