UTA Arad

Todea primește credit din partea conducerii clubului, dar Falub e ținut și el în șah de utiști! E deranj la kilometrul zero?



Nici cele mai negre previziuni nu anticipau un asemenea început de an competițional pentru UTA. Gruparea fanion a Aradului pare într-o situație fără ieșire, în criză pe toate planurile. Nici nu mai știi care dintre cele două aspecte (sportiv sau managerial) sunt mai importante, în sensul că una ar putea-o influența pe cealaltă.

Am mai spus-o și cu alte ocazii că relațiile dintre autoritățile locale și conducerea clubului s-au cam deteriorat în ultima vremea, iar avertismentele publice ale lui Gheorghe Falcă vin în sprijinul acestei evidențe, până la urmă. Teoretic, primarul are și credibilitate atâta timp cât rezultatele au fost dezastruoase, iar locul 13 din clasamentul ligii secunde e pur și simplu rușinos. Dar, cei care nu ne-am născut ieri parcă ne amintim un asemenea scenariu. Vorbim despre cel din primăvara anului 2006, când echipa fanion retrograda pentru prima oară în istorie în Liga 3-a, pentru ca apoi Falcă să vină pe același cal alb cu Nicolae Bara și Sandu Ion, soluție ce s-a dovedit pe termen mediu falimentară. Pentru club, dar și imaginea lui Falcă în fața suporterilor Campioanei Provinciei.

Probabil, nu e nevoie să se ajungă la asta și de această dată, dar e clar că edilul, sprijinit de câțiva apropiați din mediul de afaceri arădean, este la butoane. Recentele evenimente soldate cu „dezertarea” lui Adrian Falub prea sunt cusute cu ață albă. Pe lângă faptul că tehnicianul s-a confruntat cu realitatea implacabilă, cea legată de calitatea scăzută lotului și efectivului redus, plus blocajul mental al unor fotbaliști, nici condițiile de joc și antrenamente nu sunt la nivelul așteptărilor. Din câte știm, utiștii ar fi dorit să ajungă azi la Șiria, dar nu s-a putut, iar antrenamentul de marți după-amiază a fost anulat fiindcă o firmă contractată de Primărie a tratat gazonul de pe ICRTI cu îngrășământ foliar fără să-i anunțe pe utiști.

Peste toate, pe masa lui Falub a apărut oferta de la Universitatea Cluj, clubul său de suflet, din orașul în care domiciliază și dus a fost. Despărțirea nu a fost deloc elegantă și chiar surprinzătoare, atâta timp cât contractul cu „roș-albii” nu fusese dezlegat, însă o persoană cerebrală ca Falub s-a bazat pe ceva când și-a făcut bagajele la ceas de seară cu direcția Cluj. E greu să nu sesizezi că omologul lui Falcă la Cluj este nimeni altul decât colegul de partid și vechi combatant în tranșeele PDL, Emil Boc. Un telefon ar fi trebuit să fie de ajuns pentru „unda verde” pentru „U”.

Dar chiar așa să fie? Dacă șefii „Bătrânei Doamne” nu și-au mai luat sedativele trimise dinspre kilometrul zero și decid să nu renunțe la contractul semnat cu Falub, conform sloganului: ”Bine ați venit, dar aici e UTA”? Chiar și faptul că U. Cluj nu și-a putut anunța încă de azi noul tehnician e un semn de rea purtare, dar să așteptăm ziua de mâine.

Cert este că de data aceasta, Cristian Todea chiar va primi girul conducerii clubului pentru un post de „principal” de vreme rea. „Dulăul” ar putea primi un jucător nou chiar mâine și cum și Florea e la dispoziția sa, speranțe pentru un rezultat pozitiv la Satu Mare chiar există.









35 comentarii

          1. te dezamagesc, nu port ochelari, nu am probleme cu optica si nu ma suna nimeni sa-mi dea lumina sau indicatii ce sa comentez … nu suntem chiar toti peluzari sa tinem ca orbul de bîtă, mai avem si pareri personale … in plus, unii mai vedem si offsidurile, si golurile de la cealalta poarta, lucruri care nu se vad din peluză si ar trebui sa apreciati ca le aflati si voi …

            0
            0
          2. Optica era la figurat si da, scrii la comanda. Esti un imbuibat plin de ifose dar prost ca noaptea.

