Baschet

„Dublă” pierdută, dar drumul în Cupa României continuă: FCC ICIM Arad – SCM Timișoara 59-57





FCC ICIM Arad a câştigat returul primei faze a Cupei României, cu 59-57, în faţa Timişoarei, însă la o diferenţă mai mică decât cea din tur (69-65). Dar, faţă de multe alte dăţi, de data aceasta norocul a fost şi de patea Aradului, care din postură de „lucky-loser” ajunge la turneul final.

Revenind la returul din această seară, arădencele au avut de înfruntat nu doar un adversar creat cu un buget net superior, ci şi un arbitraj ce, pe alocuri, a îl putem cataloga şmecheresc. Însă , chiar şi în aceste condiții, plus relaţiile de joc precare, trupa lui Bulj a avut tăria de a sta în picioare până la capăt și să tranșeze disputa.

Înainte cu 22 de secunde de final, echipa Timişoarei avea avantaj, 55-57, dar Ferenczi (cu un joc solid până în acel moment) a pierdut mingea în favoarea MVp-ul Aradului, Matea Tavic. Faza a continuat cu Montgomery, o altă „piesă” grea a ICIM-ului marcând o „triplă” şi scoţând şi fault. O lovitură în moalele capului pentru banca tehnică a teamului de pe Bega, care s-a prezentat cu un antrenor neexperimentat şi care tot meciul a avut ceva de reproşat unui arbitraj, ce – însă – a favorizat-o mai degrabă pe formația sa.

Victoria muncită aduce moral unei echipe arădene aflată în formare, dar și o calificare, alături de U. Cluj, în Cupă, din calitatea de  probabil contestată de „lucky-loser”.

Formații și marcatoare:

FCC ICIM Arad: Montgomery 17 (2×3), Tavic 15 (2×3), Wingate 12, Mercea 6, Ferenczi 5, Nagy 4. Au mai jucat: Hadzovic, Vernet, Zidaru

CSM Timişoara: Lloyd 26 (1×3), Conwright 14, Burdgess 7, Kiriienko 6, Ardelean 2, Pop 2. Au mai jucat: Filip, Young.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button