Minifotbal, futsal

„Cupa Boandi” își poate face buletin! Opt echipe se bat pentru trofeu duminică, la Satu Nou





Andras Mako, alias „Boandi”, este cel care deschide seria competițiilor fotbalistice de iarnă rezervate seniorilor. Totul se întâmplă duminică, 10 decembrie, începând cu ora 11, la sala de sport din Satu Nou. Vicepreședintele AJF-ului arădean de fotbal a ajuns să organizeze Cupa ce-i poartă numele pentru al 14-lea an consecutiv, adică își poate face buletin, și nu are de gând să se oprească aici. „Dacă sunt sănătos o fac până la adânci bătrâneți” a ținut să ne asigure, mândru de realizarea sa.

În primele 11 ediții au participat câte 8 echipe, meciurile desfășurându-se pe durata a două zile. La ediția a 12-a, s-a optat pentru 6 combatante, totul concentrându-se într-o singură zi. Anul trecut au intrat în luptă opt formații, debutanta Gurahonț adjudecându-și trofeul după o zi de partide intense.

Tot opt echipe, împărțite în două grupe, se duelează și la finalul acestei săptămâni: Șepreuș, Socodor, Șimand, Ghioroc, Satu Nou, Cermei, Gurahonț și Pilu. „Sunt mândru de acest turneu, ajuns la ediția 14 și ca o glumă, cred că pot să cer act de identitate. Păstrăm aproape formula de anul trecut, doar că în locul Berechiului vine Ghiorocul. Se joacă în sistem minifotbal, 5 plus portar, pe durata a 25 de minute partida. După meciurile din cele două grupe, urmează semifinala și finala. Vor fi premii în bani, mai mult simbolice, pentru câștigătoarea turneului, cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgheterul competiției. Corpul de arbitri e format din Leontin Buda, pentru a șaptea oară la această Cupă, ajutat de Florin Vesa, Ionuț Ardelean, Ciprian Pătroi. Am invitat conducerea AJF, de la Consiliul Județean Arad pe domnul vicepreședinte Sergiu Bîlcea și pe consilierii Răzvan Cadar și Doru Bozga, dar și alte persoane care practică sau sprijină fotbalul județean”, a ținut să precizeze Mako.

Ca și statistică ar mai fi de spus că cele 13 cupe au fost adjudecate de către: Șofronea de patru ori, Șepreuș, de trei ori, Socodor și Șimand, de două ori, Țipari și Gurahonț, câte o dată. Ar mai fi de menționat că pe lângă mulți fotba­liști și antrenori caree activează la echipele arădene, „Boandi” a avut pe parchet și câțiva jucători consacrați pe plan național, cum ar fi: Vezan, Hora, Drida sau Bălgrădean.

În încheiere, Andras Mako lansează invitația tuturor iubitorilor fotbalului de sală de calitate de a veni duminică, la Satu Nou și aduce mulțumiri unor persoane importante în organizarea competiției. „În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului primar de la Mișca, Tibi Hassz, un om deosebit fără de care nu ar fi fost posibilă nici această ediție a Cupei Boandi, familiei Cernuș,  Emeric și soției sale, Cati, care ne asigură asistența medicală pentru a opta oară. Și nu în ultimul rând, aș vrea să-i mulțumesc lui Dănuț Coman pentru sprijinul logistic și la această ediție a Cupei Boandi. Cu toate că s-a pensionat, și îi doresc pe această cale o pensie lungă și să se bucure de odihnă alături de familie, prietenul meu Dănuț nu mă lasă la greu și îmi este alături și în continuare”.

 

3 comentarii

  1. Satu Nou este un sat apartinator comunei Misca din judetul Arad. Nu este centru de comuna. Domnul primar de la Misca este un om deosebit !!! De ce se organizeaza cupa Boandi acolo ? Pentru ca prin grija domnului primar exista sala de sport cu tribune ( nu cum este cea de la Chisineu Cris , fara tribune ) si pentru alte multe motive : nu departe de sala de sport este caminul cultural care dispune de bucatarie , sala de mese, grupuri sanitare si de tot ceea ce este necesar desfasurarii in foarte bune conditii de astfel de manifestari. Cinste dumnului primar Tiberiu Hasz !!! Pacat ca soseaua de la drumul national Arad – Oradea , este destul de proasta , drumul judetean Misca – Vanatori – Satu Nou nefiind pe lista prioritatilor mai marilor CJA !!!

    0
    0
  2. Pe cand o sala de sport mare , cu tribune la Chisineu Cris ??? Daca tot exista aceasta frumoasa echipa de handbal feminin Crisul Chisineu Cris , autoritatile locale nu s-au gandit ca echipa a avea un mare sprijin din partea suporterilor locali ??? Sau si la Chisineu Cris exista aceeasi gandire paguboasa precum a falcosului ,” de a pune carul inaintea boilor ” ???!!! A daramat vechiul stadion UTA si apoi a realizat ca echipa nu mai are unde sa joace fotbal !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button