Baschet

De la agonie, la extaz și din nou la…agonie: CSM Satu Mare – FCC ICIM Arad 72-68





CSM Satu Mare și FCC ICIM Arad au făcut spectacol în această seară pe malul Sătmarului, în cadrul rundei cu numărul cinci al returului LBNF la baschet feminin. Combatantele au făcut o risipă imensă de efort pentru rezultatul maxim, ce l-a obținut, în cele din urmă, formația gazdă.

Sătmărencele au avut un start perfect, conducând cu 9-0 după două minute de joc, iar câteva minute mai târziu s-a făcut 15-5, cu Mandache, Solopova şi Green la „butoane”. Aradul avea să fie ţinut în viaţă de Tavic, dar și de o mai mare atenţie în defensivă şi împărţirea sarcinilor în mod egal în atac. Astfel, la pauza mare sătmărencele mai avea doar 3 puncte avans.

Din păcate, acesta s-a mărit chiar dacă în start de sfert trei era 39-38. Din nou fără punct marcat 4 minute, arădencele s-au scufundat și CSM-ul s-a dus la 50-28! Poole a sunat adunarea, şi, ajutată de Coker, a redus din nou diferenţa, până la -7.

Şi a venit un sfert 4 de-a dreptul dramatic. Cu 6 puncte consecutive, Wingate apropie „galben-albastrele” la 59-56. Apoi, Coker cu 4 puncte și Hadzovic a adus ICIM-ul în avantaj: 59-62, când mai erau 5 minute de joc. Arădencele au rezistat eroic prin punctele lui Tavic şi Poole, dar totul s-a rupt în minutul 57,  la „tripla” lui Green, MVP-ul jocului. Scorul devenea 67-66, și începea o sarabandă a erorilor ofensive. Nagy a mai dat o speranţă la 69-68 (minutul 39), însă, rămase fără suflu, fetele lui Bogdan Bulj au cedat și Miller a pus cireaşa pe tort cu un 2+1 de efect.

Eșecul doare, în condițiile în care s-a arătat că se poate și FCC ICIM chiar părea pe val cu 5 minute înainte de final. Dar, până la urmă, s-a pierdut în fața echipei de pe locul 2, cu un buget ce-i lipsește – totuși – ICIM-ului să revină top.

Formații și marcatoare:

CSM Satu Mare: Green 19 (4×4), Solopova 15 (2×3), Miller 13, Mandache 11 (1×3), Harrison 10, Baltic 4. Au mai jucat: Sfîrlea, Lazăr, Uiuiu, Kadar

FCC ICIM Arad: Poole 14 (2×3), Coker 14, Tavic 14 (1×3), Wingate 10, Hadzovic 6, Ferenczi 6, Ciotir 2, Nagy 2. A mai jucat: Mercea









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button