Cluburi polivalente

Medaliile europene cucerite de gimnaștii CS Universitatea deschid vechea rană a lipsei de susținere pe plan local: „Reprezentăm Aradul, îi pasă cuiva?”





Lotul național de gimnastică aerobică al României s-a întors, luni după-amiază, din Italia, acolo unde a câștigat 10 medalii în concursurile de seniori și juniori la Campionatele Europene de la Ancona. La seniori, România a cucerit trei medalii de aur și trei de bronz, în timp ce juniorii s-au întors cu una de aur, una de argint și două de bronz.

Printre performerii de sub „tricolor” s-au aflat și trei sportivi de la CS Universitatea Arad, respectiv junioarele Zsofia Meszar și Francesca Morar și seniorul Gabriel Bocșer. Toți au adus în țară medalii din cel mai prețios metal, nu mai puțin de șase, dar și două de argint. „Au participat nu mai puțin de 21 de țări din toată Europa, aproximativ 400 de sportivi, adică toată crema gimnasticii aerobice de pe continent. Satisfacția e imensă pentru clubul nostru din moment ce trei dintre acești sportivi sunt ai noștri și putea fi chiar și mai bine. Francesca Morar a ratat la o jumătate de zecime bronzul la individual și a trebuit să se mulțumească doar cu locul 4. De acum înainte, urmează un schimb de generații la nivelul lotului de seniori, iar Morar și Meszar vor participa la selecția pentru viitorul lot național. Dacă vor fi convocate, încep cu întrecerea majoră, respectiv Campionatele Mondiale din Belarus, de anul viitor. Se vor lupta cu asiaticii, dar suntem optimiști, pentru că la ultimele ediții doar România a mai reușit să urce pe podium alături de naționalele din Asia”, a spus Ramona Haidu, antrenoare la CS Universitatea Arad și Urania, dar participantă la „europenele” din Ancona în calitate de arbitru internațional.

Următoarele convocări la loturile naționale de juniori de gimnastică aerobică îi vizează pe Ana Maria Rugină și Daniel Țaboc, dar Ovidiu Șerban a ținut să amintească și performanțele internaționale ale altor sportivi legitimați la CS Universitatea, deschizând mai vechea rană a lipsei de susținere pe plan local. „Nu-mi dau seama după ce criterii se fac clasamentele cluburilor în municipiul Arad. Eu știam doar de cel al Ministerului Tineretului și Sportului, fără implicarea politicului. Bine, se va spune că gimnastica aerobică nu este sport olimpic, ceea ce este o greșeală ce ar trebui rapid îndreptată, însă chiar și așa să aduci opt medalii europene la Arad e un lucru important, zic eu. Însă, în acest an, clubul CS Universitatea mai are și alte rezultate importante la nivel internațional, la cupe europene, Universiadă, Jocuri Francofone sau Openuri. Iar aici îi pomenesc pe judokanii Luca Kunszabo și Vlad Luncan și pe atleții Nicolae Coman și Mădălina Florea. Suntem pe cale să mai transferăm și alți sportivi de valoare, precum Noemi Szucs la atletism, semifond, sau pe judoka David Nagy, care ajunge lângă fratele său, Robert. Mai avem secția de șah veterani, care vor începe să lucreze și cu copii sau echipa de rugby din Divizia A. Toți acești sportivi reprezintă orașul, în denumirea clubului e trecut clar Aradul, dar îi pasă cuiva? Nu ne încântă faptul că la finalul anului ni se oferă diplome de merit, gen <<cel mai bun manager>> sau <<cel mai bun sportiv>> și niște sume derizorii de bani. Am dori ca din partea autorităților locale, a consilierilor pe sport ai domnului primar, să existe inițiativa unei dezbateri serioase pe tema <<Încotro sportul arădean?>>. Singura noastră finanțare vine din partea MTS, în Arad parcă nici nu existăm”, e oful lui Ovidiu Șerban, președintele CS Universitatea Arad.

Revenind la sportivii CS Universitatea medaliați la Ancona, trebuie spus că aceștia vor fi reconpensați pe măsură de MTS pentru performanțele obținute. Se vehiculează sume între 8 și 10 mii de euro pentru fiecare medalie de aur, pentru ca 30% din totalul premiilor să fie asigurată chiar din bugetul total al grupării arădene.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button