Fotbal judetean

Piedică de la Maghici pentru fosta echipă: Păulișana Păuliș – Progresul Pecica 2-2





Etapa cu numărul 8 a Ligii a 4-a a fost perfectă pentru liderul din Chișineu Criș. După ce a bătut echipa de pe locul 2, formația lui Muzsnay și-a mărit distanța în clasament și față de Progresul Pecica, o altă echipă cu pretenții în primul eșalon județean. Cea care a stopat formația lui Mutică a fost Păulișul, cu Dinu Maghici aflat la debutul oficial pe bancă, la capătul unei partide viu disputate, dar și cu câteva erori de curtea școlii ce și-au pus amprenta pe rezultatul final.

Ambițiile au fost destul de mari în Podgorie. Cele ale vizitatorilor să demonstreze că pot menține ritmul impus de Criș, iar ale Păulișanei de a-i oferi un debut pozitiv noului tehnician chiar în meciul împotriva formației cu care s-a bătut la promovare cu UTA în urmă cu trei sezoane. Lucrurile păreau să meargă bine pentru „galben-albaștrii”, când Arsene l-a surprins, destul de ușor, pe Brutyo cu un șut din lovitură liberă de la 28 de metri. Era minutul 26, dar gazdele nu s-au decurajat și Rusu a avut de lucru la finalizarea cu pământul al lui Grigorean. Apoi, D. Calancea nu a găsit spațiu porții după o pătrundere pe stânga, pentru ca Măgulean să nu fie chiar în apele sale la cele două-trei situații apărute în careul advers. Egalarea a venit cu 6 minute înainte de pauză, când D. Popa a reluat cu capul în vinclul din dreapta lui Rusu centrarea din corner a lui Asandului.

Dorel Mutică a mutat cu japonezul Murakami după pauză, în locul unui alt ex. utist, Michel Vlad, iar asiaticul i-a răsplătit încrederea. În minutul 53, Gent a tras plasat de la marginea careului, iar Brutyo nu a mai putut evita golul, deși a atins balonul. Probabil, momentul psihologic al partidei s-a consumat la mijlocul reprizei, când Radu Popa a scăpat singur spre poartă, dar a tras pe lângă. Păulișul a crezut până la finalul în steaua ei, dar a fost nevoie de neatenția lui Petrache, care a comis henț în careu, pentru egalare. Penalty-ul a fost transformat de un alt fost utist implicat în această partidă, Gabi Pop, pentru un 2-2 final ce le cade bine în special „alb-albaștrilor”.

Chiar dacă echipa sa nu a luat toate punctele, putem vorbi de un debut cu dreptul pentru Dinu Maghici. „Îmi felicit băieții pentru cum au muncit în ultimele două săptămâni, dar și pentru cum au abordat meciul de azi. Au avut atitudine, altfel era greu să ținem piept unei formații pecicane mai bune ca anul trecut. În general, meciul a fost echilibrat, poate cu un mic plus pentru adversar, dar rezultatul  îl consider echitabil. Pentru noi, remiza cu o echipă ca Pecica poate fi considerată ca o victorie. Una peste alta, a fost o zi pozitivă, iar meritul e al băieților”, a precizat proaspătul tehnician al Păulișului.

Dincolo de rezultat, „galben-albaștrii” au dezamăgit azi prin prestația lor. Directorul sportiv nu i-a băgat în aceeași oală pe toți jucătorii, anticipând măsuri chiar în iarnă. „Nu suntem absurzi, știm că acesta e un an de reconstrucție, din moment ce am înlocuit opt jucători cu alți opt, dar câteva dintre noile achiziții nu se ridică la pretențiile noastre. Sper să se revanșeze în meciurile ce vin, altfel, probabil, ne vom despărți de ele la finalul turului. Păulișul și-a apărat șansele cum a știu ea mai bine, nu pot spune că ne-a surprins cu ceva, problema a fost la noi. Poate, totuși, dacă nu ne-am fi jucat cu ocaziile la 1-2, acum vorbeam de două puncte în plus în clasament”, a menționat Cristian Pilan.

Formații:

Păuliș: Brutyo – Orza, Suciu, D. Crișan, D. Morariu – Itu, Pop – Asandului (90 Gugeanu), Grigorean (87 Ambruș), D. Calancea (90 Iercan) – Popa (55 E. Calancea)

Pecica: Rusu – Wild, Dolga (65 Petrache), Șiclovan, A. Ponta – Coșa, R. Popa, R. Fritea (87 V.  Fritea), Vlad (46 Murakami) – Arsene, Măgulean (77 Marinescu)

Arbitri: Dorinel Herțeg – Mihai Stanciu, Florin Vesa.

Observatori: Dan Ologeanu, Ioan Hamza.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button