UTA Arad

UTA low cost, fără „stranieri”. Lithuanianul Svedkauskas – ultimul sacrificat?





Conducerea „Bătrânei Doamne” a avut o ultimă ședință a anului în formulă completă, cu scopul de trasa coordonatele noii strategii austere ce urmează a fi aplicată din retur. Sigur, demisia în alb rămâne valabilă, însă dacă nu se ivește cineva potent financiar să preia „hățurile”, clubul trebuie să meargă cumva mai departe. Și va merge, doar că o va face pe avarie, adică cu un buget de salarii și cheltuieli adiacente reduse.

Este clar că UTA va suferi destule schimbări la nivel de lot de jucători. După ultimul „val” de renegați, Grahovac, Strătilă, Ciucă și Buleică, între care ultimii doi au rămas și acum pe statul de plată, jucătorii străini sunt cei care par un lux pentru noua politică a clubului. Sigur, fundașul Mevlan Adili a făcut și el un mic pas în direcția despărțirii având pe masă oferte importante din prima ligă macedoniană, în timp ce Asani, Boakai și, mai nou, Svedkauskas, nici nu au prea convins din punct de vedere fotbalistic. Probabil, arădenii se vor despărți și de aceștia, asta însemnând că ar mai fi neapărat nevoie de un portar.

Tomas Svedkauskas a semnat cu UTA la începutul lunii noiembrie, a apărat în patru partide, în care a încasat 7 goluri. În ultima confruntare a anului, lithuanianul de 23 de ani a fost scos din primul „unsprezece” de Alex Barna, care, de altfel, a fost printre cei mai buni utiști contra celor de la Metaloglobus.

Tot cu ocazia acestei ultime discuții a boardului echipei fanion a Aradului, nu s-a pus problema schimbării staffului tehnic, care – de altfel – și-a și schițat în mare un program de pregărire de iarnă, ce va demara pe 8 ianuarie 2018.









7 comentarii

  1. Pun pariu ca vom aduna mai multe puncte decat in tur. Cu tot cu lowcost. Dar sa asteptam..de expirati(roman,ciuca,grigorie,grahovac..etc) m-am saturat in acest tur pana peste cap.

    0
    0
  2. Aradul are fotbalisti buni ,dar trebuie ca celelalte echipe aradene sa ajute echipa fanion a Aradului ! Toate echipele din Arad vor in LII-a si dupa un an sau doi retrogradeaza inapoi in LIII sau LIV -a ! Lasati-va orgoliile si ajutati UTA cu jucatori ,daca vreti sa aveti si profit dupa un eventual transfer …….

    0
    0
    1. Da, ai mare dreptate despre orgolii !!! Un exemplu foarte simplu este faptul ca la Chisineu Cris exista un stadion super , modern , doar ca primarul de la Cris este de la PSD si prin urmare Celentano de Arad nu a binevoit ca echipa sa joace acolo chit ca erau conditii mult mai bune decat la Siria !!!

      0
      0
    2. Serios? Adica, sa renunte la jucatorii buni, sa-i dea lui meszar sa faca el ce vrea cu ei si profit, de unde profit? Oricum, nu accepta meszar, doar atleticii pot fi vanduti cu profit. Pentru el, bineinteles…

      0
      0
      1. Imi aduc de trecut, cand Astra si Strungul au facut front comun si au ajutat UTA cu jucatorii cei mai buni , de ce sa nu faca si acum Sebisul , lipova sau cermeiul la fel, Ce rost au aceste ambitii a unor conducatori din judet care cheltuie banii unor localitati mici cu echipe de fotbal care in veci nu vor insemna ceva, Cred ca e mai bine sa lase orogoliu si sa tina aceste echipe in judet, cu begete mici, iar jucatorii buni sa-i dea la UTA cu procent 50 -50 % la o viitoare revanzare, sau de ce nu, sponsorii de la aceste echipe plus 2-3 din Arad sa sustina toti UTA si eu cred ca ar fi mult mai bine.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button