Liga a 3-a

„SS” oltenesc de 10 în Liga 3-a: Determinanți pentru Cermei și Sebiș, Sulea și Săulescu au atras atenția divizionarelor secunde





Doi fotbaliști din județul Gorj fac furori în fotbalul arădean. Dragoș Săulescu și Andrei Sulea sunt cei mai importanți oameni ai celor de la Național Sebiș și Lunca Teuz Cermei, colege în prima parte a clasamentului seriei a IV-a a Ligii a 3-a (locurile 5 și 6). Ambii și-au adus contribuția la rezultatele echipelor lor cu câte zece goluri și cam tot atâtea pase decisive și au ca obiectiv personal revenirea pe scena a doua a fosbalului românesc, acolo unde au jucat deja. Sulea în tricourile celor de la Șimleul Silvaniei, Minerul Lupeni și FC Bihor, iar Săulescu în cel al lui FC Caransebeș.

Sulea: „Am muncit mult, dar e și meritul colegilor și antrenorilor”

Andrei Sulea a plecat de acasă, de la Târgu Jiu, la o vârstă destul de fragedă pentru a face parte din proiectul Academiei Liberty Salonta. A ieșit de două ori campion național de juniori cu gruparea din județul Bihor. În anul 2010 a făcut direct saltul spre Liga 2-a, la Șimleul Silvaniei, trecând mai apoi pe la Minerul Lupeni, FC Bihor, Școlar Reșița, FC Zalău, Național Sebiș, din nou FC Bihor, ASU Poli, Unirea Alba Iulia, iar de un an de zile e „vârf de lance” la Lunca Teuz Cermei. Chiar iarna trecută promitea evoluții bune și goluri după ce se va pune la punct 100% cu pregătirea fizică, iar în această toamnă a avut unul dintre cele mai bune tururi din carieră. „Totul e rezultatul muncii mele, căci am tras mult de mine să revin la un nivel sportiv cât mai bun, dar mai ales al echipei, colegilor și antrenorilor. Radu Anca și Roli Nagy ne-au pus cu adevărat pe picioare și cred că am avut un parcurs bun, poate peste așteptările unora. Noi, însă, știm ceea ce putem fiecare, avem jucători foarte buni, dar și un grup extrem de unit și, dacă rămânem în aceeași formulă, putem obține rezultate și mai bune în retur. Pentru randamentul meu a contat mult și venirea lui Darius Buia la Cermei, ne-am completat perfect acolo în față, el e doar unul dintre cei 7-8 fotbaliști de la Cermei care ar putea juca liniștit cel puțin în Liga 2-a. Poate e lipsă de modestie din partea mea, dar mă includ și eu pe această listă. Este clar că mi-aș dori să urc din nou din Liga 3-a, însă numai dacă clubul meu, cu care mai am contract până în vară, ar fi și el mulțumit din punct de vedere financiar. Totodată, o să-mi aleg bine următoarea destinație când va veni ziua, căci nu mai doresc să ajung la cluburi neserioase, ce nu oferă stabilitate financiară, așa cum, în schimb, Cermeiul și oamenii care îl conduc o fac și le mulțumim pentru asta”, spune atacantul de 26 de ani.

Săulescu: „Sunt foarte ambițios, iar Sebișul merită mai mult decât Liga 3-a”

Cu an mai mic, Dragoș Săulescu s-a născut în satul Peșteana (comuna Bălteni), la 50 de kilometri de Târgu Jiu. Și-a făcut junioratul la Pandurii, apucând să evolueze doar pentru „satelitul” din eșalonul trei al „alb-albaștrilor”. A bifat apoi echipe ca Mătăsari, Muncitorul Reșița, FC Caransebeș, CS Cisnădie, iar la Național Sebiș a ajuns în vara lui 2016. Încă din sezonul trecut, a fost cel mai important marcator al echipei și a fost chemat la discuții de UTA în urmă cu 6 luni. Mutarea nu s-a mai concretizat și pentru că pe postul său era bătut în cuie Sorin Strătilă, plecat între timp de la Arad. Săulescu și-a văzut de treaba pe malul Crișului Alb și e din nou golgheter, deși a avut alături fotbaliști mai obișnuiți cu golul, ca Enciu sau Emil Dică. „Am speranțe să fac performanță cu Naționalul, dar acum este puțin mai greu. Sebișul fotbalistic merită mai mult decât Liga 3-a, sunt condiții foarte bune de Liga a 2-a, dar rezultatele nu sunt chiar pe măsură. Personal, îmi doresc mult să joc din nou în Liga 2-a, pentru că știu ceea pot și cred că am demonstrat acest lucru și la Sebiș. Am dat goluri, pase decisive, mi-am ajutat în permanență echipa și am dat totul pe teren. Mă pregătesc la fiecare antrenament cu seriozitate și rezultatul se vede în teren. În plus, sunt foarte ambițios, nu îmi place să pierd, vreau să gust bucuria victoriei alături de colegi după fiecare meci. Am ajuns la o maturitate fotbalistică și mi-aș dori să fiu sănătos și să ajung să joc într-o zi chiar și în Liga 1”, a adăugat rapida „aripă” a sebișenilor.

Pe „radarul” divizionarelor secunde, face și UTA un pas în față?

„Îl cunosc pe Dragoș, e gorjean de-al meu, un băiat talentat și ambițios. Nu am jucat niciodată împreună, ci doar unul împotriva altuia, dar mai avem timp să împărțim același vestiar. Suntem încă tineri, poate ne vom întâlni în Liga 2-a, sau cine știe…”, spune Sulea, iar Săulescu îl completează: „Pe Andrei îl cunosc ca și jucător, este oltean de-al meu. Este un atacant bun, pe care ți l-ai dori cu tine în echipă și nu împotrivă. Știu că-și dorește să ajungă să joace din nou cel puțin în Liga 2-a, așa că poate vom ajunge să fim și colegi”.

Cert este că cei doi fotbaliști au intrat pe „radarul” câtorva divizionare secunde, precum Luceafărul Oradea, Ripensia, dar și UTA rămâne interesată de cei doi fotbaliști ofensivi, mai ales că evoluează pe două posturi deficitare în curtea echipei fanion a Aradului. Iar „Bătrâna Doamnă” ar avea din nou „SS”-ul ei….Cât despre interesul unor alte divizionare terțe, ca Șirineasa, Reșița sau Deva nu mai are rost să vorbim, atâta timp cât cei doi fotbaliști și-ar dori să facă un pas în față în cariera lor.









3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button