Șoimii Lipova

Lipovanii nu renunță la Cupă: Vor să conteste victoria la „masa verde” a sebișenilor





Comisia de Etică și Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a transformat victoria celor de la Șoimii Lipova (scor 2-1) în eșec (0-3) în fața celor de la Național Sebiș, din cadrul turului trei al Cupei României. Speța e arhicunoscută și dezbătută și în dungă, dar decizia finală a aparținut Departamentului Juridic, respectiv lui Adrian Stângaciu, care trimite la articolul 30.12, când îi informează pe „șoimi” că sunt de același nivel cu sebișenii inclusiv în Cupă și, prin urmare, ar fi trebuit să alinieze cei trei juniori Under 19.

Radu Pop a luat act la fața locului de hotărârea federalilor, iar, la revenirea la Arad, a fost sfătuit de specialiști în drept să nu renunțe la luptă. „Am consultat juriști și avocați și, cel puțin, pe textul redactat de domnul Stângaciu ieri mi s-a spus că dretatea este în continuare de partea noastră. Am pregătit cei 1500 de lei necesari pentru recurs, însă nu putem face nimic până ce nu primim motivarea oficială, detailată”, ne-a mărturisit președintele Lipovei.

Problema e că, de obicei, aceste motivări ale deciziilor sosesc prin poștă cel mai repede după o săptămână după ce s-a dat sentința. Dacă termenul se respectă și în acest caz, miercuri, Lipova ar putea depune recursul, însă tot miercuri Sebișul e angrenată în turul patru al Cupei contra UTA-ei și nu sunt semnale că cineva ar putea amâna meciul până la o eventuală judecare completă a cazului ce scoate în evidență multe lacune în regulamentele federale.

3 comentarii

  1. Oricum, etapa 4 se disputa, hotararea CD fiind executorie. O alta lacuna a ROAF si RD este ce se va intampla daca Lipova castiga in recurs? Se rejoaca etapa 4 (Lipova-UTA) sau asta e, au castigat si atat, sa isi puna victoria in rama?!? Pacat de toate aceste „goluri legislative”. Sa nu ne miram ca sportul a ajuns o debandada, nici macar organizata…banii cluburilor sunt buni pt FRF, in schimb nu se ofera absolut nimic, nici macar un regulament clar!

    0
    0
    1. Nu e de vina ,Frf pt nerespectarea regulamentului,echipe de același nivel ,scrie CLAR,restul sant bazaconi inventate ……….,prea multă gălăgie pt nimic,nu le-a furat nimeni nimic,Lipova a jucat neregulamentar era normal sa piardă ………

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button