Baschet

Ciocnire Arad – Timișoara sub panou cu iz de revanșă: „Diferența o vor face detaliile!”





După ce a încheiat anul pozitiv cu o serie de patru victorii din cinci partide, FCC ICIM Arad începe anul 2018 cu un meci pe teren propriu. Jucătoarele pregătite de Bogdan Bulj primesc vizita formației vecine, CS SCM Timișoara.

Cu aceeași linie de clasament (4 succese și 7 eșecuri), rivalele din Vest se reîntâlnesc în Sala Polivalentă după returul din Cupa României din startul sezonului. Atunci, „galben-albastrele” au reușit să se impună la limită, scor 59-57, avansând în faza următoare a competiției din postura de lucky-loser. Miza nu este una deloc neglijabilă, învingătoarea luând o opțiune importantă pentru locul 5 la finalul sezonului regulat, ultima poziție ce asigură prezența în grupa 1-5 din faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

„Putem face o paralelă cu fotbalul ca și rivalitate, deși la baschet nu am avut dueluri foarte tari, ca să zic așa. Dar, acum vorbim despre două echipe echilibrate, Timișoara chiar a câștigat împotriva noastră în turul campionatului și acum e rândul lor să vină la noi. Din punct de vedere individual, adversarul stă mai bine decât noi, dar am crescut și noi și cred că jucăm destul de bine ca și echipă. Sper să se întâmple asta și sâmbătă și să ne luăm revanșa. Există jucătoare care au activat la ambele cluburi, au plecat de la noi la ele și invers, deci se cunosc destul de bine. De asemenea, și antrenorii se cunosc, antrenorul lor a activat la Cluj anul trecut. Va fi un meci în care diferența o vor face detaliile. Vom vedea la ora meciului cum vom sta cu recuperările jucătoarelor care în această săptămână au probleme de sănătate, dacă nu, vom juca cu ce avem, suntem obișnuiți și cu astfel de situații. Ne-am confruntat cu ele chiar în debutul sezonului și ne-au afectat destul de mult”, spune Marcel Urban, managerul echipei arădene pentru radiotimisoara.ro., replica venind pentru aceeași sursă de la antrenorul trupei de pe Bega, Mihai Coldea: „Se anunță un meci foarte greu. Aradul s-a întărit mult față de ultimul joc direct, în sensul că au adus două jucătoare de certă valoare (n.a. Poole și Coker), cu mare experiență în Europa, chiar în campionatul României. Au luat Cupa și campionatul la Târgoviște, deci vor ajuta cu siguranță echipa din Arad. Pot spune că adversarul nostru are un mic avantaj în faptul că dispută împotriva noastră al patrulea meci în acest sezon, căci, atâta timp cât noi am rămas în aceeași formulă, ne cunosc mai bine. Dar și noi am studiat jocul Aradului și pregătim cât putem de bine tactic partida de sâmbătă. Ne deplasăm cu gândul la victorie, am crescut și noi de la joc și la joc și suntem într-o formă bună”.  

Așadar, partida de mâine seară, de la ora 18,30, din Polivalenta arădeană este cea de-a patra întâlnire directă din actuala stagiune, bănățencele conducând disputa cu 2-1. În tur, Timișoara s-a impus în Sala Constantin Jude cu scorul de 73-63.

Ca și la confruntarea precedentă cu Sepsi, duelul cu echipa din orașul de pe Bega va fi transmis în direct de postul de televiziune TV Arad. Întâlnirea se vede și în mediul online, pe paginile de Facebook TV Arad și FCC ICIM Arad, dar și pe site-ul clubului baschetarad.ro.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button