UTA Arad

Caracterizarea lui Augustin Eduard pentru UTA: „O echipă din zona medie a clasamentului, puțin mai slabă decât noi”



Fotbal Club Argeş și UTA se aseamănă când vine vorba despre schimbările la nivelul băncilor tehnice. Ambele grupări au renunțat la câte doi antrenori principali până să ajungă la Augustin Eduard, respectiv Cristian Todea. În Trivale au mai activat Iordan Eftimie și Iulian Crivac, iar pe Mureș, Adrian Mihalcea și Adrian Falub. Totuși Augustin Eduard și colaboratorul său, Paul Ciobanu au fost „unși” interimari, în timp ce Cristi Todea, Sorin Botiș și Cristi Păcurar ar putea primi o șansă și la primăvară.

Până una alta, „alb-violeții” ajung sâmbătă, la Șiria, pentru întâlnirea fostelor campioane ale României căzute în mediocritate. „Va fi un meci dificil, vă dați seama că se înfruntă două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Dacă vă aduceți aminte singurele echipe din Provincie din anii comunismului care au câștigat campionatul României au fost FC Argeș, UTA și Craiova. Vom încerca să abordăm meciul cu cât mai multă încredere, determinare și trebuie să înțelegem că avem mare nevoie de această victorie în deplasare. Deocamdată, le-am mulțumit din suflet băieților pentru victoria cu Satu Mare (n.a. 2-1), sunt alături de ei și am observat că și ei sunt alături de mine, a spus Eduard într-o conferință de presă susținută în această dimineață.

Fostul fundaș central i-a făcut și o scurtă caracterizare viitorului adversar. „Am văzut și ceva secvențe video cu UTA, este o echipă din zona medie a clasamentului, puțin mai slabă decât noi. Au bătut la Brăila, dar am auzit că cei de acolo sunt aproape de desființare, deci nu știu ce concentrare a fost acolo, ce s-a întâmplat de a ieșit acest scor destul de mare, 4-3 pentru arădeni. Din câte am înțeles și ne-am documentat, au rezultate mai bune în deplasare decât acasă. Ne ducem la Arad să câștigăm, așa cum am încercat să facem tot timpul de când am venit la această echipă”, a adăugat „principalul” argeșenilor, care și-ar dori ca programul ligii secunde să fie respectat cu disputarea, în acest an, a primelor două etape din retur: „Eu îmi doresc să se joace acum pentru că sunt două meciuri dificile și, având în vedere prima etapă din 2018 e programată pe 24 februarie, ar fi bine să nu ne aglomerăm cu partidele într-o perioadă cu terenuri mai grele decât acum. Echipa acum este bine, jucătorii și noi antrenorii, toată lumea, suntem mult mai liniștiți decât atunci când am venit eu la echipă și am vrea să jucăm”.

Argeșenii au și ceva probleme de lot, de acum absența fundașului dreapta, Cătălin Tofan, fiind aproape sigură. Totodată, mijlocașii Ionuț Năstăsie și Raul Costin sunt încerți. „Cei doi au început antrenamentele săptămâna asta, vom vedea până la ora jocului cum se prezintă. În schimb, Tofan este în continuare sub îngrijirea medicilor, are glezna umflată, încă nu poate reveni la program. Avem alte soluții pentru a înlocui jucătorii accidentați, ca și la Călărași când ne-au lipsit trei jucători”, a mai precizat Augustin Eduard, cel care și-a legat cariera de fotbalist de FC Argeș timp de șapte sezoane anilor ’80.









2 comentarii

  1. Omul nu a apucat Petrolul cu Boc, Florea, Fronea, fratii gemeni Munteanu, Pahontu,Mocanu,fartii Dridea etc. dar sa nu il suparam pe Dumnezeu, Pitestiul l-a dat pe Dobrin, un jucator imens. Totusi ma simt cumva cind vine asta si ne zice ca UTA e valoric sub FC Arges si ca vine sa ia puncte de la Arad. UTA a ajuns o echipa care acasa joaca penibil…Chiar ca greu as mai digera sa nu batem, sa luam , din nou, 2-3 goluri acasa. Cred ca trebuie inceput meciul foarte determinat, si m-as bucura sa nu ii mai vad impreuna , in teren pa Manea si Scutaru, ca sint foarte permeabili si lenti. Acolo ar putea juca Adili. Ar fi perfect sa avem si noi un meci, acasa fara gol primit.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button