UTA Arad

Nu mai trageți în Grădinariu, el se joacă de-a neprogramările în numele clubului UTA!





La orice ne-am fi așteptat de la clubul UTA în actuala sa gestiune, dar nu să apară neprogramată pentru neachitarea baremelor de arbitraj. Erau situații previzibile pe vremea lui Marțian și Catanzariti, dar nu acum. Ditamai site-ul Federației Române de Fotbal, prin Comisia de Etică și Disciplină, anunță astăzi următoarele: ”În baza art. 83/12 din RD se sancționează AFC UTA Arad cu Neprogramarea la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor de arbitraj și i se aplică o penalitate sportivă de 1400 lei”

Fiindcă nimeni din cadrul clubului nu a exprimat niciun punct oficial față de acest subiect de sâmbătă până azi, deși s-a promis transparență totală în debutul actualului proiect, poți înțelege orice din anunțul FRF. Primul instinct este să te gândești că s-au terminat banii la UTA, dar îți amintești rapid că numai Primăria, prin vocea lui Gheorghe Falcă, a promis că alimentează contul ONG-ului cu vreo 1,3 milioane de euro și emoțiile trec subit. Apoi, te gândești că după a n-șpea înfrângere acasă, „oficialii” arădeni au plecat de rușine rapid acasă și au uitat că au de achitat baremele. Cum și această ipoteză cade, întrebi în stânga și în dreapta să prinzi un fir și afli că a cam fost tărăboi mare în vestiarul  arbitrilor după meciul cu ASA, iar după ce au ascultat ceea ce a avut de zis Codru Grădinariu, „fluierașii”, din mândrie, ar fi refuzat să ia banii.

Dar, nici această variantă nu stă în picioare și totul e clarificat – în sfârșit – de Codru Grădinariu joi, pe înserate. „Ca de fiecare dată, de ani de zile de când sunt la UTA, după meci, merg la arbitri să îi salut. Sâmbătă, ei m-au chemat să le achit baremul, m-am dus și le-am spus că dintr-un meci foarte ușor, au făcut un meci foarte greu și că o să fie plătiți, dar nu își vor primi banii pe loc. Avem acest drept și le-am comunicat că le dăm banii prin poștă, să meargă la poștă după ei, adică să lucreze puțin pentru banii ăștia, pentru că nu au lucrat pentru ei. Asta am și făcut, banii au fost trimiși prin poștă, este un termen legal de plată, l-am respectat. Nu am făcut aceste lucruri în nume propriu, ci ca reprezentant al clubului pe care îl apăr. Deci clubul a luat decizia să plătească baremele prin poștă”, ne-a liniștit directorul general al „Bătrânei Doamne” și-i mulțumim pentru asta.

Așadar, clubul UTA a știut imediat de unde i se trage neprogramarea dictată de Comisia de Etică și Disciplină și nu și-a asumat nimic nici în ceasul al 13-lea printr-un comunicat oficial. Pentru conducere, se pare, e normal să se joace de-a neprogramările în numele clubului cel mai titrat din Provincie, dar nici asta nu ne mai miră, căci UTA-ei îi place să se cam joace în acest sezon. Cu jucătorii transferați, pe care apoi, mai repede (ca și Căucă, Roman, Izet sau Grigore) sau mai târziu (ca Buleică, Grahovac, Ciucă, plus „veteranul” Strătilă) îi dă afară, cu fostul căpitan, Alin Gligor, la care renunță unilateral, apoi îl reprimește în lot, dar tot pierd cu el vreo 13500 de euro, cu uite televizările, nu sunt televizările, dar – totuși – uite televizările, ca să nu mai punem la socoteală mascații care au vizitat sediul clubului în vară, lăsându-se apoi cu acuzații de complicitate la dare de mită. A venit și rândul acestui joculeț destul de ieftin cu plicurile pentru arbitri după un meci în care, fie-ne iertat, nu am auzit vreun utist (conducător. antrenor, jucător sau suporter care a asistat la meciul cu ASA Târgu Mureș) să se plângă în declarațiile date presei de arbitrajul lui Dennis Haidiner și a asistenților săi.

