Baschet

FCC ICIM Arad caută revanșa în fața Timișoarei și odată cu ea și calificarea în Final Four-ul Cupei României:„Mai echipă decât ele”





Baschetul feminin de pe Bega a făcut pași importanți în față și, după foarte mulți ani, a izbutit o victorie în fața Aradului. În prima manșă a turului întâi al Cupei României, elevele lui Mihai Coldea au dispus cu 69-64 de FCC ICIM Arad și au prima șansă la calificare.

De altfel, combatantele pot merge la braț în Final Four, dacă formația de pe Mureș învinge mâine, în Polivalenta arădeană, la o diferență rezonabilă de scor. Și asta pentru că există două dueluri dezeechilibrate în această fază (Sirius Târgu Mureş – CSBT Alexandria 62-82 și CSU Alba Iulia – Phoenix Galaţi 53-62, după meciurile tur), iar înfrântele la general din duelurile CS Municipal Satu Mare – Universitatea Cluj-Napoca (73-77, în tur) și SCM Timișoara – FCC ICIM Arad rămân și ele în cursa pentru trofeu lângă câștigătoare, plus teamurile din Sfântu Gheorghe și Brașov, beneficiare de wild-card. „Nu pornim cu această idee, deși nu ar fi un lucru rău dacă ne-am califica ambele formații în Final Four. Pentru asta, însă, trebuie neapărat să învingem mâine seară și, zic eu, avem șanse mari de reușită. Timișoara m-a impresionat în mod plăcut la jocul de miercuri, a jucat cu multă ambiție, dar ca și individualități mi s-a părut puțin peste noi. În schimb, ICIM-ul mi se pare mai echipă, cu toate că nu are în această formulă decât două amicale și disputa din manșa întâi a Cupei. Principala noastră îngrijorare le privește pe Nagy și Hadzovic, care și la această oră sunt încerte pentru partida de mâine, sperăm să fie ambele pe parchet, dacă nu, măcar una dintre ele”, ne-a mărturisit Marcel Urban, președintele grupării arădene.

Ajutor pentru Andrei Pusok

Returul dintre FCC ICIM Arad şi SCM Timişoara, ce începe la ora 18, la Sala Polivalentă din Arad, este un bun prilej pentru suporterii echipei arădene de a contribui la o acţiune umanitară.

„Va asteptam alaturi de noi in numar cat mai mare pentru ca nou sezon i-a startul prin returul CUPEI ROMANIEI LA BASCHET FEMININ dar si printr-o cauza umanitara. 

Cazul lui ANDREI PUSOK, tanarul aradean de 29 ani diagnosticat cu o tumora extinsa la baza craniului este deja cunoscut in presa locala si mediul online.  Andrei este un tanar cu aspiratii si planuri de viitor dar are de trecut un obstacol dificil, iar pentru asta ne cere ajutorul. Operatia si tratamentul sunt foarte costisitoare, fiind efectuate in Germania. 

ASOCIATIA DALIA impreuna cu noi toti vrem sa il ajutam, vom amplasa o urna pentru donatii la intrare in sala, la meciul FCC ICIM ARAD vs. SCM TIMISOARA DIN CADRUL CUPEI ROMANIEI, SAMBATA 30.09.2017, ORA 18:00, SALA POLIVALENTA ARAD!!! 

Gestul vostru inseamna enorm, iar Andrei va este recunoscator!!! 

Multumim pentru ajutor tuturor celor implicati!”

La doar 29 de ani, ANDREI PUSOK a fost diagnosticat cu tumoare la baza craniului. În urma unor consultații de specialitate în țară, dar răspunsul primit a fost cum că în România nu există tehnică pentru a putea opera o astfel de tumoare, iar medicii care să își asume un asemenea risc sunt și mai puțini. Andrei a transmis dosarul său medical și către medici din străinătate, înscriindu-se la diferite clinici. ”Mai am multe de făcut și de oferit în această viață! Nu cer și nu cerșesc! Vreau doar să am și eu dreptul la viață! Acesta este muntele meu Himalaya și trebuie să îl urc! Vreau să trăiesc! Dați-mi această șansă. Dacă ne vom întâlni pe stradă, ZÂMBIȚI şi eu voi face la fel…”, e mesajul sfâșietor al lui Andrei.

FOTO: Lucian Ciobanu









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button