Fotbal feminin

Lecție de fotbal de la Negrea et. comp., promovarea – o himeră: AC Piroș Security – Olimpia II Cluj 2-6



În ultimele meciuri ale turului de campionat, AC Piroș Security a fost trezită la realitate de echipe mult mai bune decât ea și pare să fi pierdut contactul cu liderul și implicit locul promovabil în elită. După Independența Baia Mare, pe „Șega” a ajuns și echipa de junioare a campioanei României, Olimpia Cluj, care le-au predat o adevărată lecție de fotbal „leoaicelor”. Formația de pe Someș a practicat un fotbal modern, legat, exersat prin antrenamente zilnice, plus că s-au bazat pe trei-patru fotbaliste care-și depun de pe acum candidatura pentru un loc în echipa „tricoloră”.

Între ele s-a remarcat Oana Negrea (foto stânga, în duel cu Bajko), un atacant de 17 ani, care le-a făcut zile fripte arădencelor. Acesta a înscris de nu mai puțin trei ori în poarta lui Meszaroș, celelalte goluri ale clujencelor purtând semnătura surorii sale, Flaviana Negrea, plus Bălăceanu și Mirea. Cu câte o reușită pe repriză, din partea lui Vanu și Balaș, Piroș Security nu a putut emite pretenții și tabela s-a oprit la 2-6. De menționat că pe finalul întrecerii, la Olimipia II a evoluat și Diana Gomoi, fotbalista de 14 ani din Chișineu Criș, transferată de o jumătate de an la Cluj.

La rândul său, Gigi Cameniță nu a avut decât să recunoască superioritatea adversarului. „Bineînțeles că o echipă care se antrenează în fiecare zi, când joacă cu o echipă care se antrenează mai puțin este superioară. Știm că la Cluj este o Academie de mai mulți ani, au echipă întâi, au echipa a doua, plus alte jucătoare împrumutate la alte echipe. Se bat pentru fiecare minge, se vede cum aleargă din minutul 1 până în minutul 90, au alergat în continuu. Nu știu ce decizie va lua patronul, el hotărăște ce va face în continuare după acest nou eșec. Mai avem încă un meci de Cupă duminică și vom vedea ce vom face.  Am avut un prim 11 bun, legat, cu care am făcut rezultate la începutul campionatului, dar cel puțin azi ne-au lipsit patru titulari: fundașul drept Mogocs, accidentată, Melisa Olariu, care a fost eliminată etapa trecută și cele două care au plecat în Anglia și nu le-am avut deloc nici cu Baia Mare, mă refer la Danciu, golghetera echipei și Marcea. Aceste absențe au cântărit mult asupra rezultatelor din aceste două jocuri”, a menționat antrenorul „leoaicelor”.

Formații:

Piroș Security: Meszaroș – Bodnar, Bajko, Dobrea, Doroti – Lupei, Liheț, Chiș, Vanu – Adam, Balaș. Au mai jucat: Neducsin, Țânțar

Olimpia II: Salamon – Mateș, Ciontoș, Iosif, Mureșan – Mirea, Szekely, Borcean, Bălăceanu – Oana Negrea, Flaviana Negrea. Au mai jucat: Câmpean, Răileanu, Smeu, Titu, Gomoi.

În ciuda celor două înfrângeri consecutive, arădencele termină prima parte a sezonului pe locul 2 în seria de Vest a Ligii II feminin. Piroș Security încheie anul fotbalistic duminică, de la ora 11, când o găzduiește pe Fortuna Becicherecu Mic, în turul doi al Cupei României. Tot duminică dimineață, joacă și fete de la Ineu în aceeași fază a Cupei, la Oradea, cu Lugas.

FOTO: Ciprian Petcuț









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button