Handbal

Mihaela Cherecheș și-a intrat în pâine și ca antrenor la Crișul: „Am crescut de la meci la meci, avem dreptul să sperăm la mai multe victorii din retur”





Dintre jucătoarele transferate la Crișul în această vară, una are o cartea de vizită impresionantă. Este vorba despre a Mihaela Cherecheș, fostă handbalistă de lot național, la junioare și tineret. În Liga Națională, handbalista ajunsă la 33 de ani a evoluat pentru echipele din Râmnicu Vâlcea (Oltchim), Roman, Constanța și Bacău, iar în străinătate s-a remarcat la formațiile franceze Bergerac și Le Havre. Ea evoluează pe postul de extremă stângă, fiind formată la LPS Banatul Timișoara, de către profesorul Florica Gallovics.  Chiar de la clubul de pe Bega a ajuns la Crișul și tot de la Timișoara și-a luat diplomă la Falcultatea de Educație fizică și Sport, specialitatea handbal. Iar separarea recentă de Titi Ionescu, i-a deschis posibilitatea Mihaelei Cherecheș să-și înceapă și munca de antrenor la Crișul, pe lângă cea de jucător. Experimentata extremă chiar a condus, alături de Florica Boldor, antrenamentele echipei dinaintea ultimei dispute a anului, încheiată fericit pentru „alb-albastre”: 31-27 cu Național Râmnicu Vâlcea.

– Felicitări pentru acest succes important și pentru debutul pozitiv ca antrenor-jucător…

– Mulțumim, s-a văzut că ne-am dorit mai mult victoria. Ne-a ieșit jocul, dar am dovadă și de unitate și dăruire. Chiar cu cele câteva minusuri pe care le-am avut, tot am fost peste adversare. Cât despre noua mea calitate la această echipă, o văd ca o nouă provocare. Sper să fiu așa cum trebuie. Eu pun inimă și suflet în tot ceea ce fac pe teren, sper ca împreună cu fetele și restul staffului, dar  și toți cei care ne susțin să facem treabă bună. Chiar aș vrea le mulțumim din inimă susținătorilor noștri și în special celor care vin meci de meci de la Chișineu Criș pentru a fi alături de noi.

– Ca și jucătoare, ne gândim că ai fost apropiată de jucătoare, poate chiar prietenă cu ele. Cum crezi că vei fi ca antrenoare, schimbi puțin placa?

– O să continui să joc și să-mi aduc aportul pentru echipă și din teren. Dar, într-adevăr, ca și antrenor trebuie să găsesc un echilibru. Am dat sfaturi deja la câteva dintre antrenamente, iar până acum a decurs totul bine. Fetele m-au ascultat, sper să fie la fel și de acum înainte, să existe prietenie, dar și respect pentru meseria pe care o facem cu toate pentru Chișineu Criș.

– Din cele 13 partide disputate în această toamnă ați bifat cinci succese și o remiză, urmând să iernați pe locul 11 în Seria B a ligii secunde. Cum vezi acest parcurs de până acum?

– Eu spun că suntem în grafic, deși – poate –  cu mai multă atenție și încredere în forțele noastre puteam să avem rezultate mai bine. Dar, cel mai important este că ne-am îmbunătățit jocul de la meci la meci. Asta nu înseamnă că nu mai avem de lucrat, dimpotrivă, dar am început să ne legăm ca echipă și avem tot dreptul să sperăm la mai multe victorii din retur. Vreau să terminăm cât mai în față, toată lumea își dorește asta, sperăm să reușim.

– Veți încerca să întăriți lotul în scurta pauză de iarnă?

– Dacă se ivește vreo oportunitate, de ce nu, dar prioritatea noastră rămâne creșterea pe care le avem acum în lot. Majoritatea sunt tinere și foarte tinere, au potențial să crească dacă muncesc și sunt serioase.

– Evoluând atâția ani pe scena primului eșalon handbalistic, crezi că ar putea să o vedem și pe Crișul într-o bună zi în elită?

– Cred că da și vă spun și de ce. La Chișineu Criș sunt sunt oameni serioși care investesc în handbal, într-un proiect de durată. Se poate consolida echipa în timp, iar odată cu constanța în rezultate se poate ataca promovarea.

 









Un comentariu

  1. NU AR FI MAI CORECT DACA ATI JUCA ACASA LA CRIS.AM PROPUS DE CITIVA ANI CONSTRUIREA UNEI SALI DE SPORT POLIVALENTEDAR SE TOT TRANGANEAZA NU STIU DE CE . FETELE SI SUPORTERI ECHIPEI MERITA ACEST LUCRU

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button