UTA Arad

Căpitanul UTA-ei dă tonul deblocării și îi dă bun venit lui Florea: „E mai ușor în doi atacanți, suntem marcatori și ne putem face treaba pentru echipă”





Perioada fără victorie a „Bătrânei Doamne” a coincis, oarecum, cu blocajul singurului atacant de meserie după plecarea lui Roman și venirea lui Florea. Marius Curtuiuș a înscris în ambele succese din campionat ale UTA-ei (0-1 la Târgoviște și 0-3 la Clinceni), iar astăzi, contra Sebișului în Cupă, a făcut un meci aproape perfect. A oferit ambele „assisturi” pentru reușitele lui Daniel Florea, pentru ca în repriza a doua să-și pună, la rândul său, numele pe lista marcatorilor. „Ne-am făcut meciul ușor, a marcat Florea două goluri cu două execuții foarte bune destul de repede și am intrat la cabine cu avantaj, cum nu am mai făcut-o demult. După golul trei, partida era jucată, chiar dacă a înscris și Emil Dică, iar pentru moralul meu și al echipei e important și golul patru. Nu am avut multe ocazii, dar câte au fost le-am valorificat și, în general, am controlat jocul. Era important să mergem mai departe și să simțim din nou gustul unei victorii după atâta vreme”, a apreciat Curtuiuș.

Tocmai de acum o lună și jumătate de zile, de la plecarea lui Dan Roman, bistrițeanul nu a mai avut pereche în ofensivă din rândul atacanților de meserie. La Sebiș, a evoluat în tandem cu Florea, iar randamentul ambilor a fost excelent. „E bine în doi atacanți, cum a fost în prima repriză. Nu sunt toți fundașii pe mine, mai trebuie să-l aibă în vederi și pe el, găsești mai ușor spații, mai ales dacă te miști în continuu. În plus, suntem niște marcatori, ne putem face treaba pentru echipă. Sper ca Daniel să fie bine după accidentarea la cap și, eventual, să jucăm din nou împreună chiar duminică”, a adăugat Marius Curtuiuș.

Căpitanul „roș-albilor” știe de ce este nevoie pentru a reveni pe linia de plutire. „Doar rezultatele bune aduc satisfacții, moral și mai ales, suporterii în tribune. Vin meciuri grele, dar acum avem un alt moral și trebuie să câștigăm cu Pandurii și apoi, la Timișoara, acolo unde, sperăm, să avem cât mai mulți arădeni alături de noi. Sunt încrezător că putem lega aceste trei victorii, sper că acest meci ne-a deblocat”, a concluzionat utistul, omul meciului Sebiș – UTA 1-4, din cadrul turului cu numărul 4 al Cupei României la fotbal.

8 comentarii

  1. Salutari Marius Curtuius si felicitari pt prestatia de astazi!
    Recunosc ca nu sunt cel mai mare FAN al tau,dar nici contestatar doar de dragul criticii!
    Ramai la modestia care te caracterizeaza,de fapt un atu al tau.
    Nu te culca pe o ureche,pt ca timp de 10 etape,ne-ai dus pe toti la disperare cu ratarile,devierile si ricoseurile tale.
    Trebuie sa recunosti ca „cifrele” tale nu sunt in favoarea unui atacant de careu!
    Sincer,nu stiu din ce cauza esti denumit asa,pt ca in ultimii 2 ani,ai mai multe assist-uri decat goluri,in fapt un lucru imbucurator pana la urma.Din pacate nu il mai ai pe Dennis Man sau Adrian Petre,dar se pare ca acum il ai pe Florea!
    Daca de acum incolo nu vei marca ci doar pase de gol fructificate,jur ca nu ma supar!Si daca totusi o mai bagi in ate,decisiv,cum ne obisnuisem cu tine,jos palaria!
    Cat despre Roman,esti foarte diplomat,dar las-o moarta!E foarte greu in Liga a 2-a!Pfff!Apropo:joaca la Sibiu?Nu?Serios?
    Astazi ti-ai meritat banderola de capitan!Tine-o tot asa!
    Dar ati jucat cu Sabis-ul,sa nu uiti asta!Pandurii,lovit in aripa nu vine la Siria cu capul plecat!
    Ai din nou dreptate,ca un alt atacant(de valoare),langa tine,da o alta perspectiva de abordare fata de apararea adversa!
    Vorba multa,saracia omului!
    Succes Marius in continuare!Ia la mana internetul si vezi cam cine au fost capitanii UTA-ei!
    Bafta!

