X
    Categories: UTA Arad

Filaret a jucat fără greșeală la debutul stagional în „alb-roșu”: „Victorie frumoasă în condiții grele, am fost mai determinați decât Chindia”

Probabil, UTA și Mădălin Ciucă se vor despărți în această iarnă, prețul pe care clubul fanion îl plătește fiind unul destul de piperat. Dacă dăm crezare zvonurilor ce vorbesc despre o primă de instalare de Liga 1, plus salariile pe care fostul fundaș al Iașiului le-a primit și le va mai primi la reziliere, este clar că vorbim despre una dintre cele mai păguboase „afaceri” făcute de șefii arădeni în această vară. Și totul pentru a-l redescoperi pe Richard Filaret, unul dintre fundașii muncitori ai Aradului, care a jucat și cu Sânnicolau Mic, și cu Filiașul sau Brașovul în toate eșaloanele de la începutul noului proiect.

„Optarul” Bătrânei Doamne și-a așteptat rândul tot turul pentru debutul stagional în „alb-roșu”, iar când a fost trimis pe teren, lângă Scutaru, a jucat fără greșeală. Nu s-a complicat deloc, așa cum îi stă bine unui fundaș central, mai ales pe un gazon acoperit cu zăpadă și a contribuit din plin la cel de-al doilea succes al campionatului acasă. „Am așteptat, poate, mai mult decât m-aș fi gândit să joc în acest sezon, dar a meritat. Am obținut o victorie frumoasă în condiții foarte grele, împotriva unei echipe bune, cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Știam că cei de la Chindia nu te iartă când are ocazia, nu degeaba e pe loc promovabil, doar că azi am fost mai determinați decât ei. E adevărat că ei au avut trei meciuri într-o săptămână, toate în deplasare, dar noi am fost mai bine pregătiți în primul rând din punct de vedere mental. Am jucat exact ceea ce a trebuit să jucăm pe un teren greu. E foarte important că ne-am despărțit de suporterii noștri cu o victorie până la anul și am început cu dreptul turul. Sper să fie de bun augur”, a spus fundașul de 26 de ani la finalul partidei cu Chindia.

 

Întrebat cum a găsit motivația necesară pentru a ajunge în formă la „spartul târgului”, Filaret a adăugat: „Sunt profesionist, mi-am așteptat rândul trăgând de mine la antrenamente și la jocurile de Liga 4-a în care am fost folosit. Mă ajut pe mine și echipa când sunt trimis pe teren, asta am făcut mereu de când m-am apucat de fotbal. Sper să joc mai mult, dar așa am sperat și anul trecut și m-am accidentat destul de grav în aprilie. Acum mi-am revenit complet și sunt pregătit să mă bat pentru un loc de titular în retur”.

Pentru prima oară în acest sezon, Cristi Todea și-a numărat inclusiv fundașii centrali, după ce la Ciucă s-a renunțat, Adili a fost suspendat, iar Manea – accidentat. Variantă mai era juniorul Iuga, dar antrenorul utist a apelat la un fotbalist mai experimentat și nu i-a părut deloc rău. Dimpotrivă. „Tot timpul am discutat cu Filaret şi când nu apelam la el. Îmi era greu să merg la el și să îi spun că nu intră în primii 18, iar el a demonstrat că e profesionist și că îi pasă de această echipă. Cel mai important lucru pentru el e să aibă constanţă şi să joace cât mai multe meciuri a nivelul de azi și atunci nu cred că mai poate fi scos din echipă”, a menționat  „principalul” arădenilor.

 

Facebook Comments
10
0
lucian :