Cluburi polivalente

Aur și bronz pentru Crișan și Mladin la Cupa României de tenis de masă! Eliza Samara – atracția celor două zile de competiție, de la Arad





Cupa României la tenis de masă, competiție rezervată tineretului și seniorilor, s-a încheiat aseară la Arad, în sala de sport a Universității Aurel Vlaicu „Mihai Botez”.

Samara a defilat la senioare

Așa cum era de anticipat, la feminin a dominat copios campioana europeană Eliza Samara (CSA Steaua), care și-a adjudecat trofeul la senioare, fără să piardă vreun set. În finală, constănțeanca a trecut cu 4-0 de Mihaela Dospina (ACS Dumbrăvița), după ce în grupe, sferturi și semifinale câștigase cu același scor în fața adversarelor sale. Bronzul le-a revenit Andreei Hudușan (CSM Slatina) și Andreei Zanfir (ACS Dumbrăvița). Arădencele de la CS Municipal, Andreea Fistyulof (trei victorii și o înfrângere) și Bianca Crișan (două victorii și o înfrângere), au avut evoluții bune în grupe, clasându-se pe locul 2. Ambele au pierdut, însă, în sferturi, ratând la mustață medalia, Fistyulof cu 2-4 în fața Andreei Hudușan și Crișan cu același scor în fața medaliatei cu argint, Mihaela Dospina.

Arădeanca Bianca Crișan – cea mai bună la tineret

Bianca Crișan, jucătoare legitimată la CS Municipal și antrenată de Cristian Dodean, a cucerit vineri Cupa României la categoria tineret. Arădeanca a încheiat competiția din sala de sport a Universității Aurel Vlaicu cu un bilanț de trei victorii și o singură înfrângere, Cele cinci jucătoare prezente la start au jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”. Crișan a terminat la egalitate de puncte cu alte două adversare, dar cu setaveraj superior și și-a adăugat încă un trofeu în vitrină. Jucătoarea CSM-ului a pierdut cu Daniela Barzoi (locul II – CSM Slatina), scor 2-4, dar le-a învins clar pe: Andreea Hudușan (locul III – CSȘ Slatina), scor 4-1, Luiza Popescu (CSȘ Craiova) și Irina Rus (CSM Buzău), pe ambele cu 4-0.

Mladin, bronz la seniori

A doua medalie arădeană, după aurul cucerit, vineri, de Bianca Crișan la tineret, a fost obținută, ieri, la seniori de Paul Mladin. Acesta s-a revanșat după ce ratase, dramatic, podiumul la tineret. Jucătorul de la CS Municipal a obținut două victorii în grupă, urmate de încă două succese, în optimi și în sferturi, chiar în fața colegului Bogdan Roman, 4-0 la seturi. În semifinale, Mladin a cedat cu 2-4 în fața lui Dragoș Oprea (CSM Buzău). Ceilalți doi jucători de la CSM Arad, Patriciu Muntean și Bogdan Roman, au avut clasări onorabile, în primii 8, ambii fiind eliminați în sferturi. Clujeanul Rareș Șipoș a cucerit Cupa României, după un 4-3 spectaculos în penultimul act, în fața lui Cristian Pletea, luându-și – astfel – revanșa după ce la tineret s-a impus constănțeanul cu același scor și tot în semifinale.

Per total, o competiție reușită pentru delegația arădeană condusă de antrenorul Cristian Dodean, care încheie Cupa României cu două medalii, aur la tineret și bronz la seniori, dar și cu alte clasări în preajma podiumului.

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button