Șoimii Lipova

Jichici, înainte de duelul Lipovei cu fosta sa echipă: „Giarmata ne-a promis răzbunare pentru înfrângerea dură din Cupă, dar ne interesează mult punctele”



La ultimul său sezon pe banca celor de la Millenium Giarmata, Călin Cojocaru a contat și pe actualul lipovan, Petrișor Jichici. Acesta a fost chiar golgheterul divizionarei trei timișene în acel an, așa că partida de vineri, din cadrul etapei a 8-a a Ligii a 3-a, e ceva mai specială pentru fotbalistul de 22 de ani.

Confruntarea se anunță destul de încinsă, atâta timp cât timișenilor nu le-a picat deloc bine scorul de tenis cu care au pierdut în primul tur al Cupei României, la Pâncota. „Antrenorul Răzvan Leucă, cel care mi-a fost coleg în urmă cu trei ani, era foarte supărat după acel meci câștigat de noi cu 6-0 și a promis răzbunare în campionat. Nu i s-a părut normal că nu am jucat și noi cu trei juniori, dar noi știam că venim din Liga 4-a și nu eram obligați și la fel credem și acum, deși s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Federație. Așadar, știm că nu ne vor primi cu flori, dar suntem pregătiți să le dăm o replică pe măsură, fiindcă ne interesează mult punctele. Știm că, pe undeva, așteptările erau și mai mari de la noi în acest campionat, deși, ca și nou promovată, nu e niciodată simplu. Una e Liga 4-a și alta Liga 3-a. Dar, dacă batem la Giarmata, așa cum ne dorim, vom fi în grafic, cu șanse de a termina pe primele 5-6 locuri turul”, spune Petrișor Jichici, care l-a mai avut coleg la Millenium doar pe Mihălceanu din actuala „garnitură” a lui Leucă.

Fotbalistul ofensiv crescut de Electrica Timișoara a fost în trecut al doilea golgheter și la nou promovata timișană, ACS Ghiroda, dar în Liga 4-a. „Am fost folosit în special în atac în cariera mea, ca al doilea atacant cel mai des, dar mă descurc și ca mijlocaș central. Sunt la dispoziția antrenorului Flavius Sabău, sper să joc mai mult, dar asta depinde și de cum mă pregătesc săptămână de săptămână. Am avut și ceva probleme medicale la genunchi, iar concurența la Lipova e mare, la câtă calitate avem în toate compartimentele. Sper să devin un om important al echipei și să ajung să joc la un nivel cât mai înalt, chiar cu Lipova”, a adăugat fotbalistul timișorean, care, la 18 ani, a fost în vederile Academiei Hagi, dar mutarea nu s-a mai concretizat.

Doar Dumitru Copil e incert în tabăra „șoimilor” pentru duelul de vineri, de la ora 15.00, de la Giarmata.

Formații probabile:

Giarmata: Mikloş – Sporin, Stupu, Covăsală, Cherecheş – Bungău, Domşa – Ghighilicea, D. Codrea, S. Stoica – Anagor.

Lipova: Iliescu – Kocsis, Calvin, Pașcu, Mandache – Piț, Bier, S. Popa, Deta – Vasinc, Trabalka.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button