UTA Arad

Ultimii marcatori utiști de pe „Dan Păltinișanu”, despre importanța derby-ului cu Poli: „Să repetăm scorul și să recreăm atmosfera de anul trecut!”





Două zile au mai rămas până la partida așteptată de fiecare fan al UTA-ei. Chiar dacă situația din clasament nu este cea așteptată la startul acestui sezon, apropierea confruntării cu Poli Timișoara naște de fiecare dată aceleași emoții.

UTA se reîntoarce pe „Dan Păltinișanu”, stadion pe care l-a mai vizitat de două ori în acest an. La confruntarea din barajul pentru menținerea/retrogradarea în prima ligă, arădenii au izbutit un gol ce părea să le ofere un ușor avantaj pentru returul de la Șiria. Opera i-a aparținut lui Sorin Strătilă, cel care a declarat astăzi următoarele vizavi de disputa de duminică: „Golul meu de pe <<Dan Păltinișanu>> a fost cu ACS Recaș, acum e adevăratul derby cu Poli. În primul rând, îmi doresc să câștige echipa cel puțin la scorul de anul trecut, când am bătut cu 3-0. Toți suntem motivați, suntem conștienți și noi că o victorie duminică ne poate salva oarecum jumătatea de campionat ce nu ne-a ieșit aproape deloc. Se știe cât contează acest derby, poate dacă eram pe primul loc și ne bătea Timișoara , suporterii erau mai supărați decât pe poziția pe o avem acum în clasament. Cu o victorie la Timișoara ne mai putem îndulci fanii și să ne revenim și noi.”

Dacă vorbim despre disputa cu echipa susținută de marea majoritatea a suporterilor timișoreni, arădenii nu au uitat încă succesul clar cu 3 – 0 din precedenta ediție de campionat. Marius Curtuiuș a fost unul dintre marcatori, iar atacantul susține că deja se simte arădean și „arde” pentru derby. „Moralul a mai crescut căci am zis să nu ne mai concentrăm atât de mult pe clasament, ci pe acest derby foarte important. Data trecută am avut parte de o atmosferă foarte frumoasă creată de fanii arădeni, am bătut cu 3-0 și după meci a fost o plăcere să sărbătorim alături de suporterii noștri. Asta ne dorim și acum, să câștigăm și să ne întoarcem fericiți. Deși nu sunt decât de doi ani la UTA, deja mă consider arădean și simt că arde ceva în interiorul meu odată cu apropierea acestui meci cu Poli”, a menționat și căpitanul „Bătrânei Doamne”.

FOTO: UTA Media Design









9 comentarii

  1. Prea multa vorbarie la UTA ! Sper sa nu aiba efect negativ dupa meciul cu vecinii (nici nu se stie daca intradevar ei sint adevarata poli tm.)

    0
    0
    1. Chiar ca-i vorbarie peste masura! ACS Poli e ca si actuala UTA. Si ACS are luat palmaresul si culorile ca UTA de acum… Sa vedem cu dau cu piciorul in minge, deoarece cu gura is asi!

      0
      0
  2. Nu vor fi mai mult de 300 de arădeni, rezultate și mai ales lipsa atitudinii, au îndepărtat lumea de echipa, care și așa era greu de acceptat de o mare parte a foștilor utisti că adevărata UTA! Dacă ne raportăm la fostele derbiuri, acesta va fi cel mai slab duel , și oricum nici UTA nu e adevărata UTA, și nici poli nu e acea poli.. ambele sunt istorie din păcate

    0
    0
    1. Si oare cine este de vina?Eu?Tu?Noi suporterii?
      N-or mai fi ei 1200-1500,dar totusi ma astept pe la 500-700.Pe cei care stau mielusei amestecati printre cimisoreni,nu-i luam in calcul!Cu ei sau fara ei,cam tot acolo!

      0
      0
  3. La condițiile economice actuale nu are rost sa amintim mereu care e UTA actuala !Eforturile de supraviețuire plus palmaresul și culorile sunt suficiente . Nu sunt de vina oamenii că peste ei au venit legile implacabile ale economiei de piață. !! Că vechi UTA-ist as fi aderat la un proiect cu gândul la UTA. chiar daca i-ar fi spus BOMBOANA ARAD !!

    0
    0
    1. Nea Ionescule,hai!Nici chiar asa!Matale vorbesti despre „Bomboana Arad”,dar multi ne-au hulit pt titulatura „Batrana Doamna”…data de catre seniorul Ioan Chirila!Era o lauda!
      Acum se lauda conducerea ca a scapat de aceasta denumire!Ce sa zic?
      In fotbalul romanesc au murit multe echipe de traditie,cu nume mari.Nu este cazul sa le enumar!
      Unele sunt cenusa,altele reancoltesc de prin Liga 4-5!Asta este evolutia!
      Asta este bicicleta,cu asta pedalam!
      Multa stima!

      0
      0
  4. Eu nu sint atit de convins ca Ion Chirila a spus primul, despre UTA ca este „Batrana Doamna”. Am trait ( ca tinar utist..)…si …..vremuril alea !. Era vorba despre campioane si echipe cu vechime, cam de la reluarea, dupa Razboi a campionatelor . Titlul asta, din ce stiu ei il mai aveau,pe atunci, Juventus si Bologna , in Italia, ( La vecchia segnora),, de acolo a plecat ideea, si laa UTA, in Romania, echipe care nu retrogradeasera, si erau vechi, incepusera de la reluare fotbalul. Ion Chirila a fost un bun ziarist, si scriitor, nu scria urat de UTA, dar nici nu era UTA „marea lui dragoste”. Din ce stiu eu un celebru ziarist la Sportul Popular , Eftimie Ionescu, a folosit , prima data, pentru UTA, sintagma „Batrana Doamna”, apoi Chirila , prin cartile si articolele lui a folosit-o des. A venit, la Arad, dupa ani, un epigom, pe nume Ionut Chirila , care a stricat -pentru UTA-tot ce a facut taica-sau…! Am prins, zeci de Poli-UTA, nenumarate goluri utiste pe 1 Mai (..apoi Dan Paltinisan), stadion inaugurat de un meci castigat de….UTA, I-am vazut marcand pe Domide, pe Brosi, pe Pirvu,pe Leac, etc, am vazut multe goluri, dar unul mi-a ramas-pe veci- in suflet….golul lui Chitescu ( utistii…il stiu).. Nu prevad un mare numar de utisti, acum la Timisoara. Echipa de acum trebuie sa stie ca ….nu are voie sa piarda. Daca vor castiga multe li se vor ierta, Daca vor pierde, incepe „cutremurul” de la conducere….in jos. Nu pot sa nu doresc succesul aradean, mai ales ca vointa, determinarea, „osul pus la bataie” pot rezolva multe lipsuri. Si mi-as dori…..si o leaca…..de noroc, in alb-rosu !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button