UTA Arad

Finanțarea Guvernului pentru „Francisc Neuman”, blocată de întârzierea lucrărilor: „Manoperele CNI trebuie executate după ridicarea stadionului și nu înainte!”





Zilele trecute, primarul Gheorghe Falcă pasa elegant vina pentru tărăgănarea lucrărilor la arena „Francisc Neuman” în tabăra guvernanților. Edilul susține că în lipsa celor 2,5 milioane de euro promise de Compania Națională de Investiții, dar și noului sistem de impozitare gândit de aceeași majoritate politică, există șanse mari ca stadionul din Calea Aurel Vlaicu să nu fie finalizat nici în anul 2018.

Senatorul Mihai Fifor a venit cu precizări importante în acest caz, susținând că CNI nu poate aloca bani pentru o lucrare ce nu o poate efectua la momentul actual. Practic, liderul pesedist îl arată cu degetul chiar pe Falcă și firma contractată de Primăria Arad în anul 2013 pentru reconstrucția noii arene de 12.700 de locuri.

Comunicatul de presă al PSD, venit sub forma unor declarații ale lui Fifor, demontează punct cu punct zicerile primarului, de aceea vi-l redăm mai jos în întregime:

”Ca în multe alte cazuri, Falcă dă dovadă şi în această situaţie de lipsă de responsabilitate şi bărbăţie politică. Cred că este esenţial ca arădenilor să li se spună adevărul până la capăt şi să li se explice cu exactitate cum stau de fapt lucrurile legate de construcţia Stadionului UTA. Dar haideţi să o luăm metodic şi să vedem cum şi unde nu şi-a făcut primarul treaba, încercând, ca de obicei, să paseze responsabilitatea în goana după capital politic. Acesta se victimizează în presă că Guvernul, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) nu îi dă banii promişi pentru finalizarea stadionului. Fals! Ceea ce omite cu bună ştiinţă acesta sunt paşii pe care trebuia să îi parcurgă şi pe care îi mai are de urmat administraţia locală pentru ca CNI-ul să poată prelua proiectul. Din capul locului trebuie precizat că stadionul UTA este inclus în finanţările CNI, printre obiectivele subprogramului «Complexuri sportive» din Programul Naţional de construcţii de interes public sau social. Adică, exact ceea ce s-a cerut. Doar că după cum se precizează chiar în nota de fundamentare din 2016, trimisă ministerului, primăria Arad a semnat în 2013 un contract de lucrări cu firma Tehnodomus, lucrare care cuprinde şi proiectarea pentru structura de rezistenţă, gradene şi acoperiş. Româneşte, Falcă solicită CNI-ului finanţare pentru lucrări ce prevăd modernizări la gazon şi sistemul acestuia de irigare, la instalaţia de nocturnă şi la un gard împrejmuitor. Cu alte cuvinte manopere ce trebuie executate după ridicarea stadionului şi nu înainte

Dar, haideţi să vedem stadiul în care se află contractul în derulare al primăriei cu Tehnodomus. Sunt oare lucrările finalizate sau se află într-un punct avansat? Nici vorbă. Iar asta se fereşte să ne spună Falcă, cel care i-a umilit constant pe suporterii UTA, care îi ţine pe microbişti fără stadion şi obligă echipa să joace în condiţii total improprii, să ne amintim doar episodul dureros şi imaginea acelei arene inundate de apă. Cum poate oare primarul să solicite bunăoară modernizarea sistemului de iluminat, când în realitate este în urmă cu toate lucrările.

Doar că noi, în ciuda propagandei toxice a primarului, ne dorim cu adevărat ca arădenii să aibă un stadion modern şi conform tuturor normelor, unde echipa fanion a oraşului să atingă performanţele sportive pe care le visăm cu toţii. Pentru asta însă trebuie să revenim la momentul adevărului, a rigorii şi clarităţii administrative şi pentru ca CNI să realizeze acea investiţie în mod practic, trebuie parcurşi mai mulţi paşi.

