National Sebis

Reșița – Sebiș, sau cine rămâne pe urmele liderului Șirineasa?





În etapa cu numărul 7 a Ligii a III-a (seria a IV-a), Național Sebiș se deplasează în Valea Domanului pentru un meci foarte important, chiar crucial pentru desfășurarea ulterioară a campionatului. Metalul Reșița este una dintre principalele contracandidate la promovare a „alb-albaștrilor”, care, la rândul ei, nu a avut un start de sezon prea bun și nu mai concepe să piardă puncte. Ambele echipe sunt la cota 10 în clasament, cu mențiunea că bănățenii au un meci mai puțin disputat, iar în Cupa României nu au avut soarta trupei de pe Crișul Alb.

Dacă Sebișul pierdea fără drept de apel în fața UTA-ei, „rossonerii” treceau după 120 de minute și penalty-uri de Pandurii Târgu Jiu, chiar viitorul adversar din campionat al…„Bătrânei Doamne”. „Suntem bucuroși, fericiți, optimiști, dar nu vrem să cădem în extrema cealaltă. Pentru că victoria de marți, din Cupa României, nu ar avea nicio valoare dacă nu am învinge sâmbătă, în campionat, pe Național Sebiș. Suntem bucuroși că am trecut testul pe care l-am avut. Am jucat cu o echipă dintr-un eșalon superior, o echipă mult mai bine cotată decât noi. O echipă care a jucat… fotbal. Și dacă și noi am jucat fotbal cu o asemenea echipă, înseamnă că avem valoare, că băieții noștri știu fotbal. S-au exprimat foarte bine în teren. Încă o dată dăm dovadă că avem probleme cu echipele care se închid, care fac antijoc, care se apără pe două, chiar pe trei linii. Starea echipei noastre este OK, băieții au încredere în ei. Mi-au spus că dacă am învins în meciul de Cupă, sâmbătă vom câștiga și mai ușor. Au avut nevoie de moral, de descătușare și promit un meci bun și sâmbătă”, a spus antrenorul principal al „rosso-nerilor”, Roco Sandu, pentru caon.ro, care a vorbit și mai aplicat despre Sebiș: „Adversara noastră și-a păstrat nucleul de bază. Dacă nu greșesc, este al treilea an în care Sebișul cochetează și ei cu primele locuri. Sunt aproape de noi în clasament, au și ei zece puncte, va fi greu. Dar, suntem încrezători. Să jucăm cu inima, așa cum am jucat ultimele două-trei meciuri. Și spectatorii îi văd altcumva pe băieți, îi văd motivați la maxim, preocupați de joc”.

Sebișenii păreau să-și revină după succesul cu Ghiroda, dar împotriva UTA-ei au făcut un nou duș rece și însuși antrenorul echipei nu avea o explicație clară. „De fiecare dată când reușim să închegăm o echipă ce termină la zero la capitolul goluri primite, urmează un alt meci în care luăm goluri multe și prea ușor. Încercăm să găsim soluții să nu mai alternăm un meci bun cu unul slab. Cu UTA, teoretic, aveam un moral bun după succesul cu Ghiroda și totuși am pierdut lamentabil. Până la meciul cu Reșița trebuie să-mi responsabilizez jucătorii”, a spus Alin Chița, care s-a referit și la meciul de sâmbătă: „S-ar putea să avem un mic avantaj la nivelul juniorilor, în sensul că noi vom avea doar doi în câmp, iar ei, trei, din moment ce evoluează cu portar senior în lot. Cert este că nu mai avem voie să repetăm greșelile de la Craiova și cu UTA, ci să rămânem concentrați și responsabili”. 

Reșițenii au câteva probleme de lot importante, respectiv fundașul Bactăr și mijlocașii Keita și Costescu. Totodată, Banac și Velcotă sunt incerți. Dincolo, sebișenii nu acuză probleme de lot și știu că miza e una ridicată. Practic, câștigătoarea disputei de sâmbătă se anunță principala urmăritoare a liderului solitar, ACS Șirineasa.

Formații probabile:

Reșița: Zimmermann – Szijj, Dulap, Doda, Liuba – Vaștag, Breșneni – Costin, Cr. Poiană, Velcotă – Negoescu.

Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Bârsănel, Basic, Siminic – Sz. Vereș – Săulescu, Petculescu, E. Dică, Cl. Vereș – Enciu









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button