Și tot în comunicatul de pe site-ul FRF se specifică: ”Termen 22.11.2017 în vederea citării directorului general al AFC UTA Arad – Grădinaru Decebal”. Iarăși te întrebi, de ce această decizie? Ne lămurește din nou Grădinariu și-i mulțumim din nou pentru asta: „Dacă te lupți pentru echipa ta, poți fi chemat de mii de ori la Comisie, e ceva natural să fii chemat. Nu am lezat pe nimeni, eu consider că arbitrii, prin modul lor de arbitraj, ne-au lezat pe noi. Eu nu fac scandal, eu aduc argumente. Contraargumentul centralului ar fi fost prestația din teren, care a fost penibilă. Eu nu înjur, nu am spus altceva arbitrilor. În raportul de joc nu scrie nici un cuvânt că aș fi spus eu ceva urât. Nu are legătură chemarea mea la comisie cu faptul că eu le-am imputat verbal ceva arbitrilor”.

În concluzie, meciul de la Brăila se joacă, iar directorul general al „Bătrânei Doamne” merge de ochii lumii la Casa Fotbalului. Doar numele UTA-ei are de suferit după aceste joculețe ieftine, pe care nu le mai vedem la nicio altă grupare din Liga 2-a, indiferent de cât de lezată s-ar simți de arbitraje.

26 comentarii

    1. Asa este!Este omul bagat in fata mereu!Suntem aceiasi suporteri care raman dupa meci,la monitor.Tot el este singurul,din toata conducerea,care are coloana si chiar daca probabil nu i-i face placere,sta de vorba cu noi!Uneori,la suparare,o mai spune pe cea dreapta,alte ori cu tact,deviaza.
      Acum,ca pe la colturi,se vorbeste,ca s-a cam sifonat,pe la Bucuresti,vom afla peste ani si ani….

      0
      0
  1. Ma tot intreb,oare cat timp tot dam vina,pe teren ba prea mic,ba ca este la Siria,ba ca avem accidentati,ba ca nu avem atacanti,acum ne fura si arbitrii.
    Apoi chiar cum o fi el Haidiner(prietenul lui albautistul),recunoscut ca face meciuri praf,dar cu Targu Mures,cu ce ne-a dezavantajat??????
    Stai numai,de acum sa vezi ce ne toaca arbitrii……..
    Si Codru sa se uite mai bine la ipotenta jucatorilor UTA-ei.Acolo este baiul!

    0
    0
    1. Mai Giro cand o verisoara primara are ginere arbitru divizionar….discut cu el multe,ori la fica mea din Sura Mica.unde ginerele e prieten intim cu…..+++++++. am auzit si vazut multe !!!!!Sunt prieten cu Talnar.I.Marginean aflat sef la gazari,etc,etc.etc si observ cum se suna unii pe altii !Spre ex.cei de la Unirea A-I.au pus presedinte pe Mihai Dascalescu hunedoreanu si oare daca Dascalescu era presedinte la UTA si arbitra Haidiner,oare il ajuta ori ba…?Face mult sa ai conducatori oameni cu relatii.caci mafia e mare..!GRADINARIU saracu a incercat sa-si arate nemultumirea,dar buba e si la antrenor ce nu are experienta si la unii fundasi pe care eu i-aS DA AFARA IN SECUNDA 2.Of UTA,ne omori !

      0
      0
      1. Nu am spus ca in functiile de conducere trebuiesc oameni de fotbal cu experienta si ” unsi ” cu toate alifiile. Un Dorel Cura, Gyuri Vaczi, ar fi fosti foarte utili. Dar mister Meszar vrea sa aiba doar slugi umile si ascultatoare. Cine-i baga in seama la FRF sau LPF pe Codru Gradinariu sau pe Claudiu Dragan ??? Hai sa fim seriosi !!! Toate cluburile care vor sa promoveze au si un staf administrativ foarte bine pus la punct.Asta este inca o dovada ca la UTA doar se mimeaza dorinta de a promova in prima liga !!! Cine crede balivernele lui Meszar inseamna ca-i de pe alta planeta !!!

