National Sebis

Trei noutăți defensive pentru sebișeni la reunirea de luni: portarul Dagău ar putea face saltul spre Liga 3-a





Ca și restul formațiilor din prima jumătate a clasamentului seriei IV-a a Ligii a 3-a, Național Sebiș așteaptă cu interes rezolvarea contestațiilor depuse împotriva celor de la ACS Șirineasa. Dacă formația din Valea Jiului va fi depunctată sau i se va interzice dreptul de promovare, fiindcă a utilizat fotbaliști legitimați pe o societate ce nu mai există, atunci lupta la vârf se încinge rău de tot la primăvară.

Deocamdată, sebișenii știu că orice ar fi au de tras în cele șase-șapte săptămâni rămase până la reluarea meciurilor pe puncte, iar restartul va fi dat luni. Reunirea lotului va avea loc la stadionul „Crișana” la ora 15, dar primul antrenament al anului va avea loc marți dimineață. Până una alta, noutățile lotului sunt puține și deloc sonore.

Managerul cu atribuții de antrenor, Călin Cojocaru, mizează pe prezența a trei fotbaliști de profil defensiv, doi dintre ei venind de la sute de kilometri distanță. Vorbim despre Mădălin Pîslaru (26 de ani), un fundaș central/stânga de la Sporting Roșiori (locul 11 din C3), care a fost cândva și în lotul celor de la CS Mioveni. Apoi, de la Constanța, ajunge Tudor Țăranu, fiul unui fost fotbalist cunoscut pe Litoral, Sandu Țăranu. Acesta are 19 ani și a făcut parte și din lotul lui FCSB în prima parte a stagiunii. Stagiunea trecută, fundașul central/dreapta a pus umărul la promovarea în Liga 3-a a celor de la Farul, iar ca junior a mai trecut și pe la Viitorul.

În fine, în atenția Sebișului a intrat și Andrei Dagău (foto). Considerat unul dintre cei mai talentați portari arădeni, Dagău are doar 17 ani și un sezon plin în spate în Liga 4-a, la Cetate Săvîrșin și Șoimii Șimand. Totodată, apără buturile echipei Under 21 a Șimandului, în campionatul național de futsal, iar pe 3 februarie, alături de alți doi fotbaliști ai Viitorului, Poșta și Covaci, va participa la un stagiu de pregătire în curtea divizionarei secunde italiene, Novara.  Dar, în vizorul Sebișului se află și Marinel Creța, portar la UTA, care ar putea fi împrumutat pe malul Crișului Alb până la vară.

Cert este că în afara fotbaliștilor de care s-au despărțit benevol la finalul anului trecut, respectiv Dică, Bârsănel, Livan și Vlădescu, restul fotbaliștilor au rămas pe loc. „Nu mai pleacă nimeni decât în condiții speciale. Adică dacă au oferte de la primele două ligi și în condiții avantajoase și pentru club. În schimb, mai vizăm două transferuri grele, un mijlocaș central ofensiv și un atacant”, spune Călin Cojocaru.

După prima fază a pregătirii, cea de reacomodare cu efortul, demarează etapa de meciurilor de verificare. Miercuri, 24 ianuarie, Naționalul a programat primul test al iernii. Adversari le sunt vecinii de la CS Ineu, pentru ca trei zile mai târziu să aibă loc prima partidă cu o echipă timișoreană. Naționalul va călători pe Bega pentru a da piept cu ASU Poli, formația clasată pe locul 5 în eșalonul secund. Pe 29 ianuarie, la Sebiș ajung poliștii de prima ligă ai lui Ionuț Popa, iar pe 31 e rândul Ripensiei să evolueze pe malul Crișului Alb. În februarie, seria amicalelor e deschisă cu liderul Ligii a IV-a Arad, Crișul Chișineu Criș, iar o săptămână mai târziu, delegația „alb-albastră” descinde la Ghiroda, pentru a-și măsura forțele cu colega de serie, ACS Ghiroda. Pentru data de 13 februarie, Naționalul încă își caută un partener de întrecere, pentru ca pe 17 să joace contra Unirii Sântana, teamul preluat în această iarnă de Dan Cuedan.

Călin Cojocaru și Cosmin Merșca vor conduce și un cantonament pe plan local ce va demara undeva pe finalul acestei luni. Teoretic, meciurile pe puncte în Liga a 3-a se vor relua pe 3 martie, însă nu e exclus ca startul să fie devansat cu o săptămână, la data la care începe și Liga 2-a.









3 comentarii

  1. Clar,jucatori au fost legitimați corect in momentul Legitimari ,dar pe parcurs și-au pierdut dreptul de joc deoarece ,Sirineasa și-a schimbat numele ,iar acest caz a fost trimis la comisia de disciplina ,oricum Sirineasa ori pierde meciurile ori nu are drept de promovare ,conform regulamentului ………Bafta,echipelor din Arad in retur

    0
    0
    1. Hai sa ne intelegem-nu e o solutie care sa ma bucure, dar la ce personaje neprofesioniste populeaza CD, CR si CNSL, raportat si la alegerile din acest an, nu se va intampla ceea ce ar fi regulamentar sa se intample (pierderi de meciuri, sa nu aiba drept de promovare). Imi doresc sa ai dreptate, dar daca va fi cum zic eu, dai o bere?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button