UTA Arad

Conducerea UTA-ei, dispusă să facă pasul înapoi: ”E nevoie de o persoană cu potențial financiar, așteptăm ca Primăria și SCU să ia o decizie”





„Ultimul meci al anului”, desfășurat sub forma unei întâlniri de analiză între conducerea clubului UTA și suporteri, a început abrupt. După scurte date statistice, sub forma rezultatelor obținute de echipele de seniori și juniori ai „Bătrânei Doamne” Alexandru Meszar a surprins puțin audiența în momentul în care s-a arătat dispus, în numele întregii conducerii administrative a clubului, să facă un pas înapoi. Părintele proiectului demarat în 2013 a dat de înțeles susține că interesul primordial al grupării emblemă a orașului este o conducere potențial financiar sau influențe economice mai mari ca și al actualului board. În acest sens, Meszar a invitat cei doi piloni de bază ai structurii utiste, respectiv Primăria orașului și Suporter Club UTA să identifice o nouă variantă de continuitate pentru clubul fanion. Până atunci, actuala conducere rămâne pe loc pentru a asigura interimatul, iar dacă nu se va găsi o variantă mai bună va merge pe o „politică low-cost” încă din primăvara lui 2018.

Dar, vă redăm mai jos mot-a-mot cele spuse astăzi de Alexandru Meszar în fața a aproximativ 50 de suporteri abonați, prezenți la întâlnirea din această dimineață, de la Hotel Subcetate:

”Mă bucur că suntem împreună, adevăratele familii se adună atât în momente de bucurie, cât și în momente mai puțin fericite, pentru a oferi sprijin și susținere.

UTA a fost și va fi mereu o familie adevărată !

Încheiem un an calendaristic cu rezultate bune și o jumătate de an competițional cu rezultate mai puțin bune. Rezultatele bune ale anului calendaristic al echipei de seniori sunt:

– victoria de pe stadionul Dan Păltinișanu cu scorul de 3 – 0 împotriva echipei ASU Politehnica Timișoara

– clasarea la finalul campionatului 2016 – 2017 pe podium, locul 3 însemnând implicit și calificarea la jocul de baraj pentru liga I-a

– o victorie importantă este obținerea dreptului de a folosi numele UTA fără alte particule

Iar rezultatele echipelor de juniori au fost foarte bune:

– locul 3 național juniorii A

– locul 3 național juniorii B

– finala Cupei României la juniori A, meci pierdut cu Academia Hagi – Viitorul Constanța după lovituri de departajare, scor 1 – 1 după timpul regulamentar de joc

După două baraje consecutive pierdute de echipa noastră, am decis schimbări masive la nivel de lot și staff pentru a ataca de la începutul sezonului același obiectiv promovarea, decizie ce părea să fie un succes garantat. Din păcate nu a fost așa. Recunoaștem că am greșit, nu căutăm scuze și nu aruncăm vina pe alții. Am încercat să reparăm situația pe parcurs. Am reușit doar parțial. Am pierdut foarte multe puncte mai ales în jocurile în care am fost gazdă. Am ajuns să ne bucurăm că nu închidem anul pe loc retrogradabil.

În schimb echipele de juniori și copii stau bine și la finalul acestui tur de campionat:

– juniori A locul 1 în campionatul național de Republicani

– juniori B locul 2 în campionatul național Liga Elitelor

– juniorii B calificați în sferturile Cupei României, competiție care continuă în primăvara anului 2018

La UTA se continuă promovarea jucătorilor din propria pepinieră. În acest sezon au debutat pentru prima oară la echipa întâia încă 5 juniori: Toma Dorin, Miculescu David, Iuga Rafael, Dinculescu Iulius și Mureșan Denis.

Proiectul UTA este clădit pe doi piloni de bază: suporterii și Primăria orașului. Acești piloni nu pot fi și nu trebuie schimbați niciodată. În schimb jucătorii, antrenorii și conducătorii pot fi și vor fi schimbați în funcție de rezultate și cerințe actuale. După atâtea schimbări la nivel de lot de jucători și de bancă tehnică considerăm că este nevoie cât mai repede de o schimbare la nivel de conducere. E nevoie de o conducere sau de o persoană în primul rând cu potențial financiar, care poate asigura un buget pentru salariile și primele jucătorilor și angajaților și alte tipuri de cheltuieli care nu pot fi plătite din bugetul asigurat de primărie. Astfel asigurarea acestui buget pentru salarii, prime și diverse cheltuieli intră în sarcina echipei manageriale, cum a intrat până acum și va intra și în viitor. Privind necesitatea schimbării conducerii pentru un UTA cu rezultate și mai bune, am anunțat atât Primăria cât și reprezentanții Suporter Club UTA. Așteptăm ca cei doi piloni de bază al proiectului să ia o decizie cât mai potrivită. Nu fugim de responsabilitate. După Tauț, Ișalnița sau Becicherecu Mic am dori să fim conducători și pe noul stadion Francisc Neuman sau Național Arena în liga I-a. Dar trebuie să urmărim interesul clubului în primul rând, care este evident o conducere cu potențial financiar sau influențe economice mai mari ca și a actualei conduceri. 

