UTA Arad

Șoc la UTA: Doi „oficiali” ai clubului acuzați de complicitate la dare de mită către arbitrul întâlnirii Foresta-Sepsi!





Clubul UTA e zguduit de un scandal de proporții, urmare a descinderii mascaților în plină vară la sediul clubului din Calea Victoriei, dar și la domiciliul lui Claudiu Drăgan. Totodată, Codru Grădinariu, care – după se va vedea mai jos – e absolvit de orice implicare a fost ridicat de pe stradă și transportat pentru audieri la DNA București.

Așadar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dat astăzi un comunicat de presă în care anunţă ”punerea în mişcare a acţiunii penale” împotriva a patru persoane, printre care doi oficiali ai echipei arădene. Acţiunea vine ca rezultat a descinderii poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de procurori de pe lângă Parchetul Tribunalului Bucureşti, la finalul lunii iulie 2017, la Arad, la sediul clubului de fotbal UTA, cât şi acasă la Claudiu Drăgan, director sportiv al formaţiei UTA.

Iată întreg comunicatul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, redat de agerpres.ro:

„În cursul anului 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de următorii inculpaţi:

— Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită;
— Drăgan Claudiu, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;
— Stana Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;
— Vlădulescu Ionuţ-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieşit faptul că, la data de 19.05.2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, într-un hotel din mun. Suceava, Vlădulescu Ionuţ Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă ARAD şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

La realizarea acestui demers au contribuit şi inculpaţii Drăgan Claudiu şi Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Vlădulescu Ionuţ Gabriel.

De asemenea, la data de 02.06.2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-a oferit suma de 3000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac — ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1000 de lei.

Prin ordonanţa procurorului din data de 04.10.2017 s-a dispus reţinerea inculpatului Baboia Claudiu Gabriel, iar la data de 05.10.2017 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului Baboia Claudiu Gabriel pe o durată de 30 de zile.

Faţă de inculpaţii Drăgan Claudiu şi Vlădulescu Ionuţ-Gabriel s-a dispus în cauză măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Activitatea de urmărire penală este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul instituţional al Federaţiei Române de Fotbal — Departamentul Integritate şi Antifraudă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI”

Ionuţ Vlădulescu este observator FRF și preşedinte la Sporting Roşiori, echipă din Liga 3. Trecutul lui Vlădulescu nu este lipsit de fapte penale, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală într-o afacere cu ţigări. Vlădulescu a deţinut în trecut şi o casă de pariuri în Roşiorii de Vede.

Claudiu Baboia este fost arbitru şi actual secretar general al AMFB (Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti). Despre Baboia se ştie că a fost declarat persona non-grata într-un Comitet Executiv al AMFB de către fostul preşedinte al asociaţiei, Vasile Avram, după ce a fost prins cu diverse nereguli. Baboia a fost concediat de trei ori de Avram din cadrul AMFB, de două ori fiind reangajat. De asemenea, la data de 2 iunie 2017, potrivit comunicatului, Baboia i-ar fi oferit suma de 3.000 RON arbitrului meciului Progresul Spartac – ACS Regal Sport, din campionatul Ligii 4 Bucureşti. Acesta a fost reţinut la data de 4 octombrie, procurorii cerând arestarea preventivă pentru 30 de zile, însă nu au avut succes.

Foresta Suceava – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-4, 20 mai 2017, ora 11:30, stadion Areni (Suceava)

Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti);
Asistenţi: Cosmin Vătămanu şi Mihăiţă Necula (ambii din Bucureşti);
Rezervă: Claudiu Ştef (Târgu Mureş)
Observator: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Constantin Chiriazic (Tulcea).

24 comentarii

  1. Trebuie sa ramanem uniti in jurul meu si o sa vedem ca o sa scapam toti. Din moment ce nu a intrat pe fir DIICOT-ul, pentru spalare de bani, totul e ok. Ati vazut ca am valoare nu ca cimisorenii a caror primar e un fraier si l-au ingenunchiat cei de la Curtea de Conturi, iar de acum o sa-l ia si DNA-ul Asa-i trebuie daca a comentat de finantarea aprobata de mine pentru UTA.. Deci, comanda la mine. Nu misca nimeni in front. Vreau aceeasi disciplina in ale furaciunii ca la PSD.
    „Nu dam niciodata inapoi!”

