Baschet

Start de sezon sub panou cu un derby al Vestului: SCM Timișoara – FCC ICIM Arad, în primul tur al Cupei României



Prima fază a Cupei României la baschet feminin are programate meciurile tur în cursul zilei de mâine. FCC ICIM Arad, cu un lot în care se regăsesc multe nume noi faţă de stagiunea precedentă, debutează în competiţie la Timişoara, în faţa nou promovatei SCM, la rândul ei cu multe noutăţi, dar şi cu Monica Brosovszky la „catedră”.

În afară de amicalul pierdut cu trupa maghiară Peac Pecs, Timișoara a câștigat amicalele cu Târgu Mureș, Alba Iulia și Satu Mare. Antrenorul trupei de pe Bega este optimist înainte cu rivalele de pe Mureș. „Ne așteaptă o dublă de foc cu Aradul, echipă de tradiție în baschetul feminin, care în ultimii 10 ani a fost mai mereu în top, câștigând mai multe campionate și cupe ale României. Echipa noastră se află la început de drum, dar credem în șansa noastră și vom lupta să ne calificăm în Final 8-ul Cupei României. Sperăm să vedem cât mai multă lume în tribunele sălii <<Constantin Jude>>, fetele noastre având nevoie de sprijin în încercarea lor de a învinge Aradul”, a declarat antrenorul Mihai Coldea.

Și „galben-albastrele” au picat testul cu maghiarele din Pecs, dar au și o victorie în deplasare, la Alba Iulia înainte de acest prim meci oficial al sezonului. „Suntem la început, cu o nouă echipă. Prima lună înainte de începutul sezonului a fost foarte grea. Avem foarte multe jucătoare noi, care trebuie să se adapteze la sistemul nostru, la stilul nostru de joc. Vom creşte ca echipă în fiecare zi. Avem nevoie de timp ca totul sa fie ok. Am încredere că la primul meci, împotriva Timişoarei, vom fi pregătiți”, spune și antrenorul Aradului, Bogdan Bulj.

Meciul Timişoara – ICIM se joacă miercuri, cu începere de la ora 19, la Sala Olimpia, iar returul e sâmbătă, în Polivalenta arădeană. Celelalte meciuri din turul 1 al Cupei sunt următoarele: CSBT Alexandria – BC Sirius Târgu Mureş (ora 18), Phoenix Galaţi – CSU Alba Iulia (ora 19) şi Universitatea Cluj-Napoca – CSM Satu Mare (ora 19).

FOTO: Annamária Apró









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button