Șoimii Lipova

Lipova vrea să stopeze liderul imaculat al campionatului: „Să ne ridicăm psihic la nivelul unui adversar ce te poate taxa la cea mai mică greșeală!”





Una dintre cele mai interesante partide ale rundei a 7-a a Ligii a III-a (seria a 4-a) se dispută în Podgoria arădeană sâmbătă, de la ora 15. Liderul ACS Șirineasa ajunge la Pâncota, unde Șoimii Lipova are mare foame de puncte și de a-și lua revanșa după succesul ratat la Deva. „Am fost puțin dezamăgiți după cele întâmplate etapa trecută. Am jucat bine la Deva, am avut 1-0, ne-am dat un autogol nefericit, iar la ultima fază a meciului am ratat și un penalty. Toți am fost afectați, dar avem prilejul revanșei chiar sâmbătă”, face Favius Sabău trecerea de la acel 1-1 de la poalele Cetății devene, la ciocnirea cu formația de pe primul loc.

Antrenorul „șoimilor” e conștient de dificultatea disputei cu liderul imaculat al seriei. „Nu am reușit să-i văd pe viu pe cei de la Șirineasa, dar o astfel de echipă, cu atâția fotbaliști care au jucat mai sus, se prezintă de la sine. Vasile, Anghelina, Vezan sau Cocină pot rezolva oricând un meci, dar sperăm să fim mai echipă ca ei  și să le stricăm parcursul fără greșeală. Nu ne gândim neapărat că întâlnim liderul, ci că jucăm acasă pe trei puncte și vrem să se luăm neapărat pentru a mai urca în clasament și a ne revanșa pentru cele întâmplate la Deva. Adică sperăm ca de data aceasta să legăm prestația bună cu un rezultat pe măsură. Cheia ar fi concetrarea băieților din primul până în ultimul minut de joc și să ne ridicăm psihic la nivelul unui adversar ce te poate taxa la cea mai mică greșeală. S-ar putea ca Șirineasa să acuze puțin oboseala după cele 120 de minute jucate miercuri în Cupă, în timp ce noi a trebuit să ne uităm la alții cum joacă, chiar dacă pe teren ne-am calificat mai departe”, a mai spus Sabău, care încă nu știe dacă va putea conta pe Copil, care a acuzat niște probleme medicale.

Cu 18 puncte din tot atâtea posibile, formația vâlceană „detașată” în Valea Jiului a devenit principala candidată la promovare din seria a IV-a a Ligii a 3-a. „Ne așteptam să avem un parcurs foarte bun pentru că știam ce fotbaliști avem. Ne bucurăm că avem punctaj maxim și, la ce condiții bune de pregătire avem și lotul de jucători ridicat valoric, suntem siguri că vom continua acest parcurs bun. Obiectivul fixat de conducere este promovarea în Liga 2-a și suntem în grafic. Pe de altă parte, știm că ne așteaptă un meci greu, au o echipă bună, cu câțiva jucători experimentați. Îi cunosc pe Calvin și pe Bier, pe când activam la Râmnicu Vâlcea, dar mergem să câștigăm. Pentru asta ne pregătim săptămână de săptămână. Suntem puțin dezamăgiți, căci meciul de Cupă, cu Mioveniul, îl puteam câștiga, dar am pierdut la penalty, o loterie bazată pe inspirație. Am jucat cu echipa standard, sperăm să ne recuperăm energiile până la meciul de sâmbătă”, ne-a declarat și Gabi Mangalagiu, tehnicianul „alb-negrilor”, care susține că nu are probleme de lot în vederea deplasării de la Pâncota

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Kocsis, Calvin, Pașcu, Stoin – Piț, Bier, S. Popa, Deta – Vasinc, Trabalka

Șirineasa: Teodorescu – D. Lazăr, Oițã, Ionițã, Anghelina – L. Iordache, O. Popescu – Manole, Cocină, O. Vasile – Gruia.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button