    0
    0
  2. Toate acestea sunt manevrele lui Meszar, restul sunt marionete dar din pacate ei platesc pe cei vinovati

    0
    0
    1. Toti il vedeti pe Meszar un manevrist, toti dati in el… cine sa vina? Nu va convine nimic, nu meritati UTA! Daca se faceau manevre promovam! Sau parca nu am vrut sa promovam?

      NU MERITATI UTA! Daca eram pe primul loc nu aveam loc la Siria de voi!

      0
      0
  3. Nu cred ca se complica Meszar cu asa ceva ! Asta a fost suta la suta ideea lu Stana si Dragan. Gradinariu cred ca stia dar nu sa bagat . Asteptam demisia celor doi din conducerea clubului UTA Arad . SCU ce face doarme , ei oare nu stiau de mită ? Daca stiau atunci ar trebuii sa fie sanctionati si eliminati din SCU

    0
    0
    1. Da , Dascale, toata lumea a facut cheta, nu s-a mancat 1 luna sa se plateasca arbitrul! Hai ma ce naiba, numai aiurea vorbesti, e tarziu deja!

      0
      0
    2. Imi era dor de „dascalul”. Avea nevoie site-ul asta de un crash de inteligenta, ca prea ne-o luasem in cap. A fost „suta la suta a fost ideea lu x sau y, Gradinaru stia..” … Ce usor iti e sa arunci cu acuze fara acoperire. Sa iti fie rusine. Sa te uiti bine cand treci strada.

      0
      0
  4. ce ne am ars iar cu noul proiect UTA pe mana cui ati dat clubul fanion cine i a angajat la club sa plateasca SCU are vreo opinie cu aceste evenimente care ne mai murdaresc clubul si surprizele pot sa continue cu meciuri jucate la pariuri sa vedem unde se ajunge sub conducere lu meszar la o noua desfintare si la bani aruncati pt interesele unora nu la performanta pt a multumi suporteri patimasi ce sponsori mai vin langa club dupa aceste evenimente

    0
    0
  5. Ciudat este ca UTA, desi aparent nu dorea promovarea in liga1, cumpara meciuri sau motiva echipe adverse la meciurile jucate impotriva contra-candidatei directe la un loc de promovarea. Ori atunci nu ai cum sa nu te intrebi, oricat de dureros ar fi: cu ce ne deosebim de mult hulitele echipe de cartier bucurestene? Conducatori samsari – bifat. Jocuri de culise – bifat. Suspiciuni de aranjamente la pariuri – bifat. Din pacate echipa aia curata si renascuta din propria cenusa s-a cam pervertit in troaca fotbalului romanesc. Noroc ca e vorba de UTA si o sa ramanem alaturi de ea indiferent de circumstante.

    0
    0
  6. Vreau sa faceti scut in fata spagarilor mei la fel cum fac psesedistii scut in fata justitiei. Trebuie sa tinem cont de interesul local inainte de orice lege. Interesul era sa ajungem in prima liga prin orice mijloace. Oricum nu o sa ne retrogradeze nimeni, ca doar si Jiji Becali a facut la fel la Cluj. In rest imaginea brandului o repar eu cu o petrecere in Pub, iar aroganta serii o sa fie faptul ca o sa fim serviti de sclavul meu Meszar pana picam toti sub mese. Nu uitati sloganul meu si a lui Meszar adresat fraierilor si organelor de ancheta: ” Nu dam niciodata inapoi”

    0
    0
  7. Nu este nici un soc,pt ca de nu iese fum,nici foc nu este!
    Ceea ce insa nu inteleg(sau poate),cum de s-au pierdut puncte ft importante acasa,ca apoi pe ultima suta de metri sa se umble cu tolba dupa arbitri???Si unde?La Suceava,care nici cu 10 arbitri nu ar fi castigat!
    Din pacate asistam la varianta moderna al episodului de trista amintire,”Haina de blana” cu Ionut Popa pe atunci la butoane!
    Ca vor fi suspendati Claudiu Dragan si Dorin Stana,asta este,nu le doresc soarta lui Gigi Becali( cu banii la Cluj)!!!!
    Grav este ca UTA este pasibila de penalizari drastice,posibil pana la retrogradare directa!!!Si atunci,asta ar insemna SFARSITUL!
    Noroc ca nu a existat flagrant,restul se poate demonta.Dar pe ceva se bazeaza si DNA-ul!Altfel ar fi trebuit sa existe prezumtia de nevinovatie,nu arestari!
    Prea s-a asternut linistea dupa ridicarea in vara a lui Gradinaru si Dragan!
    Sper sa nu am dreptate!