UTA este un proiect important pentru noi. Am început de la zero, cu două promovări consecutive, urmate de două calificări la baraj. Nu vrem sub nici o formă să existe vreun risc în cea ce privește continuarea proiectului, proiect care are la bază două sute de fotbaliști tineri și foarte tineri, care visează să debuteze la seniori în tricoul Bătrânei Doamne. Din aceste motive până la identificarea și instalarea noii conduceri, vom asigura continuitatea”

Cu alte aspecte interesante puse pe tapet la „ultimul meci al anului” pentru UTA vom reveni pe parcursul acestei după-amiezi.









23 comentarii

  1. Avem nevoie de un om potent financiar??? Dar Meszar este potent financiar??? A adus vreun ban sau doar a luat ???

    0
    0
  2. Economiștii și persoanele implicate ar trebui să compare cheltuielile și rezultatele echipei U T A -1969-1970-1971- cu cele de azi . De ce atunci și nu numai se putea și acum nu ?

    0
    0
  3. Până stadionul nu va fi terminat nu vine nimeni să bage bani la echipă. Deci, cel puțin doi ani de acum incolo ne vom chinui, asta in cel mai fericit caz.

    0
    0
    1. Nici dupa ce va fi terminat nu va veni nimeni. Cine mai baga,din privat, in Romania bani in fotbal? Cateva cazuri razlete. Ala nu stie cum sa mai scape de Dinamo.

      0
      0
  4. Din partea Primariei nu cred sa fie probleme, Domnul Primar tocmai a anuntat ca in 2018 impozitul pe cladiri va fi mai mare cu 25%, asa ca vor fi bani. Iar cei care considera ca nimeni nu a facut ce a facut actualul primar, au dreptate, niciunul pana acum nu a marit impozitele in 3 ani cu aproape 100%. Glorie conducatorului iubit!

    0
    0
  5. Pleaca Meszar şi vine varianta low cost mai mult ca sigur cu ceva cățel de a lui Falcă la conducerea clubului.

    0
    0
  6. Am mai spus-o si o mai spun , personal cred ca cel mai potent investitor si cel mai stabil ar fi domnul Blidar de la Astra Vagoane.
    Cu un astfel de investitor nu doar ca promovarea at fi un drum logic de urmat dar la ce situație precară exista in fotbalul din prima scena , sunt aproape sigur ca In maxim doi ani (daca promovam) , UTA se poate bate la primele 3-4 locuri in liga 1.
    Ideea e ca omul cu brat de fier sa isi propună mai mult decat simplul act de prezenta pe prima scena a fotbalului.
    Daca Botoșaniul , care nu are nici pe departe potențialul Aradului , a ajuns sa conteze , atunci nu vad de ce UTA nu s-ar lua la trântă cu Steaua si CFR!
    Repet, un om puternic , cu un plan de management bine pus la punct si cu un obiectiv îndrăzneț in următorii 5 ani, ne-ar face sa ne abonam la meciurile echipei noastre chiar daca nu ar mai fi locuri disponibile pe viitorul nou stadion din Vlaicu.
    O sa stam pe blocurile de la ARED si ii vom urmări toate meciurile doar sa știm ca UTA redevine Marea Doamna a fotbalului românesc .

    0
    0
      1. Din surse foarte sigure ( deputati, senatori de Arad care l-au contactat referitor la preluarea clubului de fotbal UTA ) va pot spune ca domnului Valer Blidar nu-i place fotbalul si nici nu doreste o implicare la UTA !!!

