UTA Arad

UTA, din nou pe mâna arădenilor! Todea, Botiș și Păcurar – stafful tehnic anti-criză: „Obiectivul e câștigarea următorului meci și găsirea coeziunii în echipă!”





Au trecut opt etape în Liga 2-a și „Bătrâna Doamnă” a schimbat doi antrenori. După Adrian Mihalcea și Adrian Falub a devenit istorie la UTA, clubul anunțând printr-un comunicat despărțirea de acesta contra sumei simbolice de 10 mii de lei, bani ce vor ajunge în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor pentru proiectul <<Cu drag pentru viitor>>, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Arad.

Instantaneu, conducerea grupării arădene a optat pentru o bancă tehnică 80% arădeană și asta pentru că lângă Cristian Todea, Cristian Păcurar, Sorin Botiș și Dan Țapoș, mai activează și preparatorul fizic, Vlad Țăran. Astăzi, primii trei tineri tehnicieni s-au prezentat în fața presei fără a spune lucruri mari, așa cum au făcut-o Mihalcea și Falub. Toți sunt conștienți că e de lucru mult la UTA de astăzi, pe absolut toate planurile, iar cuvântul promovare a fost scos – deocamdată – din vocabularul lor.

În primul rând, Todea a recunoscut că se aștepta să-i vină în rândul într-o situație de criză, precum cea de astăzi. „Eram sigur că numirea mea ca principal se va întâmpla, eventual, pe un fond de lipsă de rezultate a echipei, de criză. Poate, așa era și normal, având în vedere că am avut înaintea mea antrenori mai experimentați, cu rezultate importante în spate, de la care și eu am avut ce învăța. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor că m-au luat lângă ei, dar acum e rândul nostru. Am mare încredere și în colegii mei, Cristi (n.a. Păcurar) și Sorin (n.a. Botiș), pe care îi cunosc foarte bine și cu care am mai lucrat în trecut. Cu Botiș ca și fost coleg în teren și chiar elev, ca să spun așa, iar cu Cristi un an de zile, pe banca tehnică. Nu sunt subalternii mei, nu sunt eu șeful lor, ci suntem colegi. Vreau ca amândoi să îmi spună ce văd și ce simt, cu siguranță au capacitatea de a face acest lucru, iar relația noastră de colaborare să ne ajute să progresăm. Ne vom sfătui mereu în legătură cu programul de antrenamente, cu alegerile pe care le vom face în alcătuirea echipei la meciurile oficiale. Împreună cu Dan Țapoș și Vlad Țăran, formăm o echipă bună, ce-și propune să întoarcă macazul și să o apucăm pe un alt drum de acum înainte. Avem cu ce”, a menționat din capul locului „Dulăul”, noul antrenor principal al UTA-ei.

Fiindcă se ocupă și de una dintre grupele de copii ale clubului, cea formată din jucători născuți în anul 2006, Sorin Botiș a fost primul care a vorbit, urmând să ajungă la meciul pe care copiii în „roș-alb” îl dispută în această după-amiază. „Chiar dacă fizic nu am fost întotdeauna aici, eu de la UTA nu am plecat niciodată. De când am renunțat la cariera de jucător profesionist, am rămas să antrenez grupa de 2006, iar de azi, la solicitarea clubului și a lui Cristi Todea, m-am alăturat staffului tehnic. Nu am gânduri de viitor, îmi place să mă gândesc doar la prezent și, de aceea, ne interesează foarte mult primul meci. Echipa vine după o perioadă în care rezultatele nu au fost cele așteptate, iar la prima mea discuție cu băieții le-am spus că cele mai importante sunt punctele de sâmbătă, de la Satu Mare. Trebuie să dăm totul în cele 90 de minute, plus prelungiri și să reușim să câștigăm”.

