Baschet

Transfer anti-criză la FCC ICIM Arad: Pivotul Monique Coker îmbracă după patru ani tricoul „galben-albastru”





Potrivit baschetarad.ro, FCC ICIM Arad a ajuns astăzi la un acord cu americanca Monique Coker, care, la aproape 35 de ani, aduce un mare plus de experiență formației lui Bogdan Bulj. Aceasta a semnat cu Aradul până la finalul sezonului actual, unul care a început foarte rău pentru arădence, cu 7 înfrângeri între campionat, Cupa României și Liga Europei Centrale și o singură victorie (acasă, în Cupă, cu Timișoara).

Practic, vorbim despre o revenire în „galben-albastru” pentru sportiva de peste Ocean care, totodată, va începe cel de-al 6-lea sezon în România. Coker a mai evoluat pentru formația de pe Mureș acum patru sezoane, jucând trei finale cu ICIM: în campionat, cupă și în ultimul act al CEWL.

Sportiva, care poate juca pe pozițiile 4-5, a mai evoluat în Liga Națională pentru CSM Târgoviște (edițiile 2008-2009, 2011-2012, 2014-2015 și 2016-2017). La echipa din Cetatea Chindiei, aceasta a cucerit trei tlturi de campioană a României, având și participări în FIBA EuroCup Women.

La primul contact în campionatul românesc, Coker a avut medii pe meci de 18.4 puncte, 8.9 recuperări și 1.2 pase decisive. În sezonul 2008-2009, americanca a fost declarată cea mai bună jucătoare din România, având un aport decisiv la câștigarea titlului de Târgoviște în finala cu Sf. Gheorghe.

De-a lungul carierei sale, Monique Coker a mai îmbrăcât maieurile echipelor CC Polkowice (Polonia), Kayseri (Turcia), Ramat Hasharon (Isarel), Elitzur Netanya (Israel) și Ceyham Bild (din Turcia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button