Șoimii Lipova

A învățat Lipova din greșelile ultimelor etape? Răspunsul la Ghiroda, unde Codrea pariază pe un meci frumos, deschis oricărui rezultat





După un start destul de bun de sezon, Șoimii Lipova a intrat într-o pasă proastă ce a apropiat-o de zona periculoasă a clasamentului Ligii a III-a (seria a 4-a). Cele două puncte cucerite în cinci partide sunt insuficiente, ridică semne de întrebare și îngrijorare, dar jocul în general bun al „alb-albaștrilor” ține alarma oprită.

Lucrurile s-ar putea schimba, însă, după partida din weekend, când Lipova se deplasează pe terenul celeilalte nou promovate din Vest, ACS Ghiroda. La rândul lor, timișenii au impresionat în diverse rânduri prin fotbalul ofensiv prestat și, spre deosebire de „șoimi”, au punctat mai des în clasament. „Stăm bine, venim după o victorie în ultima etapă, în care – însă – am jucat destul de prost în primele 60 de minute. Dar, în ultima jumătate de oră, am evoluat perfect, am marcat patru goluri și am întors rezultatul. Despre Lipova știu numai lucruri pozitive. Sunt singurii care au încurcat Șirineasa, au jucători buni, unii cu foarte multă experiență. Se construiește și un stadion nou la Lipova, deci au un club foarte bine organizat. Sincer, mă așteptam să fie mult mai sus în clasament, poate pe primele 3-4 locuri, să aibă mai multe succese, dar și ei, ca și noi, ca echipă nou promovată au o lipsă de experiență cândvine vorba despre gestionarea momentelor cheie ale jocului. Va fi un meci un meci greu pentru noi, deschis oricărui rezultat. Ei vin după trei înfrângeri consecutive, noi jucăm acasă, e clar că ne dorim să câștigăm. Cred că va fi și frumos, pentru că ambele echipe sunt preocupate de fotbal și nu are nimeni nimic de pierdut. E doar o partidă din multe altele ce mai sunt de jucat. Cel puțin noi nu avem mari obiective, doar să jucăm în Liga 3-a…”, a spus Paul Codrea. Tehnicianul „galben-albaștrilor” timișeni îl anunță suspendat pe mijlocașul central, Constantin Popa.

Dincolo, lipovanii s-au despărțit de juniorul Lăcustă, dar Flavius Sabău are de unde alege pentru o echipă competitivă. Totodată, „șoimii” anunță și o schimbare a strategiei față de ultimele runde, când avântul ofensiv din ultimele minute i-a lăsat fără niciun un punctîn partidele interne cu Filiași și Craiova II. „Vrem să ne adunăm, să ne redresăm și mai ales să învățăm din greșelile ultimelor etape. Uneori, în fotbal, trebuie să te mulțumești și cu mai puțin, ca să nu riști să pierzi totul, așa cum am pățit noi la ultimele meciuri acasă. Urmează un meci foarte greu, pe terenul unei echipe pe care o apreciem mult încă de pe vremea când evolua în Liga 4-a. Am urmărit-o destul de mult în primăvară, căci era unul dintre posibilii adversari ai noștri la barajul de promovare în Liga 3-a și știm exact ceea ce poate. Sunt harnici, preocupați de joc, ne asemănăm din acest punct de vedere, cu mențiunea că – probabil – au un moral mai bun decât noi. Ei vin după o victorie frumoasă la Giarmata, noi după trei eșecuri, sper să fim la nivelul lor în ceea ce privește încrederea în posibilitățile proprii. Sper să repetăm prestația bună cu Craiova II, dar de această dată cu un alt deznodământ. Sau, de fapt, un 2-3 nu ar fi rău sâmbătă la Ghiroda…”, a menționat Radu Pop, președintele lipovanilor.

Formații probabile:

Ghiroda: Contra – Mancaș, Gavriluță, A. Popescu, Burdeț – Centea, Hotca, Saizu, D. Ciobanu – P. Niță, Baranyi.

Lipova: Iliescu – Kocsis, Calvin, Pașcu, Stoin – Deta, Bier, S. Popa, Copil – Trabalka, Vasinc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button