    0
    0
  8. Toti cei patru sunt acuzati pt COMPLICITATE LA DARE DE MITA!Dar cine este faptuitorul?
    Baboia?Ca ce chestie?
    Oricum,nu miroase a bine!

    0
    0
  9. Dna-ul nu a fost şi la Chiajna-Botoşani???1-0 la pauză pt Botoşani şi echipa din Botoşani la pauza scoata 2 jucători care au fost cei mai buni de pe teren….Chiajna întoarce…..iar în ultima etapă Botoşani bate pe Pandurii în min 95….Chiajna salvata….bravo Dna şi FRF … sigur nu a văzut nimeni asta….

    0
    0
  10. Baboia a dat efectiv banii. Ailalti i-au dus pana acolo. Pacat. Inca o palma data clubului, dupa acea retrogradare/promovare, desfiintare. UTA E bataia de joc a tuturor. Nu intelwg de ce o asemenea promovare ar fi fost buna ptr ei. Ori poate ei au dat banii sa favorizeze pe Sepsi, sa nu cumva sa castige Foresta si UTA sa promoveze.

    0
    0
    1. Oglinda oglinjoara,spune-mi tu cine este cea mai frumoasa si smechera din tara?
      Nu va ganditi la UTA!Ma gandeam la Chivorchian cu al lui Juventus!Urmarit penal pt asa ceva!Ati mai auzit ceva despre asta?Mucles!Cohones grele!Pe aceia nu i-i gadila DNA-ul?Are si el un loc rezervat langa Iancu si Tender!Nu se lasa nici Robu!Vine tare din urma!Problema va fi cu sapunul!Ca sa nu il scape cumva pe la baie!

      0
      0
    2. Nu fi prostovan Redfighter!Daca ar fi real(posibil totusi),inseamna ca ar fi tembeli rau de tot!Asta este o suma serioasa de mita?Un arbitru,oricat de bou ar fi el,se manjeste pt mai putin de 3000Eur?Ca sa bata Foresta si ca sa influenteze promovari?Mize enorme?
      Sau sa cred ca fix Dragan cu Stana s-ar fi dus cu acest obiectiv de mituitori la Suceava?
      Nu ar fi fost gasit un anonim,fara functii in club,necunoscut,de al casei?Chiar atat de prosti sa fi fost conducerea UTA-ei?Nu prea cred!
      Si daca ar fi fost asa?Cine suporta aceste sume,la negru?Pai,despre ce vorbim?

      0
      0
  11. in era falca clubul UTA sa infintat si desfinta cum si cand vrea faraonul bine ca se pot toca bani prin fotbal multumim gogule

    0
    0
  12. După cunoscutul scandal „haina de blana” , urmează acesta . Din pacate UTA din ultimii 40 de ani , 32 au jucat in liga 2-a . Între timp sau desfiintat , au fuzionat , au concesionat si de cativa ani iar sau infintat. Palmaresul si culorile au fost ca si stacheta la atletism : transmisibile . Ok , asta avem , asta iubim dar……. deja devine penibil După doua esecuri la baraj ( ultimul , extrem de dureros in fata rivalilor de la timisoara ) , anul asta am sperat la o promovare chiar directa . Din pacate suntem mai aproape de retrogradare . Acum vine si „pata” asta cu darea de mită . Nu suntem in state nici măcar asta ………

    0
    0
  13. Sunt 4 acuzati: unul de dare de mita si 3 de complicitate.
    Repet: de DARE de mita pentru a favoriza Foresta Suceava. Cui, bai frate, cui i-a dat ? Nu vad nimic legat de ARBITRU ?
    Nenea ala, Horia Gabriel Mladinovici. Uitam de personajul principal. Daca a existat. Eu zic ca sunt ceva razboaie prin federatie in care UTA a cazut ca si victima colaterala. Cheia e domnul Baboia. Cautati cine e si va edificati.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button