Baschet

Revanșă în derby-ul Vestului: FCC ICIM Arad – SCM Timişoara 93-80 (22-20, 22-13, 29-24, 20-23)





Cu o Tavic în zi de graţie (27 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 mingi „furate” adversarelor), ajutată perfect de Hadzovic, Poole sau Ferenczi, în atac şi Coker – turn de control (12 mingi recuperate) și cu o medie de peste 23 de puncte marcate pe sfert, multe dintr ele prin aruncări de la distanţă, FCC ICIM Arad a reuşit o victorie consistentă contra rivalelor de la sud.

SCM Timișoara a ţinut pasul câtă vreme a avut „benzină”, ca să nu mai vorbim de faptul că doar americancele Lloyd şi Conwright s-au ridicat la nivelul unui derby al Vestului. Restul „gurilor de tun” de pe Bega au fost anihilate în momentele importante de gazde, mai puțin finalul primului „sfert” şi o ultimele zece minute ce, însă, nu au mai cotat în stabilirea câștigătoarei.

Spre deosebire de partida de la Cluj, de data aceasta apărarea nu a mai fost punctul forte ale Aradului, însă atacul a fost devastator, iar victoria e cea care rămâne. Și încă una la scor, iar scopul scuză mijlloacele. FCC ICIM strânge 5 victorii în ultimele 6 meciuri și mai important este că ultimele două au venit împotriva unor adversari ce țintesc tot locul 5 înainte de play-off.

Cert este că echipa Aradului începe să arate din ce în ce mai bine, şi, poate cu excepţia meciurilor cu liderul din Sfântu Gheorghe, nu mai e victimă sigură în Liga Națională de Baschet Feminin. Și asta pentru că antrenorul Bogdan Bulj a găsit antidotul, venit – oarecum – la „pachet” de peste Ocean odată cu Poole și Coker.

Formații și marcatoare:

FCC ICIM Arad: Tavic 27 (5X3), Hadzovic 17 (2X3), Poole 17 (3X3), Ferenczi 10 (2×3), Wingate 8, Nagy 7, Coker 7. Au mai jucat: Ciotir, Mercea.

Timişoara: Lloyd 29 (3×3), Conwright 18, Burdgess 9, Brosovszky 7 (1×3), Stoiedin 7, Kiriienko 7, Filip 3 (1×3). Au mai jucat: Ivăschescu, Ardelean, Young









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button