Baschet

Inimi tari pe parchet și în…tribune: FCC ICIM Arad – CSTB Alexandria 69-66





Suporterii FCC ICIM Arad sunt predispuși problemelor cu inima, atâta timp cât favoritele fac aproape săptămână de săptămână meciuri de infarct. După duelul pierdut la „mustață” la Satu Mare astăzi, la Polivalenta arădeană s-a întâmplat exact invers, arădencele câștigând dramatic în fața unei echipă din Alexandria ce rămâne de la nivelul ultimului pe podium o forţă a prezentei stagiuni a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Teleormănencele au demonstrat calitate și inspirație în primul sfert, unul în care a încasat doar 8 puncte şi în care trioul Amukamara – Bartee – Voicu a zburdat pe parchet. A urmat un sfert secund cu Monique Coker a început să joace la adevărata valoare şi, alături de căpitanul Hadzovic sau Poole, a readus ICIM-ul în joc. După care din nou…linişte, iar Alexandria, tot cu Bartee şi Amukamara la butoane, s-a desprins la 30-43 în minutul 24.

De aici încolo, însă, timpul va curge în favoarea trupei sârbului Bulj. Uşor-uşor, pe lângă Poole, Hadzovic sau Coker, începe să funcţioneze Wingate, dar și pe fondul lipsei de reacție a defensivei formației vizitatoare. Şi, secundă cu secundă, cu multă răbdare, inteligenţă şi suficient tact, ICIM-ul a revenit în joc, a egalat și chiar a oferit un final electrizant pentru cei aproximativ 500 de susținători în „galben-albastru”.

Când mai erau aproape 4 minute de joc și la scorul de 60-61, Wingate i-a furat o minge lui Mihai și înscrie pe contră, din căciulă. A fost faza ce a mobilizat la maxim toată echipa, iar Poole, Hadzovic și din nou Wingate au pus pe tabelă punctele siguranței. Chiar dacă Alexandria a câștigat mingea la 69-66 nu a mai avut timp să ajungă la linia de trei puncte și FCC ICIM Arad pune la păstrare trei puncte extrem de importante în economia luptei pentru TOP 5, chiar TOP 4.

„Dedicăm acest succes pe cât de greu pe atât de frumos suporterilor noștri, care au crezut mereu în noi și ne-au susținut până în ultima secundă. Au răspuns apelurilor fetelor și antrenorului nostru făcut înainte de această partidă și iată că împreună am reușit să trecem de o echipă puternică, ce joacă un baschet puțin diferit de ceea ce știam noi în România. Revenind atât de frumos pe tabelă, am demonstrat că spiritul ICIM-ului rămâne viu și putem termina frumos acest sezon început destul de greu”, a spus Marcel Urban, președintele FCC ICIM Arad, la finalul disputei de sâmbătă seară.

Formații și marcatoare:

FCC ICIM Arad: Poole 17 (1×3), Wingate 14 (1×3), Hadzovic 13, Coker 12, Tavic 6 , Nagy 4, Ferenczi 3 (1×3). Au mai jucat: Mercea, Ciotir

Alexandria: Bartee 18 (2×3), Amukamara 16, Voicu 15, Mihai 8 (2×3), Podar 7, Grbic 2. Au mai jucat: Cooper, Vrancic.









4 comentarii

  1. nu stiu la ce meci ai vazut daca o lauzi pe Coker! A fost cea mai slaba de pe parchet,Daca nu o schimba in ultimul sfert nu ar fi castigat..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button