    0
    0
    1. Curtuius are 25 de goluri in 2 sezoane , nu cred ca sunt chiar asa putine goluri , si 30 in total de cand este la UTA.

      0
      0
  2. Cred că ar tinde spre un -4-4-2 care ar fi mai normal !!Am văzut și noi la specialiști că e altceva cu doua vârfuri Tot la ei se spune că 4-3-2*1 e așezarea cea mai fricoasa. !!Cea mai viteaza formula e 4-4-3 pe. care o. joaca. AJAX de la juniori până la echipa mare. !!Dăm credit lui TODEA care va alege ce e mai bun in. funcție de jucători. Hai UTA. !!

    0
    0
    1. La noi cum sa joci 4-3-3 cand aiba ai 2 atacanti :)) Repet iarasi,sa aduca atacanti juniori care sa se ridice intre Curtuius si Florea sau din liga 3-4care au ceva experienta .Oricum nu putem sta numai in cei 2 atacanti !

      0
      0
  3. Curtuius este un jucator foarte bun,insa are o varsta. La un centru atacant, ca el, rar astepti „gol de autor” , adica el o creaza, el o marcheaza, De la un centru bun astepti sa dea 1 din cele 2-3 ocazii clare, pe meci, insa ,in sezonul asta Curtuius nu a fost pus in situatia de a avea ocazii clare si a rata. A avut multe mingi, dar doar,pe sus, dar prin combinatii , in careu,foarte putine. Asta datorita echipei, care nu prea a pus mingea jos si nu a dus mingea la 16 m, decit pe sus. Eu nu pun mare baza pe meciul cu Sebisul, o echipa fara mari pretentii, …in C. Dar sper sa se schimbe ceva,….mai ales fundasii laterali sa fie scosi la atac ( sa dea si ei 3-4 centrari pe meci, nu din lovituri libere), fundasii centrali sa nu joace doar retrasi,( ca adiuc atacantii peste ei), iar mijlocasii sa joace mai repede si mai vertical. Iar dintre cei sub 21 ani ar trebui sa intre cei mai bine construiti fizic, unul de 16-17 ani greu rezista la joc, fizic ( pot intra si astia , pe final 20-30 min, …….la scor bun). Doar asa se poate castiga, mai des. Desi eu nu mai cred in promovare as avea dorinta sa nu ne facem de ras la Timisoara , cu echipa a doua a orasului, iar UTA sa revina in primele 8, fara emotii, ca azi la o rusinoasa retrogradare. La iarna vom avea timp sa discutam despre enormele gresele de management, ale unei conduceri….aeriene.

    0
    0
    1. Ce dracu de „o varsta” are si Curtuius? Ca are 28 de ani. Pan la cat se joaca fotbal, la 26 esti gata si poti sa te lasi?

      0
      0
  4. Foarte de acord cu D-ul Ion. !Se impune o revitalizare a liniilor de la laterali la mijlocași ! Când am văzut schimbările la început mă uitam la ce se întâmplă cu acest. CURTUIUS stea in devenire la Bistrița. ! Cum sa renunți la un om care cu o lovitura de cap aduce 3 puncte. ?? El e vinul vechi al UTA. !! Am și eu un pariu la UTA. !! MANEA. !! La epurare i-am dat 5 de la. 4, 50 !! L-am trecut pentru lupta și dragoste de UTA. !! Rămâne să lupte și el pentru mențiune care înseamnă nota 7–8. !! Hai UTA. !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button