            0
            0
          3. imi jignesti inteligenta, crezi ca nu m-am prins ca optica era la figurat? pai am citit pe forumul oficial cum laudati voi jucatorii cand vin si apoi ii faceti muci cand gresesc sau pleaca … nu e asta o schimbare de optica?

            cine crezi tu ca imi zice mie ce sa scriu? ca sa ce? suferi de scenarita, vezi dusmani peste tot?

            ca de obicei, fara argumente, atacuri la persoana, invective, aer de superioritate, crezi ca doar tu poti sa fii spiritual … n-am cum sa ma supar, orice ai scrie, unde vrei tu sa ajungi, eu de acolo vin … tot schimbare de optica, ceva in oglinda, cum ar veni, nu?

            daca vrei sa ne luminezi cu ceva concret, poate iti intrebi sefii si ne spui si noua unde au disparut din pozele de prezentare steagul si conducatorii pe care i-ai aparat pro bono cand altii, ca mine, ii urecheau … sau despre tv arad ca ziceai ca stii … sau esti responsabil doar cu injuriile, altceva nu ai voie sa scrii?

            0
            0
  1. Todea a fost secund in 4 mandate cu merite deosebite in aducere si debarasare de anumiti jucatori…..daca toti si-au dat demisia pt insuccese el de ce ar fi bun acum pentru postul de antrenor principal?cred ca e cea mai mare greseala care o face Mezar in aceste momente de disperare ….si mai ales daca o sa fie secondat de Pacurar Cristian dupa cum se aude

    0
    0
  2. Jumătate din răutatea pe care o avea ca fotbalist dacă o transmite jucătorilor, e bine.
    Succes Cristi!

