Șoimii Lipova

Lipova a făcut recurs la decizia de excludere din Cupă, dar speranțele de câștig sunt mici





Mâine, în turul 4 al Cupei României (faza naţională, ediţia 2017/2018), UTA nu o va întâlni pe Şoimii Lipova, echipa care a obţinut pe teren dreptul de a accede în faza superioară, ci pe Naţional Sebiş. Gruparea de pe Crișul Alb a câştigat la „masa verde” întâlnirea cu Şoimii Lipova la şedinţa din 27 septembrie a Comisiei de Etică și Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, cu toate că pe teren a pierdut cu 2-1. Argumentul contestaţiei Sebişului s-a bazat pe faptul că partenerul de întrecere din turul trei al Cupei activează în Liga 3-a și ar fi trebuit să alinieze trei juniori pe tot parcursul partidei, iar faptul că lipovanii au fost incluși în competiție ca și câștigători ai fazei județene și că au plătit incusiv barem de arbitraj de Liga 4-a ține de logică și mai puțin de regulament.

De altfel, Felix Grigore, şeful Departamentului Competiţii al FRF, care, telefonic, le-ar fi spus lipovanilor că nu sunt obligați să folosească juniori, după decizia de miercurea trecută a adoptat „politica struțului”. „Departamentul Competiţii este unul administrativ, nu e format din jurişti ca să poată da un punct de vedere la legi. Regulamentul e o lege. Decizia Comisiei de Disciplină, conform regulamentului, este executorie şi noi, ca Departament al Competiţiilor, nu putem decât să o respectăm şi să o aplicăm”, spunea pentru Liga2.ro, Grigore.

Așadar, Șoimii Lipova nu a mai fost inclusă pe tabloul fazei a patra a Cupei României, dar asta nu înseamnă că șefii clubului s-au dat bătuți. Radu Pop a făcut recurs plătind și taxa de 1500 de lei, însă e greu de crezut că va mai obține ceva bun de pe urma lui. Lucrurile merg înainte, adică Sebiș – UTA se va juca mâine, cu începere de la ora 14,30, un semnal cât se poate de clar că șansele de câștig ale „șoimilor” sunt mici. Dar, dacă – totuși – lipovanii câștigă ce se va întâmpla mai departe e greu de anticipat.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button