UTA Arad

Ploaie, debut pozitiv la Pandurii: „Nu am știut să gestionăm rezultatul, psihic am făcut pasul înapoi”





Chiar dacă a mai stat pe bancă și în partida de Cupă, pierdută la Reșița după penalty-uri, Marcel Ploaie are parte de un debut pozitiv în campionat, ca „principal” al Pandurilor. Echipa sa a jucat aproape perfect timp de o repriză, după care a riscat serios să dea cu piciorul dublulu avantaj luat pe tabelă, prin reușitele semnate Dodoi și Rus. „Deși am condus cu 2-0, eu zic că am câștigat un punct astăzi și nu am pierdut două. Când UTA a început să preseze, teama de a nu pierde i-a făcut pe jucători să cedeze. Nu a fost o chestiune legată de pregătirea fizică, ci psihic am făcut pasul înapoi. Aceste lucruri se întâmplă în capul jucătorilor, nu le spunem noi de pe bancă să se retragă. Asta e, nu am știut să gestionăm rezultatul, gazdele au avut un penalty pe final și puteam pierde jocul. Burlă a bătut bine, dar Stanca a ghicit colțul”, a comentat antrenorul oltenilor remiza de la Șiria.

La final, tehnicianul a făcut dese comparații între UTA și Pandurii. „Atât pentru mine cât și pentru Cristi Todea, e greu să construim o echipă într-o săptămână, două. Sperăm și noi și gazdele să fim mai sus cât de curând, căci nu avem echipe de locurile pe care le ocupăm. Vrem să fim mult mai sus ambele, având în vedere valoarea loturilor de fotbaliști, poate ne lipsește și norocul…Conducerea mi-a dat credit până la finalul turului, trebuie să încerc să fac cel puțin 20 din 27 de puncte posibile. Asta îmi doresc eu, ca să ne apropiem de locurile promovabile”, a adăugat Ploaie.

Înainte de a le ura baftă arădenilor, „principalul” Pandurilor a avut o remarcă ce îi unge pe suflet pe suporterii „Bătrânei Doamne”. „Am înțeles că zilele trecute s-a comemorat la Arad 49 de ani de la dispariția lui Petschovski. În legătură cu asta, țin să vă mărturisesc că profesorul Gheorghe Constantin, mentorul meu, mi-a spus că cel mai bun jucător pe care l-a văzut în viața lui a fost chiar Iosif Petschovski. Nu Dobrin, nu Hagi, nu Balaci sau Liță Dumitru, ci Petschovski și trebuie să fiiți mândri de asta”, a încheiat Marcel Ploaie.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button