Fotbal judetean

„Vameși” de Top 6: Victoria Nădlac – Șoimii Șimand 5-2





Încetul cu încetul, nou promovata de la Vamă trece de la statutul de surpriză la cel de certitudine. Nădlăcanii au legat cea de-a doua victorie consecutivă și au ajuns pe un nesperat loc 6 după 9 runde în Liga 4-a. Prezentându-se, din nou, cu multe absențe într-un meci de campionatul, „șoimii” au recunoscut superioritatea unui adversar motivat și inspirat de perechea Puie – Lakatos.

Tabela a rămas imaculată doar 9 minute, căci Gyebnar a găsit colțul lung al porții lui Vaida după pasa „printre” a lui Puie. Șimandul a avut reacție, dar Ghergar a tras o jumătate de metru pe lângă, iar Țigan nu a ajuns la o minge periculoasă în careu. Și, în loc de 1-1, s-a făcut 2-0. Cu 5 minute înainte de odihnă, Rudi Lakatos a fost surpriza de cornerul gazdelor și l-a bătut pe goal-keeperul advers cu un șut la colțul scurt din afara careului.

Partea secundă a debutat cu o perioadă de acalmie întreruptă de acțiunea de fotbalist a lui Dan Puie. În minutul 71, fostul utist a ridiculizat toată defensiva oaspeților și a punctat din 15 metri la coțul scurt, pentru ca 9 minute mai târziu să reușească dubla tot după o acțiune în careu și o finalizare ce l-a suprins pe Vaida. De abia la 4-0, Șimandul a avut reacție, prin golgheterul Ghergar, care însă a profitat de ieșirea pe sub minge a portarului improvizat, Viorel Gabor. În minutele de prelungire, s-a mai marcat de două ori: gazdele, prin Vlad, care a învăluit la pasa lui Puie și a l-a bătut pentru a cincea oară pe Vaida, în timp ce Ghergar l-a mai surprins și el odată pe Gabor cu un șut de la 21 de metri. 5-2, rezultat final.

„Vameșii” au recunoscut că nu se așteptau la un start atât de bun de campionat, dar nu doresc să se oprească aici. „Oricât de optimiști am fost la început, nu credeam că vom fi, totuși, pe locul 6, cu rezultate bune în special acasă. Nu am pierdut niciun meci la Nădlac, cred că deja impunem și respect aici, depinde doar de noi să rămânem pe aceeași linie. În special în prima repriză am dominat destul de clar meciul, am au venit și golurile, dar trebuie să recunoaștem că la 1-0 am scăpat de golul de 1-1 la o ocazie importantă a lui Ghergar. Avem un moral bun, încercăm să scoatem ceva și la Păuliș, deși cred că de acum înainte toate echipele vor fi și mai atente la noi”, a spus Rudi Lakatos jr., autorul golului cu numărul doi împotriva „șoimilor”.

Șimăndanii au recunoscut că au prins un adversar bun într-o zi în care lotul a fost văduvit din nou de destui fotbaliști importanți. „Nu mai vreau să mă plâng, căci am impresia că nu suntem singurii care au probleme de lot etapă de etapă. Când scoți din echipa noastră jucători ca Rechițan, Berar, Faur și Petrila se simte, în mod normal, eu, Mărcuș sau Cuc nu ar mai trebui să jucăm, dar iată că e nevoie de noi. Pe lângă bubele noastre, am avut în față și o echipă ce joacă de mult timp împreună, formează un grup unit, ce va pune destule probleme în acest campionat”, a spus și Marius Ciubăcan, antrenor și jucător la Șimand.

 

Formații:

Nădlac: Dulhaz (80 Pătean) – Taloș (80 Nagy), A. Moț, Luculescu, Bondea – V. Gabor, Coriteac (54 Vlad) – Bălaș,  R. Lakatos,  Gyebnar – Puie.

Șimand: Vaida – Balint (45 Ujoc), Tocan, Ruska, Rafila – Mărcuș, Țigan, Engelhardt, Balogh – Ghergar, Cuc (59 Cuibăncan).

Arbitri: Alin Bolcaș – Ioan Vasile, Filip Cîrmaci.

Observatori: Iosif Manușov, Ioan Hamza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button