X
    Categories: UTA Arad

Grădinariu, despre revenirea UTA-ei la Arad: „Sperăm și ne dorim ca o parte din retur să o jucăm pe Motorul”

Mesajul galeriei utiste la meciul de duminică, de la Șiria, cu Chindia a fost clar: ”Așteptăm să ne întoarcem acasă / Chiar dacă unora nu le pasă”. Deocamdată, acasă pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc înseamnă stadionul „Motorul”, căci termenul de finalizare al arenei „Francisc Neuman” nu e bătut în cuie. Iar stadiul lucrărilor din Aradul Nou lasă să se întrevadă ceva speranțe pentru o revenire a „roș-albilor” din exilul de pe „Otto Grefner”.

Noile tribune sunt în picioare pe toate laturile arenei, deși mai există sectoare unde mai e de lucru. Suprafața pe care urmează a se monta gazonul artificial a fost și ea pregătită prin montarea rigolelor și împrăștierea de pietriș mărunt și nisip.  și-și așteaptă binefăcătorul. În cursă ar fi rămas doar două firme eligibile, dar cea de-a treia, respinsă prin programul SEAP ține licitația în loc printr-o notificare. Dacă răspunsul nu-i va fi pe plac, aceeași firmă poate face o contestație, care să întârzie și mai mult procedura de deschidere a plicurilor cu ofertele financiare și, implicit, desemnarea câștigătorului.

Indiferent de termene, reprezentanții Primăriei susțin că se va lucra și pe timp de iarnă, folosindu-se un cort al municipalității pentru a obține o temperatură propice montării „artificialului” și – bineînțeles – a feri „șantierul” de posibile precipitații. Previziunea optimistă pentru finalizarea lucărilor la gazonul din Calea Aradului este pentru finalul lunii ianuarie, iar până atunci ne hrănim cu precizările lui Codru Grădinariu. „Nu putem noi influența lucrările la cele două locații (n.a. Motorul și Francisc Neuman), suntem doar chiriași. Ținem legătura zilnic cu domnul Hațegan de la Primărie și am înțeles că la <<Motorul>> se fac lucrări în ritm accelerat. Sperăm și ne dorim ca o parte din retur să-l jucăm acolo. Pentru a refideliza acest brand, trebuie să jucăm din nou acasă, în Arad. Prima dată pe<<Motorul>>, unde se fac lucrări ample ce durează, dar când acestea vor fi finalizate, arădenii vor avea parte de o surpriză plăcută. Stadionul <<Francisc Neuman>> are termen de finalizare anul 2018, să sperăm că așa va fi. Dar, asta nu depinde de noi, să fim foarte bine înțeleși”, a spus directorul general al UTA-ei.

 

foto articol: uta-arad.ro/forum

 

Facebook Comments
8
1
lucian :