Liga a 2-a

Olimpia a ajuns la minus în clasamentul Ligii a 2-a și e ca și desființată





Olimpia va părăsi într-o manieră urătă campionatul Ligii 2, una extrem de ruşinoasă pentru Satu Mare, oraşul şi judeţul pe care îl reprezintă în fotbalul românesc. Cele 23 de puncte acumulate până acum în cele 21 de etape s-au dus pe apa sâmbetei, asta după ce miercuri, în şedinţa Comisiei de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal s-a ales cu o nouă penalizare din cauza litigiilor pe care le are cu foştii jucători.

„Doar” 26 de puncte i s-au scăzut Olimpiei în şedinţa de pe 17 ianuarie, iar cu cele 12 pierdute în 2017, clubul sătmărean a ajuns la -15 în clasament.

Cu o situaţie financiară mai mult decât dificilă, cu datorii şi către actualii jucători, fără un plan de pregătire în această iarnă, rămasă fără majoritatea componenţilor lotului, Olimpia se va desfiinţa aproape sigur în scurt timp. Până la reluarea Ligii 2, penalizările din partea FRF vor continua, iar deznodământul va fi excluderea din toate competiţiile organizate de federaţie şi retrogradarea până în ultima ligă a judeţului Satu Mare.

„Comisia în baza art. 85 din RD coroborat cu art. 85 coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal a dispus sancţionarea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 6 puncte pentru perioada 29.11.2017 – 13.12.2017, 14.12.2017–28.12.2017 şi 29.12.2017–12.01.2018. Comisia a acordat termen în data de 31.01.2018, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plăţii faţă de creditorul Heil Valter pentru a evita în continuare depunctarea”, este verdictul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF în cazul litigiului Olimpiei cu Valter Heil.

Tot în şedinţa din 17 ianuarie, Olimpia a pierdut puncte şi din litigiile cu Bogdan Faur (4 puncte), Adrian Voicu (6 puncte), Iulian Anca Trip (4 puncte) şi Adrian Ciul (6 puncte). Sătmărenii au rămas doar ieri fără 26 de puncte, iar cu cele 12 pierdute în 2017 au ajuns la o penalizare totală de 38 de puncte. Cum pe teren a obţinut 23 de puncte, Olimpia are acum -15 puncte în clasament şi ocupă ultimul loc.

Depunctările vor continua şi în următoarele şedinţe ale Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, într-un final ajungându-se la excluderea din campionat. Oricum, şansele ca Olimpia să îşi reia activitatea pentru partea a doua a sezonului sunt infime.

Pe lângă Olimpia Satu Mare, şanse mari de desfiinţare în această iarnă are şi ASA Târgu Mureş, un alt club care nu mai are bani şi nici jucători.

liga2.ro

Clasamentul la zi al ligii secunde după depunctarea Olimpiei arată astfel:









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button