UTA Arad

La 19 ani juca la UTA, sâmbătă debutează ca „principal” împotriva arădenilor! Petre: „Trec printr-o perioadă grea, sper să-i prindem și obosiți”





După ce a fost prezentat oficial de ca noul „principal” al Forestei de Farid Khallaf, președintele clubului, astăzi, Florentin Petre a apărut pentru prima dată în fața jurnaliștilor suceveni, în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul în vârstă de 41 de ani va debuta ca antrenor principal al Forestei sâmbătă, pe teren propriu, în partida de campionat cu UTA.

Coincidența face ca „Piticul” să-și fi petrecut jumătate din primul său an ca senior între Dinamo și „Bătrâna Doamnă”. La Arad, ajuns în returul sezonului 1994-1995, la finele căruia Campioana Provinciei retrograda cu brio în Divizia B. „Am venit cu sufletul deschis la Suceava, cu dorința de a face treabă bună. Îmi doresc din toată inima să-mi încep bine mandatul. Avem nevoie de puncte și de un restart bun în încercarea de a ieși din zona inferioară a clasamentului. Am găsit la Suceava un grup de oameni motivați să-și îndeplinească obiectivul. Sunt mulțumit de lot și pot să spun că am încredere totală în jucătorii pe care-i am la dispoziție. Sunt alături de ei de de la începutul acestei săptămâni, iar dacă se comporta în continuare așa cum au făcut-o la primele antrenamente, cu siguranță vom realiza lucruri bune împreună”, a declarat noul „principal” al moldovenilor.

Aflat la prima experiență ca principal la nivelul primelor două eșaloane valorice din țara noastră, fostul internațional român spune că își propune să construiască o echipă frumoasă la Suceava, care să practice un joc ofensiv. „Este clar că în momentul de față, nu pot sa pun în practică tot ce-mi doresc, pentru că mai avem de muncă. Vreau să ajungem la nivelul de a putea ataca tot timpul, să prestăm un joc în viteză, cu un pressing total, și să ne creăm 20 de ocazii pe meci. Voi încerca să imprim echipei un stil de joc ofensiv încă de la primul meci, dar în limita posibilităților. Sunt foști colegi ai mei care au prins echipe gata formate, cu care se bat la campionate. Eu am preferat să pornesc de jos, să urc în carieră pas cu pas, pentru că doar așa am posibilitatea să învăț cu adevărat meserie. Și, să știți că, după ce am acceptat oferta Forestei, am primit multe mesaje de încurajare de la foști coechipieri, antrenori, dar și de la mulți oameni din Suceava cu care nu am vorbit niciodată”, a adăugat Petre.

Bineînțeles, fostul internațional s-a referit și la disputa de sâmbătă, cu UTA, de pe stadionul „Areni”. „Am încercat să analizăm adversarul pe toate planurile, așa încât la ora jocului să nu ne surprindă cu nimic. UTA a avut la mijlocul săptămânii meci de Cupa României și a pierdut calificarea pe terenul celor de la Afumați, pierzând cu 2-5. Prima repriză le-a aparținut însă arădenilor, cu 2-1. Știm că au niște probleme de lot, ambii portarii fiind accidentați, iar Scutaru, suspendat. E clar că UTA trece printr-o perioadă grea și sper să-i prindem obosiți după partida de Cupă. Trebuie să profităm de acest lucru și să arătăm atitudine de învingători pe teren pentru a putea câștiga meciul”, a adăugat Florentin Petre.

La conferința de presă de azi, noul „principal” al moldovenilor a avut alături de el și doi dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai Forestei.

„Ținând cont de locul ocupat în clasament, revenirea mea ar însemna un succes atunci când vom urca în ierarhie pe un loc mult mai apropiat de așteptările fanilor noștri. Mi-am propus să marchez cât mai multe goluri, așa cum am încercat să fac la toate echipele la care am jucat. Important este să ajut Foresta să evadeze cât mai repede din subsolul clasamentului” – Marius Matei (atacant).

„O accidentare m-a ținut departe de gazon timp de două săptămâni, însă acum mă simt bine și abia aștept să revin pe gazon. Deocamdată nu știu dacă voi fi folosit, însă dacă antrenorul va apela la mine voi încerca să dau totul, astfel încât să-mi aduc aportul la câștigarea celor trei puncte”, Andrei Cerlincă (mijlocaș).

Gabriel Toderașcu (Suceava)

FOTO: Dani Vatamanu









4 comentarii

  1. Asta-i tare cu oboseala. Joci miercuri si sambata inca esti rupt? Hai sa fim seriosi, ba terenul e prea ingust, ba e prea lung, ba a batut vantul, ba acuma-s obositi?.

    0
    0
    1. Nu este de gluma!Obositi ca obositi…dar oare din ce cauza si plictisiti?
      Cu atitudinea asta, de la Timisoara si Afumati,ne ruleaza(impacheteaza) Suceava ca si intr-un covor!Asta ca sa nu repet expresia „ne dau cu terenul in cap”!
      Ne-am tot plans(ei),ca nu avem atacanti….Dar aparare avem?Una pe care sa ne si putem baza?Este de neconceput cat de usor se iau cartonase,mai grav cele rosii!
      Hmmmm,ciudat!

      0
      0
  2. Daca bataile sunt mai obositoare decat victoriile, la jucatorii nostri este normala aceasta oboseala…:(

    0
    0
  3. Matei si Cerlinca sint nepregatiti fizic, vor putea fizic, cel mult o ora. Sper sa nu luam0din nou- goluri rapid. Daca si de astia ne temem, atunci….ne meritam soarta ! Mie nu de Suceava mi-e frica, ci de ” boala ‘ care bantuie clubul UTA, la toate nivelurile.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button