    0
    0
  3. Deci,@lucian!Am mers demult pe ideile tale din articolul prezent,dar sunt in general apolitic si am incercat sa nu intru intr-o sfera magica,de iluzionism ieftin!
    Totusi mirosul urat de implicare politica,s-a simtit deja din mandatul lui Mihalcea,cand s-a dorit mult si s-a realizat „nimic”!Intrebarea este cine a decis pana la punctul prezetarii oficiale cu mare fast?
    Mai precis,cand dupa esecuri,s-au inceput scandarile anti-Falca!Atunci s-a intamplat ceva ciudat!Un declick,,o deraiere inexplicabila,pt noi,muritori de rand,suporteri nelegati la ochi!Si Mama-Mare si-ar fi dat seama ca motorului performant,tunnig,i-i lipseste uleiul,deci era chestie de momente pana ar fi gripat!
    Lupta surda,nu se mai dadea demult in iarba,ci prin birouri!Doar fraierii de noi,credeam ca jucatorii l-au sapat!Nici vorba!
    Revenind la datele actuale,il consider pe Mihalcea cazut ca si musca in zer!
    Pleaca Mihalcea,ni se spune ca ramane Todea!Ft.bine!Dar rand pe rand,niste antrenori,refuza diplomatic,sau se razgandesc si incepe haosul si jocul de-a Baba-Oarba!
    Ca imaginea apocalipsei sa fie completa,Todea apuca sa conduca un singur antrenament si apare acest Falub.Acum nu mai discutam despre pareri pro sau contra lui!Nu asta conteaza acum!Cert este ca spuneam ca nu i-l apuca iarna la UTA!
    Prin spatele cortinei opace,aveam o banuiala,ba chiar o frica mare,ca acest Falub,a fost adus pe linie de partid,era doar o suspiciune..(Boc=Falca),intarite pe un alt site,ca este pregatit Marius Stan,ba chiar contactat,tot pe considerente politice,ca destabilizator!.Degeaba nu l-a vrut nimeni pe Falub!Fara mari elogii oficiale,ne-am trezit cu el pe banca!
    Rezultatele si disparitia lui,se cunosc!
    Scriam ieri,pt cei care au citit comentariul meu,ca se joaca un fel de sah,piesele albe fiind UTA(ca ansamblu) si cu cele negre,Falca,cu completarea „eu te-am facut,eu te omor”!Dar dupa ce te omor,tot eu voi fi salvatorul cu Arca lui Noe!O data i-a reusit!De ce nu ar incerca si a 2-a oara?
    Acum,@lucian,te intrebi de ce ar fi alocat aceasta suma pt UTA?Nimic mai simplu!
    Ca sa dovedeasca,cum ca este radacina proiectului,dar conducerea nu este in stare sa gestioneze!Un alt merit arogat pe nimic!Daca ar fi scris pe tricourile UTA-ei reclame cu Primaria Arad,as fi inteles,dar asa cum faceai referire la ACS Recas,unde apare Robu cu comunicatul din partea Consiliului Concurentei,este absolut normal,ca la Recas se asociaza ca ajutor de stat!Se stipuleaza foarte clar la ce pot fi folosite aceste fonduri!Nici intr-un caz la salarii!
    Daca aceasta lege ar fi valabila pt. toata lumea,doua treimi din echipe,ar fi dezafiliate instantaneu!Mai vedeti si echipa de handbal feminin CSM Bucuresti!Pai cum?
    Deci bete in roate tot mai multe!Ale cui sunt bazele sportive,inca ramase in Arad?
    Nu trebuie sa fii mare agricultor,ca sa iti dai seama ca tratamentul folicular,facut la comanda,pe ICRTI,se face primavara si vara,pe terenuri aride!Nicidecum toamna,pe terenuri irigate!Dar cu Falca ne-am obisnuit cu tantariada,facuta tarziu,fara rost in conditii meteo de ploaie!
    Ca ramane Todea,suna bine!Sambata(dupa alt esec cu Calarasi) vorbeam cu el,bucurandu-ma ca a ales sa revina pe banca(era deosebit de trist.Il cunosc de mic copil)!Daca pana atunci, prevedeam ca pe Falub nu il prinde iarna la Arad,i-am spus ca dupa ce se vede,Falub nu ramane nici 2-3 etape si va disparea,la fel cum a venit si hamurile carutei vor ramane la el!
    Trist,dar stii ce a spus Dulaul,luciane?”si oare ce se mai poate face in conditiile acestea?”
    In aceste momente,UTA este sacrificata pe niste interese obscure,dubioase!

    0
    0
  4. Tarziu in noapte!Se pare ca intr-adevar se merge pe politic si alta abordare!
    Am crezut ca este o gluma proasta,dar exista grupuri de interese mari care ar putea prelua situtatia de degringolada aparuta!
    Nu sunt straini,Tucudean(care mai are niste polite de platit),Blidar!Astra Vagoane Calatori,dar greu de convins.Se pare ca se baga si niste firme mari,de prin parcurile industriale…
    Se pare ca nici Ionut Popa nu este strain de situatie,satul de salvatorul Csimosorii,dupa promisiuninile lui Robu de Bocsig!
    Se vehiculeaza chiar ca in aceste conditii,Ionut Popa,ar mai veni cu 3-4 jucatori!
    Tot de pe la colturi,se aude ca Carstocea,Asani,Buleica,sunt pe faras,dar nu pleaca amiabil!Un altul ar fi Grahovacz,care mai mult este plecat acasa in Bosnia,decat la antrenamente!Inca nu si-a terminat razboaiele la Iasi!Lui Ciuca,comisia inca nici acum,dupa ce apare pe site-ul FRF,postat,nu si-a rezolvat amiabil venirea la UTA!
    De urmarit!

    0
    0
  5. Da!Cristi Todea a primit deja jucatorul asteptat!De bine sau de rau?Are timp sa-l inregimenteze?Probabil ca nu!Dar suna binisor!
    Mi-e teama doar ca Todea este iar si din nou un paravan!Un alt nume venit!
    De unde stiu?Na!Zapacita mea de pasarica,nu imi da pace!Pasarica proasta!Imi spune ca este liber de contract si nu este strain de Liga a 2-a!
    Noaptea este un sfetnic bun!Soarele rasare uneori,de unde nu te astepti!