        0
        0
        1. @terente!Nu intotdeauna,jucatori mari,devin dupa lasarea la vatra si priceputi antrenori sau in ale structurii din birouri!
          Incerc sa motivez,fara gandul de a jigni cariera si ce au facut pt UTA,cei doi mentionati de catre tine,Cura si Vaczi jr.
          Nea Ciorica,Cura a bagat AJF Arad in colaps,dupa iesirea pe usa din dos a imparatului Selejean!Nu stiu,pt ca nu am mai urmarit cum s-a terminat povestea cu banii care nu se mai regaseau….?
          Iar domnul Vaczi,se joaca de-a Old-Boys!Mai o miuta,mai o „repriza a 3-a”,mai o chermeza.mai o invitatie pt imagine…In rest?Ce sa faca si dansul?Pe acolo…..

          0
          0
      2. Mai albautistule,atunci cum naiba nu avem noroc de un manager sau director sportiv ca si tine,care stie inainte cine arbitreaza,si cine castiga???????????????
        Cu ce ti-am gresit noi,cei ce iubim UTA,ca nu ne pune D-zeu mana in cap si sa te prezinti de luni dimineata la postul din Calea Victoriei?
        Cum ar motiva Haidiner ca nu a vrut sa ia banii de barem din manuta ta?Pai?

        0
        0
  2. Nu sunt si nu ma dau drept avocatul lui lucian.Departe de catre mine gandul,dar scrie ce apare pe site-uri oficiale si anumite lucruri,pe care oricat de bine am fi fost informati,el stie mai mult!
    Nu exista gazetar,reporter sau jurnalist,ca sa nu aiba surse interioare de informatii.
    Mai la o sueta,mai la o cafea,mai o amicitie in urma unui interviu….
    Nici Lucian si nici Mnerie,nu arunca articole nedocumentate!
    Ne tine la curent cu noutati si basta!Daca cititorii nu ar fi interesati,nu ar fi atatea vizualizari ale acestui site.
    Ma si intreb din ce cauza nu ia taurul de coarne,am mai spus-o si cu alte ocazii si sa iasa pe presa scrisa,un fel de „Fotbal Vest”?As fi primul abonat!
    Nu ceva pompos…Un format saptamanal, A4,6-8 pagini,suficiente.Nu numai despre UTA,ci in general despre sportul aradean.
    Interviuri,amintiri,flash-uri,statistici!
    Imi imaginez ca un asemenea format,ar putea fi gratuit,in cazul ca sponsori diversi,care apar pe tricouri,fotbal,baschet,,etc ar aparea si pe fituica!
    Ce zici Lucian?Te-ar tine?

    0
    0
      1. Nu este adevarat!Doar cele care publica in paralel si pe net!Fotbal Vest,ca exemplu, are un tiraj bunicel si chiar se vinde bine!
        Raman la parerea ca o mica tiparitura saptamanala,despre sportul aradean,chiar daca nu calitate off-set,la un pret accesibil si pt tineri dar si pensionari,ar fi binevenita.
        Zic si eu!

        0
        0
  3. Acestea sunt cuvinetele lui Gradinaru???Nu cred…omul acesta rosteste 200 de cuvinte pe minut fara sa aiba nici cea mai mica noima….filozof trebuia sa iesi Codrule….sa ne lasi in pace cu aerele pe care le afisezi,sa il iei si pe „ilustrul”tau sef si sa va faceti o echipa doar a voastra undeva la Batania…..ti-as ura drum bun de pe acuma!

    0
    0
  4. Oare ce mai urmeaza? Ce cote poate atinge incompetenta la club? Cand va raspunde cineva la modul concret pentru aceste gafe? SCU s-a desfiintat sau considera ca e normal ce se intampla?

    0
    0
  5. Totusi, amenda ar trebui sa fie platita din buzunarul propriu de cei care au luat decizia. O logica minima trebuia sa il invete pe Gradinaru (si pe Meszar ) ca Haidiner si tusarii vor nai arbitra UTA, si atunci….cine pierde ? Prostia,se plateste, iar la conducerea UTA, prostia…..chiar pute !

    0
    0
    1. Au pus sare pe ea(pe prostie),ca sa nu se altereze,si al naibii ca au procedat bine!Persevereaza!Le iese!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button