        0
        0
    1. A spus-o cu subiect și predicat că nu e interesat și nici nu va fi vreodată să bage bani in fotbal! Omul are alte principii

      0
      0
  7. Eu așa interpretez spusele lui sanyka.
    Mă dau la o parte daca găsiți un prost să-și bage banii că să-i toace alții, și să mai și comande pe banii lui..sigur cum nici dracu nu vine investitor la UTA, putem să-i mulțumim lui Meszar că nu vom avea soarta Brașovului și a asa-ului, ori a olimpiei satu mare..

    0
    0
  8. sa se revizuiasca, de acord, dar sa nu se schimbe nimic…CONCLUZIE: nu se va schimba nimic momentan la UTA, investitor, gen Bara, nu se baga atata timp cat e Falca Primar, se stie bine de ce…asa ca rabdare si tutun pana se va finaliza Stadionul, iar daca se va face ca in tarile civilizate ,cu spatii comerciale si tot felul de chestii in jur din care sa se castige bani pentru club si pe langa asta sa fim vreo 10 000 de abonati, chiar daca nu vom merge la meciuri tot timpul, altfel , va spun eu ne vom scalda in mediocritate si tot vom schimba pe un Gio tot cu un Meszar, sau cu oricine altcineva. Asta ar trebui sa fie PROIECTUL.

    0
    0
  9. Daca nu mai are nimic de vanzare atletico se retrage de la uta pana mai apare ceva de scos pe taraba mesar a facut banu restu e gargara pt suporteri

    0
    0
    1. @Andrei!Nu esti in tema!Sau esti influentat!Atletico nu mai are ce vinde?Esti atat de sigur?
      Pai de cand a inceput noua UTA,majoritatea copiilor sunt crescuti de catre Atletico(de pe la 5-6 ani).Apoi pe la varsta de 12-13 ani,fuzioneaza cu juniorii de aceeasi categorie ai UTA-ei.
      Daca Meszar se retrage si isi ia toti juniorii inapoi,pepiniera UTA-ei va deveni foarte saraca!
      Dar haideti sa vedem care este situatia antrenorilor de la grupele de juniori?UTA&Atletico?Cati ar ramane cu Falca,intr-o nesiguranta?.. si cati ar reveni sau s-ar muta la Meszar?
      Acesta este un subiect care poate continua la nesfarsit!Exista in Arad pepiniere,cum cred ca nimeni in tara nu are.Atletico&UTA,Academia Brosovszky,Viitorul lui Gio,chiar si Victoria(pt cei mai mici).Nu comparam cu Academia Hagi,care aduna de prin tara,ft putini sunt din crestere proprie.
      E pacat acest circarai facut,pt ca in cele din urma obiectivul tuturor este acelasi:sa ajunga in prima faza la UTA mare!
      Astazi a fost prima data,cand Meszar si conducerea,a(u) recunoscut public ca au gresit cand au adus „elefantii’!Asta este!
      Omul a jucat ruleta ruseasca!Promovam cumva,primim banii din drepturi TV!
      A riscat si a pierdut!
      A explicat simplu,la cererea unui suporter,ca nu au scouteri ci agenti sau impresari care le propun jucatori.De exemplu cel care l-a adus pe Stratila,acum 3 ani,cu mare succes,l-a adus si pe Roman acum!Gafa!
      Am inteles acum,ft explicit din ce cauza in contractele jucatorilor nu pot fi incluse amenzi,sau rezilieri in caz de nejoc!Din cauza ca UEFA si alte foruri subalterne,au sistem contract „tip grila”,foarte putine devieri fiind permise!
      Cat despre capitolul financiar,asa cum banuiam mai demult,UTA nu sta pe „cai mari”,cel putin exista doar pe hartiile lui Falca!Fara ca Meszar sa-l acuze direct!Banii vin,dar nu la momentul cand este maxim necesar!Restul cu miloaga!
      Am avut dreptate probabil cand scriam ca renuntarea la deplasarile cu avionul si suspendarea salariilor nu s-au facut ca pedeapsa,ci din lipsa de bani!
      Concluzia mea personala?Am mers la sedinta „destept” si m-am intors acasa „prost”!
      Pe drum,ma gandeam la @Pelin!Cu vesnica lui intrebare:”cine este de vina?”
      Parerile au fost unanime!Noi toti!Aradul nu are deocamdata nici baza si nici sustinere!
      Putem incerca o promovare,abia atunci cand suntem pregatiti pt asta!
      Dar pt asta,”demolition man”,ne asteapta pe oricine,cu usa cabinetului 1,deschisa!
      Serios?
      Am scris aceste randuri,doar pt completarea a ceea ce nu a scris presa!Voit sau nevoit!(nu ne voit)
      HAI UTA!