    0
    0
  6. Draga Giro,inainte de a citi cele 2 comentarii postate de tine am decis sa imi spun si eu parerea cum ca politicul a distrus armonia din jurul echipei si incet incet totul se prabuseste!Dar renunt sa mai scriu pt. ca ai scris tu ….

    0
    0
  7. Ps.-inca ceva care mă determină sa spun ca ceva clar nu e in regula:cei care trebuiau sa fie primii in a explica ce se intâmpla:Meszar,gradinaru,drăgan(litrele mici intenționat)….tac..si e foarte,foarte suspect inseamna ca nu ei conduc!!! Zic si eu,nu mi-o luati în nume de rău….soarta de utist! Unde esti tu ?! Baroane sa vezi ce fac astia cu moştenirea ta!!!

    0
    0
  8. Că s-a. amintit de unii jucători .Alta data cu rezultate bune ,repet o perioada a. fost. utilizat GLIGOR Acum putea fi folosit cu cheltuieli mai mici în locul cuplului STATUAR Scutaru – Ciuca un. PASCARIU-CALVIN !!!Acum sunt simple idei fara pretenții. TODEA va umbla cu siguranță la linia de fund .Tocmai ne lăudăm că am găsit Cheia golurilor stupide !!La mijloc și atac vor fi mizele majore ale unei reconstrucții. reale !

    0
    0
  9. De aici se pleaca cu politica in acest vacarm stupid creat de marele nostru tovaras.
    Nici o suparare poate sa ramana si cei ce sunt acum si asa obiectivul “promovare” este o luminita la capatul tunelului care se poate vedea cu adevarat cand o fi campanie electorala pentru un nou mandat al marelui tovaras ca sa se poata lauda cu marile proiecte megalitice ne mai intalnite si ne mai finalizate in veci pururea amin.etc.
    Ce au dus la pierzania micului din ce in ce mai mic a oarasului nostru.
    Traiasca falca traiasca micul Arad (ca Mica Viena a fost cand circulau aia cu caruta si sigur nu aveau un edil mare constucator cu facultati, distinse cu niscai parale

    0
    0
  10. Una din solutii ar fi transformarea clubului intr-un SA de tip socios. Este fezabil a se vedea modelul Ripensiei, dar si a altor cluburi cu traditie. Indepartarea politicului este una din conditiile sine qua non. Este posibil asa ceva; UTA avand inca mii de suporteri adevarati care sunt ferm convins ca vor dori sa devina actionari. Unii cu zeci, altii cu mii, altii cu zeci de mii poate sute de mii de EUR. Un club condus de un Consiliu de administratie ales de actionari/suporteri va putea pune bazele solide ale unui club cu traditie cum este UTA. Nu trebuie regretat foarte mult asa zisul suport financiar al actualei administratii fiindca el oricum este sifonat in mare parte instant de diferitele firme de casa.

    0
    0
  11. Interesanta ideea amicului cu SOCIOS !!Dar ce te faci când aceștia s-ar supăra și ar retrage sprijinul financiar și așa precar O entitate gen primărie mai știe de frica electoratului cu toate furtișagurile ei. Daca am știi cum aduna banii ăștia de la RIPI cred că am. sterge-o englezește fara sa mai privim în urmă !!

    0
    0
    1. Cel mai performant model de club „socios” este Barcelona, dar mai sunt si alte nume grele in fotbalul mare. In principiu el are la baza un SA cu un capital social. Banii (actiunile) nu pot fi retrasi chiar asa simplu, te superi si iti iei jucariile, ci trebuie sa gasesti un cumparator care sa-ti cumpere actiunile. Le poti vinde in castig sau pierdere. Oricum clubul (SA-ul) ramane cu capitalul investit. Problema este ca atata timp cat depindem de politic ramanem un club vulnerabil la ifosele politicienilor cu rezultatele care s-au vazut. Si nu numai la noi ci si la alte cluburi din Romania care au murit subit chiar daca au avut performante pe plan sportiv: Otelul, Urziceni, Petrolul,ASA, etc

      0
      0
  12. Ceva a fost dupa etapa cu nr.3 deoarece echipa a mers bine,,dupa care totul a cazut parca a fost dintr-o data prapastie.,nu avea cum sa fie asa din senin blocaj mental la jucatori.
    Interese clar sunt,se termina stadionul,ai infrastructura,conditii, ,in liga 1 sunt alti bani ,impresarii au unde sa vina la stadion cu conditii.
    Succes Cristi Todea.

