UTA Arad

Boakai, încă în perioada de probă: „Are calități, dar vrem să-l vedem și la joc”





De la începutul săptămânii, Hanson Boakai, poreclit „Messi de Canada” se antrenează cot la cot cu fotbaliștii UTA-ei, însă stafful tehnic nu a luat încă o decizie în ceea ce-l privește. Cert este că mijlocașul ofensiv nu e de lepădat, doar că: „Vrem să-l vedem și la un joc amical, poate săptămâna viitoare. La antrenamente e ok, are calități tehnice, poate juca în centru liniei de mijloc, dar și pe benzi. Nu am ajuns la discuții despre eventuala lui legitimare, așa că nu știm dacă sunt grele prcedurile, dar rămâne sub observația noastră”, a menționat Cristi Todea.

UTA s-a descurcat destul de bine în sistemul cu doi atacanți veritabili, dar ar mai fi nevoie de unul în caz de probleme medicale, de genul celor acuzate de Daniel Florea după partida de la Sebiș. Inevitabil, s-a dus în discuție și politica de transferuri a clubului. „Sigur că Marius Curtuiuș a jucat mereu mai bine când a avut un alt atacant lângă el, dar eu acum mă bazez doar pe jucătorii pe care îi am la dispoziție. Nu are rost să mai vorbim despre ce a fost, cine a plecat și cine a rămas. Au fost decizii luate de club în acel moment, speram să fie un an important, în care vom încerca să promovăm și timpul a demonstrat sau va demonstra dacă au fost hotărâri bune sau rele. Sigur, au plecat câțiva jucători importanți în vară, care au obținut rezultate bune în condiții grele și, după un start mai prost de campionat, am ajuns la barajul de promovare. Sigur, printre fotbaliștii plecați se aflau și câțiva care mai puteau ajuta UTA, dar nu mai are rost să vorbim acum despre acest lucru”, a menționat Cristian Todea.

În fine, tehnicianul „roș-albilor” a vorbit și despre sistemele de joc utilizate la Sebiș: „Așezarea inițială era un 4-3-3, cu Stahl și Florea mai avansați în sprijinul lui Curtuiuș. Ne-am adaptat apoi la 4-4-2, căci avem destui fotbaliști inteligenți, dar și cu experiență, care se pot evolua în mai multe sisteme de joc”.

2 comentarii

  1. Eu sper la revenirea in forță a lui. HLISTEI. !Și-a îmbunătățit jocul venind mereu in fata !! Cred în 10. 12 goluri ale lui afara de asisturi . Noua ne lipsește incajucător de tipul lui. Par a fi STHAL sau TOMA. . Dar acum avem. nevoie de certitudini. !! Hai UTA. !!

    0
    0
    1. Nea Ionescule,Hlistei nu trebuie sa revina in forta!Trebuie sa intre si sa joace ceea ce stie!
      Nu am nici un fel de emotie in privinta lui!
      Nu o spun din Parti-Priu,pt ca in afara de Ciao,salut,ce mai faci,maximul discutiei avute cu el a fost la Timisoara,unde a venit in calitate de suporter,modest,ca si Sore Botis!
      Fara aere de vedete,pur si simplu ca suporteri!
      Aradenii nu uita lucrurile bune!Cand Hlistei va reintra in program,nu il va mai scoate nimeni dintre titulari!Ar fi imposibil!Cu conditia sa trecem peste etapa DNA!Altfel va fi bai mare in ograda!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button