      0
      0
      1. „Concluzia mea personala?Am mers la sedinta “destept” si m-am intors acasa “prost”!..” Te=ai intors…lamurit !. Nu sintem toti de vina, ca nu ne-am implicat, de vina e Meszar,&Co si primarul falca !

        0
        0
  10. Nu e vorba de nici un pas inapoi a conducerii UTA, totul va ramane neschimbat, organizarea este de asa natura facuta incat ar trebui sa vina un prost care sa isi toace banii, care sa intre in alte buzunare. De ce nu schimba ONG in Societate pe actiuni ? ( ca actiuni pot ramane si la ONG). Ca sa conduca tot ei, ca cine le mai rodeaza juniorii de la Atletico ? Vai de UTA !!!

    0
    0
    1. @Cosmin!De acord cu tine!Vei fi primul care vei cumpara actiuni?Cate cumperi?Abonament la UTA ai?Un ONG nu merge pe actiuni!Dar si atunci,actiunile trebuie sa fie acoperite!Cu ce?Emiteri in alb?Stii ce inseamna actiuni?
      Ma tot gandesc si rememorez clipele cand s-a luat decizia de a porni un nou proiect,cu Meszar si ulterior sustinerea SCU!Putini s-au bucurat!Apoi tot mai multi s-au alaturat acestei idei!
      Acum stau sa ma gandesc ca acelasi Meszar,putea porni exact la fel,cu Atletico..de jos,nu cu UTA!Avea cu ce,avea si cu cine!Omul a vrut cu UTA!
      Pt ca UTA nu mai exista faptic!Au executat-o trio-ul Giovanni-Martean cu maxima aprobare si sustinere a lui JITA Falcone,care diabolic gandea planul sau!!Deci astazi UTA era uitata si in liga a 2-a,ar fi putut fi numele ATLETICO!
      In Arad,echipele,s-au autodesfiintat!Pt ca industria s-a dizolvat!
      O singura tresarire privata a mai existat,prin Marin Lupas,acel de neuitat Romvest cu Tisza la timona!Ce generatie de aradeni…….
      Dar cand Gandolfi,s-a dat bolnav(sau chiar a fost),totul a murit!Am retrogradat rusinos,ne-am lipit de Liberty Salonta,am crezut din nou in himere!
      Rezultatul se stie!
      Nu este bine!La ce ne dorim,ne indreptam in directie opusa!

      0
      0
      1. Esti total in afara problemei, care nu se pune ca suporterii ar trebui sa cumpere actiuni si nici ca SCUTA sa mai aiba vreo implicare. Problema esentiala este ca NIMENI nu se va implica intr-o societate in care conduce Meszar, si care are jucatori cu contract pe un sezon si jucatori cu 50% din proprietate ( si din cite se pare ii vinde Atletico si apoi da 50% la UTA, din ce vrea…), si mai are datorii …”neclare”. In plus nu are stadion. de aia s-a si bagat Meszar ca a simtit oportunitatea ca Atletico sa isi ruleze juniorii gratis si sa mai aiba si castig….Simplu !! Un patron care baga bani ar vrea sa conduca, dar azi….ce sa conduca ?

        0
        0
  11. Mă așteptam la un discurs mai responsabil din partea domnului Meszar. Din păcate, pare un discurs „de fugă” numai că mesajul care se înțelege este că, oricât ne-am agita (noi sau alții), nu are cine să vină să preia echipa. Deci, la vremuri noi, tot noi…
    Din păcate, niciunul dintre rezultatele „bune” menționate, oricât de promițătoare ar fi unele dintre ele (mă refer la cele privind performanțele juniorilor), nu fac cât ratarea promovării în Liga 1 și nu au cum să o compenseze. Să pierzi promovarea în fața a două echipe proaspăt sosite din liga a 3-a și a unei serii în care celelalte echipe se împăcaseră cu ideea că nu e anul lor, este un eșec fără margini…
    Cât despre „cei doi piloni de bază al proiectului”, o singură întrebare: în ce calitate să ia aceștia „o decizie cât mai potrivită”? Sunt membri ai ONG-ului AFC UTA ca să aibă calitatea legală de a decide în ceea ce privește soarta acestuia?
    Da, cei doi piloni sunt, nu de bază, ci indispensabili. Dar rolul lor trebuie redefinit administrativ și adus pe baze corecte economic. Aparent, nu s-a schimbat nimic și nici nu pare să se dorească vreo schimbare de fond.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button