    0
    0
  13. Chestia cu : ‘socios’ este o prostie , preluata, de unii, dupa anume perioade. Ce socios, cind UTA nu are abonamente, decit citeva sute ? Pe cine intereseaza UTA, exceptand citeva sute de tineri,(care merg si la meciuri , acasa) si alte citeva sute de nostalgici,..incurabili ? Cind e vorba de dat bani la UTA, nici aia 2% ,din salariu, luati ,oricum de stat,care se pot indrepta la UTA nu ii da mai nimeni. UTA fara implicarea privatilor locali, ( ASTRA, Universitati, alte persoane private, cu bani, ca exista… ) nu va rezista si va fi mereu moneda politica si motiv de galceava.Va fi ca si baza de tenis Abel, lasata in ruina. Nu este de neglijat ca dlui Falca nu ii place sportul,..despre stadion….mai bine …tac, Falca pe UTA o suporta..greu, ca nu are ce face,nu e ca si in alte parti, unde Primarii dau tonul… Asa ca, necontrolat, lasat in pace, Meszar, care e sef si la Atletico, si la Sportul judetean, conduce si prost, si in interes personal, UTA, prin intermediul lui Voinea, iar G & D sint slabi in manageriat, asta se vede …usor. Si fara oameni locali priceputi, doar cu „smecherasi”…nu se poate. Anul asta e un mare pericol de a retrograda. Astept de la Todea sa nu mai piarda acasa, sa ne asiguram ca nu vom retrograda. Despre promovare,….anul asta,….cu echipa asta…..sa fim seriosi !

    0
    0
  14. Barcelona și nu numai au 75.000 de abonați Ce te faci aici cu 300 de bilete vândute ??Nu scoți nici banii de arbitrii Vorba cuiva ;numai aici suntem vreo 5,000 la meci 200 !! Va veni poate un moment al adevărului când vom contribui toți pe un. nr. de cont cu cel puțin 20 lunar.Vorbesc de cei ce nu suntem din Arad .La Teatrul National Buc. prețul unui bilet ajunge și la 80 lei !!

    0
    0
  15. Ps Nu de găsește un primar care pe lângă treburi obștești sa fie ” bolnav ” de UTA ?Edilul de Timișoara lupta chiar cu adevărații POLISTI !! Situație bizară Singur a făcut echipa singur baga bani singur aduce. jucători și nimeni. nu. suflă în fața lui!! Asta cat tine mandatul !!

    0
    0
  16. Adevarul este unul destul de simplu. Daca Meszar nu mai percuteaza la ordinele Faraonului nu-i deloc pace !! Pentru ca orice ar face Meszar , banii vin de la primarie. Si simplu se poate observa cum cei din conducere de la UTA nu mai apar public cu nicio declaratie. Inseamna ca ei sunt doar uneltele, nimic altceva. Benefic ar fi dupa cum am vazut mai sus o conducere agreata de Falca si Ionut Popa antrenor cu inca vreo 4-5 jucatori neplatiti de la Poli ! Hai UTA !!!

    0
    0
  17. Cu permisiunea iubitorilor !Atent la fiecare gest și cuvânt. Pe vremuri nu aveai amănunte și din om în om ne creeam o. realitate aproape reală Din gesturi și frânturi de fraze. Că d -ul Giro RESPECT care observa cum. stau la o masa cum tușește. unul cu subînțeles cum poarta batista la buzunar !!Tot așa mă uitam la Ionuț Popa la o. retrogradare când gânditor și trist a. zis parca privind. în viitor : Va fi greu de revenit. SI ASA. A. FOST !!!