Totul porneşte cu finalizarea lucrărilor cuprinse în contractul în curs, semnat de către Primăria Arad şi firma Tehnodomus, urmată de recepţia la terminarea lucrărilor. Faza a doua prevede predarea de către constructor a obiectivului către Primărie. După aceea, Primăria Arad trebuie să intabuleze noua construcţie, să scoată un nou extras de Carte Funciară, în baza căruia predă amplasamentul către Compania Naţională de Investiţii. De abia atunci, Compania Naţională de Investiţii demarează o procedură de achiziţie publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate, care va sta la baza avizării indicatorilor tehnico- economici”.

În final, Mihai Fifor, printre altele și Ministru al Apărării în Guvernul României,  a concluzionat: „Aşa că aceasta este tema de casă a lui Gheorghe Falcă, una pe care trebuie să şi-o asume, la fel ca şi responsabilitatea pentru minciunile spuse arădenilor, pentru disconfortul imens creat microbiştilor şi eşecul nefinalizării lucrărilor până la această dată”.









12 comentarii

  1. Sub deviza ” Curățăm Aradul de gunoaie” ar trebui incepută o campanie de informare a arădenilor despre toate mizeriile făcute de acest personaj parvenit aflat in fotoliul de primar, care să se termine cu o strângere de semnături pentru demiterea lui urmată de alte alegeri.

    0
    0
  2. Din pacate de asa natura e clasa politica a Romaniei, alcatuita din oameni lipsiti de onoare, fara coloana vertebrala, manati de interes ingust, incompetenti in ceea ce trebuie sa faca. Din pacate acest lucru ne urmareste la fiecare pas din vietile noastre de zi cu zi. Nu e normal ce se intampla cu stadionul UTA, dar asta e un lucru mai putin vital. Imaginati-va ca manevre si discutii de genul asta se intampla si cand vine vorba de spitale, infrastructura (drumuri, autostrazi, cai ferate) mai nou cu legile justitiei si asta e mult mai grav.
    Din pacate nimeni nu-si asuma nimic. Vina e aruncata dintr-o tabara in alta si singurii care au de pierdut din asta suntem noi oamenii de rand si generatile care urmeaza sa vina.
    Hai UTA!

    0
    0
    1. daca intr-un final tehnodomus termina si falca cu chiu cu vai intabuleaza noua constructie si o preda companiei nationale sa vedeti ce frumos „ai lui fifor” o vor lua pe urmele lui falca. studii de fezabilitate, inicatori tehnico=etc, licitatii, contestatii, toata morisca bugetaro-hartogareasca. toti o apa s-un pamant, dar mai ales „ai lui fifor”, lucru demonstrat anul acesta execrabil.

      0
      0
    1. e la putere, si nu s-a pus singur acolo. eu si alti l-am votat. spune-mi o alternativa si o analizez. respectele mele.

      0
      0
  3. Totdeauna au exista alternative ca doar nu a candidat singur. Ca nu au fost pe placul tau, asta e altceva.

    0
    0
  4. Dl Fifor ne spune in termenii eleganti ca Compania de Investitii nu va proceda rapid, ca si la Craiova, si ca va cauta tot felul de chichite, ca sa il penalizeze pe Falca, lovind in principal….in aradeni. Are Falca erorile si minciunile lui, dar si PSD se comporta ca o entitate nepasatoare fara de cetateni. Pe astia i-a ales….acum suportam !

    0
    0
  5. Acum o dam pe politic,ok asa este.E prea tarziu sa ma facem ceva.Eu unul NU votez in Arad,dar voi care aveti votul in mana ,de ce draq la-ti votat? Acum va plangeti! Iubesc tot suporterii aradeni,mai putin pe falca! Va rog ganditi bine ,orcum din ce date am Aradul va deveni ca si Clujul altui PNl un morman de gunoaie !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button