Ca și Botiș, Cristian Păcurar a rămas la dispoziția clubului fanion chiar și după desființarea echipei de Liga 3-a. „Îi mulțumesc conducerii clubului și lui Cristi (n.a. Todea) că s-a gândit și la mine, deși, poate, erau și alți antrenori arădeni pe care s-ar fi putut conta în această perioadă. Eu sunt de părere că există valoare individuală la nivel de lot, dar nu și cea colectivă. Nu există omogenitate, jucătorii nu comunică cum ar trebui între ei și va trebui să muncim în special pe acest aspect, pe găsirea coeziunii în echipă. Sunt mulți jucători care vin din Liga 1, plus Strătilă și Curtuiuș, care erau deja aici, valoare există. La un moment dat, e imposibil să nu depășim acest hop, doar că trebuie muncă, implicare, înclusiv pe partea psihică. Nu mai doresc să vorbesc despre trecut, este important ceea ce reușim noi să facem de acum înainte”, a spus tehnicianul, care mai are de susținut un modul și examenul de obținere a licenței A.









5 comentarii

  1. În sfârșit!!! Mulțumiri echipei de fotbal de liga a 3a, Unirea Tășnad, care a avut un rol indirect hotărâtor în faptul că UTA a ajuns pe mâna arădenilor, așa cum ne-am dorit majoritatea dintre noi! Sunt foarte fericit, iar faptul că și-au recunoscut greșeala și cei din conducere, este foarte corect din partea lor! E momentul sa revină și Gligor și Hlistei, fiindcă sunt ai nostrii!!

    0
    0
  2. Mult succes lui Todea si Botis !!!! Am incredere in EI !!!! Sunt doi aradeni de valoare si oameni cu onoarea nepatata !!!! Dar totusi asa nu se poate incheia povestea cu Mihalcea ,, Falub .. jucatori ratati ,, promovare in mare parte ratata ..fara teren fara mare viitor !!! Chiar toata lumea scapa nimeni nu pleaca din conducere,, nu sunt vinovati ptr criza ???? Lingaii stau la rand la bancomat si sunt multumiti ca sa rezolvat treaba cu 10 mii de nu stim ce !!! Zaharelu hai la zaharel !!! Lingem si noi odata si gata totul este roz ???? Prosti mai suntem fratilor ne meritam soarta !!!! Asa ca La anul si la multi ani !!!!

    0
    0
  3. Succes noii echipe !!! Era clar ca falub va claca, dar cu ocazia asta s-a vazut ca nu are caracter !!! Pentru toata bulibasala asta demna de Stan si Bran , conducerea va trebui sa raspunda CU FUNCTIILE , pentru ca asa e normal la un club pe care nu la napadit inca ridicolul, indiferent de ce se va intimpla !!! Atunci cind faci greseli care iti submineaza functia pe care o ocupi , sau „dai cu bita in balta si oistea in gard,, nimic nu te face sa mai fii privit ca inainte , atunci cind prin amatorism compromiti aproape iremediabil un deziderat care nu este numai al tau ,ci al mult mai multor oameni , minima moralia si umbra de gentelmen care ar trebui sa salauseasca in fiecare dintre noi, iti spune pleci si lasi locul altora !!!

    0
    0
  4. Pentru Todea am mare respect,il cunosc, ca fotbalist ..de junior. El cred ca stie ca postului lui de principal , la UTA,este din cauza ca nu s-a inghesuit nimeni la UTA, unde lotul a fost imbatrinit, juniorii imprastiati, aradenii , risipiti, ca catre….sefii lui. Nu va putea, nici Todea, sa faca „din kkt , bici , care sa si pocneasca”, asta e clar. Pentru mine, promovarea, acum, este compromisa, UTA nu are echiipa , care sa poata bate 5-6 meciuri la rand. Ce vrem de la Cristi Todea ? Sa opreasca rezultatele proaste de acasa,, sa duca UTA intr-o zona mai sigura, nu aici unde sintem azi, spre retrogradare, sa poata avea meciuri decente cu timisorenii, cu echipele din frunte. Iar daca il vor lasa si din iarna- desi mi-e greu sa cred- sa aduca-el, nu conducerea- fotbalisti cu care UTA sa nu mai esueze. Mult succes Cristi Todea ! Mult succes Sorin Botis ! Inceputul e greu, si ar fi mirific sa nu pierdeti primul meci !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button