    0
    0
  18. Daca dupa meciul cu Feynoord, baronul Neumann a trimis o telegrama si a scris „Bravo”, acum cred ca daca ar putea v-ar scrie de acolo din cer: „RUŞINE!”

    0
    0
  19. Respect durerea suporterilor utisti (printre care consider ca ma numar si eu de pe vremea lui Cibi Braun antrenor), dar cred ca se exagereaza cu scenarita. Oricate lupte de culise ar exista, jucatorii au si ei un statut profesional, o demnitate, o mandrie, care nu cred ca se supune mofturilor politice locale. Nu cred ca au jucat prost fiindca asa au dorit si nu cred ca vor putea juca bine peste noapte daca s-ar rezolva luptele din culise. Niste jucatori profesionisti valorosi joaca si pentru propria imagine! Scuze se pot gasi…:(

    0
    0
  20. @lucian, un sfat, sa nu te superi, dta conduci site-ul, nu trebuie sa te „balacaresti” ci…vizitatorii tai. Cei care „sar calul”, pot fi sanctionati (banati, „suspendati” o perioada, etc. Nu ar trebui admise deraieri de limbaj. Sa lamurim o chestie, asa cum o percep eu : Meszar nu a aparut din „spuma marii”, ca mare utist. El a fost adus de….Falca, care nu voia sa ramana echipa , doar la mana lui Tucudean. Deci Meszar va pleca, cel mai probabil cind il deranjeaza , din greu pe Falca ( care va trebui sa s-il asume ), sau eventual daca va face vreo gogomanie ( ca aia ,..tip DNA), sau odata cu Falca. E limpede, el este fac-totum, la UTA si e protejat de „smecheria” numita Voinea. Unul semneaza, altul conduce (…cit s-o putea). Starea actuala a clubului UTA este 100% vina dlui Meszar, el a vanturat juniorii ( ca nu mai ” tinea”…coproprietatea- fiind o capusa enorma pe UTA), el a fost cu ideea ca anul trecut sa se finanteze 3 echipe- in B,in C, in Judet-( cu vreo 25-30 tineri de la Atletico ), nici una nu si-a facut obiectivul. Tot dansul i-a vanturat pe unii aradeni, ca sa aduca „uzati moral” ( ca sa nu le zic altcumva ). Tot el este cu ideea de gazon sintetic, care a scos UTA de pe Motorul.. Tot el, impreuna cu Gradinaru si Dragan, abia acum s-au trezit ca „echipa scrisa pe hartie” nu da randament, ca nu numele jucatorilor joaca. Acum , dupa Mihalcea si Falub doi antrenori fara minime rezultate, il pune pe Todea, idee buna, dar …se asigura sa aiba supra-vegherea lui, prin Pacurar, amicul co=proprietar , la Atletico, iesit din circuit, ramas fara …obiectul muncii. .Jucatori care vin si pleaca, dupa citeva zile, stagii de pregatire, fara amicale,…,multe, multe aiureli, la UTA sint opera dlui Meszar ( bun conducator de juniori,….si echipe mici ). Deci asa vad eu situatia, chiar nu ma mai intereseaza ce va fi, UTA mi-a produs doar deceptie si dureri de cap, mi-e greu sa mai pot suporta,- efectiv- un meci , la stadion sa vad o asa slaba echipa,….UTA…singura echipa de fotbal…din Arad ! Doamne, unde am ajuns !

    0
    0
    1. nu am treaba cu nimeni, doar cu o ˝sageata˝ care a fost pus sa jigneasca pe toti cei care comenteaza despre ce vad si inteleg ca se intampla la un club care mai are mult pana sa fie al tuturor aradenilor … la politica pumnului in gura dorita de niste oameni mici cu gandire comunista ce isi trimit un komisar la noi pe site, eu voi raspunde sportiv, cu cartonase galbene, rosii, suspendari de 1 etapa, 2-3 … cat e nevoie 🙂

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button