UTA Arad

Todea vorbește de calitate și experiență la UTA, dar e în căutarea echilibrului: „Îmi asum toate problemele, mă concentrez pe găsirea celei mai bune formule”





În afara determinării și motivației, antrenorul „Bătrânei Doamne” a adus ca argumente pentru un rezultat bun la Timișoara calitatea și experiența jucătorilor săi. Doar că acestea au existat și până acum, iar rezultatele au fost catastrofale în comparație cu așteptările de la începutul sezonului.

Prin urmare, Cristi Todea a fost rugat să explice de ce calitatea și experiența elevilor săi nu au făcut diferența și până acum. „Probabil, avem nevoie de mai mult echilibru. Am încercat deja mai multe formule de echipă și niciuna dintre ele nu a dat satisfacție totală. La Snagov, am jucat cu doi <<închizători>>, Polgar și Asani și am ajuns destul de greu la poarta adversă, cu toate că nu am riscat aproape nimic în apărare. Cu Pandurii, au jucat Jorza și Cârstocea, care au avut un aport ofensiv important, dar am fost vulnerabili în spate. Trebuie găsită o cale de mijloc, dar păstrată o linie și anume aceea a unui joc de posesie, de pase, care să ducă mingea pe jos atacanților. Dacă am avea un vârf sau două înalte, am putea avea și varianta mingilor lungi, la bătaie, dar așa trebuie să ținem mingea pe iarbă și să încercăm să exploatăm cât mai mult calitățile fotbaliștilor din lot. Dar, cunoșteam toate aceste probleme, mi le asu și mă concentrez pe găsirea celei mai bune formule. Trebuie să avem consistență pe ambele faze ale jocului”, susține antrenorul principal al UTA-ei.

„Dulăul” mai recunoaște că revenirea completă pe tabelă cu Pandurii i-ar fi capacitat mai mult pe susținătorii arădeni. „Îmi pare rău că nu am câștigat duminica trecută, dacă reușeam să întoarcem scorul și să câștigăm s-ar fi creat o și mai mare emulație, am fi înviat și mai mult spiritul UTA-ei pentru meciul de la Timișoara. Dar, chiar și așa, sunt sigur că avem destui suporteri alături de noi. Cunosc destulă lume la Arad, am și eu destui prieteni care se uită pe calendar la început de sezon să vadă când jucăm cu Poli. Așadar, e un meci în care suporterul din Arad e necondiționat alături de UTA”, mai susține Todea.

Cu trei zile înainte de derby-ul Vestului, „Dulăul” are la dispoziție aproape tot lotul de jucători. Doar Victor Prună e încă scos sută la sută din circuit, dar – probabil – nici Tănase, care și-a reluat antrenamentele cu echipa doar de miercuri, nu va fi inclus în lot. În fine, Florea și Stahl s-au antrenat separat, dar ei ar trebui să fie apți pentru confruntarea de duminică.









3 comentarii

  1. Desigur, mijlocasii centrali au o mare importanta, dar cei doi trebuie sa faca ambele faze. Problema nu pare sa fie acolo, ci …in centrul apararii, acolo fie Manea, fie Scutaru, fie Ciuca sint lenti si…de frica nu ies la joc, rtaman retrasi,si se creaza un spatiu intre ei si mijloc, apoi cu atacant 1/1 cu aparator , luam prea des gol,si inca rapid. Este, pentru mine , de neinteles de ce Todea l-a tinut rezerva pe Adili, ce experiente sint astea, cind el e de mai bine de un an, la echipa si ar fi trebuit sa priceapa , deja, ce poate fiecare ? Eu cred ca Adili ar fi util (si) la inchidere, linga Pacurar. iar doi sub 21 ani ar trebui sa joace , in aparare pe margini, al treilea (Pruna sau Stahl) in atac.. In deplasare poti incepe cu Stratila pe banca, intrat pe parcurs, dar acasa e nevoie de victorie si trebui sa intre de la inceput. S-ar preta, de la mijloc in sus : Stratila , Adili, Pacurar, Stahl (Pruna), apoi Florea si Curtuius. Inchei cu o remarca : am privit de 4-5 ori faza primului gol al Pandurilor, eu unul nu pot intelege …de loc…atitudinea lui Scutaru, care…parca se fereste de minge. Urmeaza Timisoara, care aud ca s-a intarit cu portarul Minca, si care cu suporterii in spate par a fi favoriti, la cum a jucat UTA, pina acum. Dar…fotbalul nu e matematica pura,, e si noroc si sudoare si vointa. Sper sa nu pierdem, daca ar fi o victorie ar fi fantastic.

    0
    0
    1. Scutaru i-a taiat calea atacantului bazandu-se pe interventzia portarului…, a rezultat o scena ca in filmele cu Stan si Bran…:(

      0
      0
  2. În amestecul asta de nereușite acum descoperim că de fapt la UTA calitatea de baza era știință de a face echipe. !! Avea și talente dar destule erau de afara . Cum făcea cum aranja că toți păreau arădeni sadea. !! Așa ne -a furat inima și nouă de pe alte meleaguri. !! Așteptăm din nou o izbucnire de orgoliu a celor chemați să apere culorile acestei iubite echipe . Hai. UTA. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button